, ,

Η σοκολάτα μας κάνει πιο έξυπνους!

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, όσοι καταναλώνουν σοκολάτα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα είναι πιο αποδοτικοί σε διάφορα γνωστικά πεδία.

Η σοκολάτα μας κάνει πιο έξυπνους!

Η σοκολάτα μας κάνει πιο έξυπνους!

Η σοκολάτα είναι σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες διατροφικές «αδυναμίες» σχεδόν όλων των ανθρώπων, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι εκτός από το να αποτελεί μια γλυκιά «παρασπονδία» στην δίαιτά τους, είναι και μία τροφή με πολύ σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό.

Advertisment

Η σοκολάτα έχει εξαιρετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας, ενώ για πολλούς θεωρείται το απόλυτο τρόφιμο της παρηγοριάς. Η καλή σοκολάτα είναι η μαύρη σοκολάτα, με περιεκτικότητα σε κακάο περίπου στο 70% (ή και παραπάνω). Μάλιστα, όπως έχουν δείξει διάφορες έρευνες, η σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά, την κυκλοφορία του αίματος και τον εγκέφαλο, ενώ έχει συνδεθεί και με διάφορα άλλα οφέλη γύρω από ασθένειες, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η νόσος του Αλτσχάιμερ και η γήρανση.

Δείτε εδώ όλα τα άρθρα μας για τη σοκολάτα

Πέρα από όλα αυτά όμως, φαίνεται πως η κατανάλωση σοκολάτας, με μέτρο πάντα, μας κάνει εξυπνότερους. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει έρευνα που διήρκησε περίπου 40 χρόνια (!). Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, η σοκολάτα εκτός από τα αποδεδειγμένα οφέλη της για την υγεία του οργανισμού, βοηθά στην ενίσχυση της γνωστικής μας απόδοσης και μας κάνει πιο παραγωγικούς σε θέματα όπως η μνήμη και η ενασχόληση με παράλληλες δραστηριότητες.

Advertisment

Αξίζει να τονιστεί, πως η σχέση της κατανάλωσης της σοκολάτας και της αύξησης της γνωστικής απόδοσης των συμμετεχόντων στην έρευνα, δεν επηρεάστηκε από τις μεταβολές στην ηλικία, κατά τη πάροδο των χρόνων.

 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια
Σιμιγδαλένιος χαλβάς: 3 συχνά λάθη στο μαγείρεμά του και πώς να τα αποφύγετε
Θαλασσινά: Πως θα καταλάβετε αν είναι φρέσκα ή αποψυγμένα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση