, , , ,

Αντιμετωπίστε 10 προβλήματα υγείας με φυσικά προϊόντα που θα βρείτε στη κουζίνα σας

Επωφεληθείτε από τις εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες του λεμονιού, του ελαιόλαδου, του αλατιού αλλά και του πιπεριού για διάφορα θέματα υγείας.

Αντιμετωπίστε 10 προβλήματα υγείας
με φυσικά προϊόντα που θα βρείτε στη κουζίνα σας

Πολύς κόσμος, με το παραμικρό κρυολόγημα, σπεύδει να καταναλώσει αντιβιοτικά για να γιατρευτεί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται άλλα προβλήματα στον οργανισμό. Ένα από αυτά είναι η ανθεκτικότητα των βακτηρίων στις αντιβιώσεις αφού μπορούν και προσαρμόζονται σε αυτόν τον «πόλεμο». Εκεί που δεν μπορούν να προσαρμοστούν, είναι στα φυσικά προϊόντα. Γι’ αυτό μπορείτε, στα πρώτα συμπτώματα μιας απλής ίωσης αλλά και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις, να εμπιστευθείτε τις καταπληκτικές ιδιότητες με τις οποίες έχει προικίσει η φύση προϊόντα όπως το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Advertisment

Εδώ είναι μερικά καταπληκτικά συστατικά και θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν στην καταπολέμηση της γρίπης, του κρυολογήματος και άλλων θεμάτων της υγιείας:

Πως να αποκτήσετε ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα – Συνταγή για το καλύτερο φυσικό αντιγριπικό

1. Για να απαλλαχτείτε από τον πονόδοντο, συνδυάστε μαύρο πιπέρι με ελαιόλαδο.

Advertisment

2. Τα προβλήματα με την αμυγδαλίτιδα μπορείτε να εξαλείψετε με ένα μείγμα από χυμό λεμονιού μαζί με λίγο αλάτι. Κάντε γαργάρες με το μείγμα.

3. Ένα μείγμα, επίσης, από χυμό λεμονιού με ελαιόλαδο μπορεί να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τις πέτρες στη χολή.

Το λαδολέμονο γίνεται με ίση ποσότητα χυμό λεμονιού και Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (υψηλής ποιότητας – ψυχρής έκθλιψης). Πίνοντάς το 10 λεπτά πριν τα γεύματα διεγείρουμε το ήπαρ να εκκρίνει περισσότερη χολή.

4. Ο χυμός του λεμονιού είναι χρήσιμος όταν η μύτη σας αιμορραγεί. Ενυδατώστε ένα κομμάτι βαμβάκι σε χυμό λεμονιού και τοποθετήστε το στο ρουθούνι.

5. Ο χυμός λεμονιού, μία κουταλιά της σούπας αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι μπορεί να λύσει τα προβλήματά σας με πονόλαιμο. Ανακατέψτε τα υλικά και πιείτε το μείγμα.

6. Τα προβλήματα με την ναυτία λύνονται εάν σε λίγο νερό ανακατέψετε χυμό λεμονιού μαζί με μαύρο πιπέρι και το πιείτε.

6 τρόφιμα που ενισχύουν τον εγκέφαλο και αξίζει να βρίσκονται σε κάθε κουζίνα

7. Για απώλεια βάρους, φτιάξτε ένα μείγμα που να αποτελείται από ένα ποτήρι νερό, μία κουταλιά της σούπας μέλι, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και ¼ κουταλάκι του τσαγιού τριμμένο μαύρο πιπέρι. Πίνετε αυτό το μείγμα κάθε μέρα.

8. Ο συνδυασμός μαύρου πιπεριού, κανέλας, σπόρων κάρδαμου και κύμινου μπορεί να σας βοηθήσει με το άνοιγμα των αγωγών της μύτης. Απλά πρέπει να εισπνεύσετε τους ατμούς του μείγματος.

9. Αναμείξτε τον χυμό μισού λεμονιού με λίγο πιπέρι και αλάτι σε ένα ποτήρι και χρησιμοποιείστε το για να απαλλαχτείτε από το βήχα.

10. Μειώστε τις κρίσεις άσθματος: Προσθέστε σε μία κούπα 8-10 κόκκους μαύρο πιπέρι, 15 φύλλα βασιλικού και 2 γαρίφαλα. Ρίξτε τους βραστό νερό και αφήστε για 15 λεπτά. Στραγγίξτε και στη συνέχεια προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι και πιείτε το μείγμα.

Επιμέλεια/Απόδοσή: proionta-tis-fisis.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα
Βιταμίνη D: Πώς θα γεμίσετε τις αποθήκες του οργανισμού σας με φυσικό τρόπο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση