, ,

Εναλλακτικές πηγές ασβεστίου για όσους δεν καταναλώνουν γαλακτομικά

Τρόφιμα που περιέχουν υψηλές ποσότητες ασβεστίου για εκείνους που δεν πίνουν γάλα!

Εναλλακτικές πηγές ασβεστίου για όσους δεν καταναλώνουν γαλακτομικά

Εναλλακτικές πηγές ασβεστίου για όσους δεν καταναλώνουν γαλακτομικά

Το ασβέστιο, ως γνωστόν, είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση της υγείας των οστών μας, γεγονός που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τα άτομα που έχουν ξεπεράσει την ηλικία των 50 ετών. Η κύρια πηγή πρόσληψης ασβεστίου είναι, φυσικά, τα γαλακτομικά προϊόντα και το γάλα.

Υπάρχουν όμως πολλοί που είτε δεν προτιμούν αυτά τα προϊόντα, είτε έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και, εκ των πραγμάτων, δεν μπορούν να τα καταναλώσουν. Όλοι αυτοί, λοιπόν, μπορούν κάλλιστα να αντικαταστήσουν το γάλα και να καταναλώνουν τα παρακάτω τρόφιμα που θεωρούνται σημαντικές πηγές ασβεστίου.

Διαβάστε εκόμη: 13 πηγές Ασβεστίου που θα σας εκπλήξουν

– Λαχανικά: Σπανάκι, φασολάκια, μαρούλι, μπρόκολο και γενικά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, περιέχουν υψηλές ποσότητες ασβεστίου.

– Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί θεωρούνται άξιοι αντικαταστάτες του ασβεστίου, ειδικά τα αμύγδαλα.

– Γάλα σόγιας

– Όσπρια: Τα όσπρια είναι πλούσια σε ασβέστιο, ειδικά τα ρεβίθια και τα φασόλια.

– Βρώμη: Είναι πολλοί εκείνοι που την προτιμούν για πρωινό, καθώς προσφέρει πλούσια θρεπτικά συστατικά, μεταξύ αυτών και ασβέστιο.

– Συμπληρώματα ασβεστίου: Αν πιστεύετε πως δεν σας αρκούν τα παραπάνω τρόφιμα, μπορείτε να προτιμήσετε τα φυσικά συμπληρώματα ασβεστίου αφού πρώτα ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού ή του διατροφολόγου σας.

Τέλος, καλό είναι να γνωρίζετε, πως η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης D βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε