Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, ή όχι;

Ό,τι κάνουμε πρέπει να έρχεται απο επιλογή και γνώση, αυτή που ήδη κατέχουμε.

Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, ή όχι;

Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, ή όχι;

Αυτό το «υπάρχει πάντα ένας λόγος που γίνονται τα πράγματα», δε συμβαίνει πάντα έτσι ακριβώς… Έχουμε στο μυαλό μας έναν καλό λόγο που θα έρθει άμεσα να δικαιολογήσει τη τωρινή μας απογοήτευση. Αυτός ο λόγος μπορεί να είναι απλά μια πλήρης αποτυχία. Ένας αγώνας που τελικά δε κατακτήθηκε ή ένα όνειρο που τελικά δεν είναι δικό μας, δεν είναι η κορυφή μας.

Advertisment

Διαβάστε επίσης από τη Χρύσα Μπακολιά


Ίσως αυτός ο λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά καλά ή πολύ καλά, κακά ή πολύ κακά να είναι ένα σεντούκι στο βάθος του δρόμου της ζωής που αν το βρίσκαμε νωρίτερα δε θα ήμασταν αρκετά ώριμοι ανοίγοντάς το να το κατανοήσουμε.

Ίσως απλά και να το έχουμε προσπεράσει η ποδοπατήσει στο παρελθόν. Αυτός ο λόγος δε θα μας κάνει τη χάρη να φανερωθεί πολύ σύντομα γιατί δεν είμαστε ακόμη ώριμοι. Τελικά το πιο δύσκολο από τα πολλά είναι η ωριμότητα προς εμάς και τους άλλους, εκείνη που δεν ειναι επιφανειακή ή προσποιητή σύμφωνα με τους κανόνες της τυπικής ευγένειας.

Κάποτε, μη γνωρίζοντας η ίδια αλλά απο ανθρώπους που πέρασαν δυσκολίες, άλλοι νωρίς, άλλοι στη μέση της ζωής τους, κατάλαβαν αυτόν τον λόγο που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Προς θεού, όχι να ειμαστε προσκολλημένοι στη μοίρα και να τα περιμένουμε ολα έτοιμα.

Ό,τι κάνουμε πρέπει να έρχεται απο επιλογή και γνώση, αυτή που ήδη κατέχουμε. Ακόμη κι αν μετά από χρόνια μας φαίνεται μια παλιά επιλογή μας ανόητη, αν τότε τη σκεφτήκαμε ή τη νιώσαμε, ηταν σωστή και κάπου μας οδηγεί.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση