, , ,

Η 20λεπτη μέθοδος γυμναστικής που καίει το λίπος και μπορεί να γίνει παντού

Η μέθοδος αυτή λέγεται HIIT και αφορά σύντομες αλλά έντονες ασκήσεις που μπορείτε να τις πραγματοποιήσετε όπου και να είστε.

Η 20λεπτη μέθοδος γυμναστικής που καίει το λίπος και μπορεί να γίνει παντού

Η 20λεπτη μέθοδος γυμναστικής που καίει το λίπος
και μπορεί να γίνει παντού

Πολλοί άνθρωποι, λόγω του φόρτου εργασίας και της απαιτητικής καθημερινότητας, δεν προλαβαίνουν ή δεν έχουν την όρεξη να διαθέσουν το χρόνο που χρειάζεται ώστε να γυμναστούν και να κρατήσουν το σώμα τους σε φόρμα. Για όλους αυτούς υπάρχει μια μέθοδος εκγύμνασης, την οποία μπορούν να προσαρμόσουν στο καθημερινό τους πρόγραμμα αφού, εκτός από τα επιθυμητά αποτελέσματα, μπορεί να γίνει παντού.

Η μέθοδος αυτή λέγεται HIIT (High Intensity Interval Training) και αφορά σύντομες αλλά έντονες ασκήσεις που μπορείτε να τις πραγματοποιήσετε όπου και να είστε, καθώς δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος εξοπλισμός. Είναι ειδικά σχεδιασμένες για πολυάσχολους ανθρώπους που δεν θέλουν να παραλείπουν την καθημερινή τους γυμναστική.

Τι είναι το HIIT

Το HIIT είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής το οποίο σας γλυτώνει από χρόνο και ταυτόχρονα σας ωφελεί σε πολλά επίπεδα. Οι ασκήσεις του είναι έντονες ακολουθούμενες από συχνά διαλείμματα. Έτσι:

– Βοηθά στην μεγαλύτερη καύση λίπους σε λιγότερη ώρα

– Αυξάνει το μεταβολισμό του σώματος

– Γλυτώνει χρόνο αφού οι ασκήσεις είναι σύντομες

– Βοηθά το σώμα να χάνει κιλά και όχι μυική μάζα

– Μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μέρος, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας

Το μόνο που χρειάζεστε είναι να διαθέσετε 20 λεπτά από τη μέρα σας και να πάρετε απόφαση πως το κάνετε για εσάς και το καλό του σώματός σας.

Οδηγός εκγύμνασης με τη μέθοδο HIIT

Όπως είπαμε και πριν, δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος εξοπλισμός. Τα σετ των ασκήσεων που βλέπετε στην εικόνα είναι είτε 10 είτε 20. Θυμηθείτε πως μετά το κάθε σετ ασκήσεων, πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα για ξεκούραση.

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/20lepti-methodos-gymnastikis-kaiei-lipos-mporei-ginei-pantou/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε