,

Η απόλυτη πρωινή «ρουτίνα» για να ξεκινήσετε τη μέρα σας ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια

Η απόλυτη πρωινή ρουτίνα για να αισθάνεστε ενεργοποιημένοι και αναζωογονημένοι κάθε μέρα.

Η απόλυτη πρωινή «ρουτίνα» για να ξεκινήσετε τη μέρα σας ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια

Η απόλυτη πρωινή «ρουτίνα» για να ξεκινήσετε
τη μέρα σας ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια

Είστε από τα άτομα που μισείτε να ξυπνάτε το πρωί, αισθάνεστε υποτονικά και παλεύετε για να σηκωθείτε από το κρεβάτι; Αν ναι, βάλτε στην πρωινή σας ρουτίνα αυτές τις συνήθειες και θα αισθανθείτε τη διαφορά από την πρώτη μέρα!

Advertisment

Είναι σημαντικό να ορίσετε μια πρωινή ρουτίνα για τον εαυτό σας και να είστε αρκετά πειθαρχημένοι ώστε να την τηρήσετε. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε πραγματικά να δώσετε στον εαυτό σας μια ώθηση και να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας το πρωί, πετυχαίνοντας μια συνολική ευημερία.

Οι στρατηγικές που αναφέρονται παρακάτω θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε ανανεωμένοι, γεμάτοι ενέργεια και ισχυροί πριν ξεκινήσετε τη μέρα σας. Σίγουρα θα έχουν υπάρξει φορές που έχετε βγει από το σπίτι σας το πρωί με ένα αίσθημα ευεξίας και εξαιτίας αυτού του γεγονότος είχατε μια επιτυχημένη ημέρα! Γιατί, λοιπόν, να μην αισθάνεστε έτσι κάθε μέρα;

Δείτε: Ο κανόνας των 3 ωρών μετά το πρωινό ξύπνημα για μέγιστη απόδοση και ενέργεια

Advertisment

Η απόλυτη πρωινή «ρουτίνα» για να ξεκινήσετε τη μέρα σας ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια

Ξυπνήστε νωρίς!

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να αισθανθείτε υπέροχα το πρωί. Ποτέ να μην πατάτε στο ξυπνητήρι σας αναβολή, ξανά και ξανά και ξανά… πριν το καταλάβετε θα έχετε κοιμηθεί περισσότερο από ότι πρέπει! Αποκτήστε τη συνήθεια να σηκώνεστε αμέσως από το κρεβάτι μόλις χτυπάει το ξυπνητήρι.

Μην ξεχνάτε ότι για να είστε σε θέση να ξυπνήσετε νωρίς το πρωί και με όρεξη, σημαίνει ότι έχετε κάνει έναν καλό βραδινό ύπνο, γι’ αυτό οι ειδικοί συνιστούν να πηγαίνετε στο κρεβάτι σχετικά νωρίς και να μην ξενυχτάτε σε καθημερινή βάση. Επίσης, αποφύγετε να βρίσκεστε μπροστά σε οθόνη, τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο. Αν δεν νυστάζετε, είναι προτιμότερο να διαβάσετε ένα βιβλίο.

Η απόλυτη πρωινή «ρουτίνα» για να ξεκινήσετε τη μέρα σας ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια

Χυμός λεμονιού για αποτοξίνωση

Φτιάξτε ένα χυμό λεμονιού το πρωί και βοηθήστε τον οργανισμό σας να αποτοξινωθεί, ενισχύοντας παράλληλα και τη γενικότερη κατάσταση της υγείας σας. Πάρτε ένα λεμόνι και κόψτε το στη μέση, έπειτα στύψτε το σε ένα φλιτζάνι και προσθέστε ζεστό νερό. Το πρωινό αποτοξινωτικό σας ποτό είναι έτοιμο τόσο απλά! Επίσης, πέρα από την αποτοξίνωση, ο χυμός αυτός σας χαρίζει και πολύτιμες βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός, ειδικά στην αρχή της μέρας.

Κάντε πρωινή προπόνηση

Μερικοί άνθρωποι τη λατρεύουν, άλλοι τη μισούν! Όπως και να έχει, η πρωινή προπόνηση είναι τόσο αναζωογονητική και αποτελεσματική που θα δείτε ότι όταν τη βάλετε στις καθημερινές σας συνήθειες, δεν θα την παραλείπετε ούτε ένα πρωινό! Επίσης, αν πηγαίνετε σε γυμναστήριο, το πρωί είναι η πιο κατάλληλη ώρα, αφού δεν έχει πολύ κόσμο και μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις σας πιο ήρεμοι και άνετοι.

Η απόλυτη πρωινή «ρουτίνα» για να ξεκινήσετε τη μέρα σας ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια

Κάντε ένα κρύο ντους

Μετά τη γυμναστική, θα πρέπει να κάνετε και το απαραίτητο μπάνιο ώστε να ξεκινήσετε για τη δουλειά. Τα οφέλη του κρύου ντους είναι πολλά αν και μπορεί να σας φαίνεται αδιανόητο, ειδικά αν ο καιρός δεν βοηθάει. Παρόλα αυτά, αξίζει να το δοκιμάσετε και θα δείτε πόσο ανανεωμένοι θα νιώσετε. Δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσετε κρύο νερό από την αρχή… ξεκινήστε με ζεστό για χαλάρωση και λίγο πριν το τέλος γυρίστε το στο κρύο για μισό λεπτό. Η εναλλαγή θα σας αναζωογονήσει, θα σας δώσει ενέργεια για την αρχή της μέρας και θα βοηθήσει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, λόγω της συστολή και διαστολής που επιτυγχάνεται στο σώμα.

Το τελείωμα…

Τώρα που έχετε πιει το χυμό λεμονιού, έχετε κάνει την πρωινή σας προπόνηση και το κρύο ντους, ήρθε η ώρα για ανεφοδιασμό του οργανισμού. Είναι λογικό μετά από όλα αυτά να έχετε πεινάσει, γι ‘αυτό βεβαιωθείτε ότι θα καταναλώσετε ένα γεμάτο πρωινό με αρκετές πρωτεΐνες.

Αυτό ήταν! Η απόλυτη πρωινή ρουτίνα για να αισθάνεστε ενεργοποιημένοι και αναζωογονημένοι κάθε μέρα. Τις πρώτες μέρες μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολη η εφαρμογή της. Αλλά αν πειθαρχήσετε τον εαυτό σας και μείνετε πιστοί στο πρόγραμμα για 2-3 εβδομάδες, σίγουρα θα αρχίσετε να βλέπετε τα αποτελέσματα και δεν θα την αλλάζετε με τίποτα!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η θεραπεία της παρουσίας: Όταν είμαστε παρόντες, βοηθάμε τους άλλους να ανοίξουν την πόρτα σε έναν κόσμο ευκαιριών
Πώς το παιδικό τραύμα επηρεάζει την υγεία μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής (βίντεο)
4 σημάδια συναισθηματικής κακοποίησης | Η σχέση τους με την κατάθλιψη και το άγχος
Flip it: Με την ανατρεπτική σκέψη τα προβλήματα γίνονται ευκαιρίες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση