, , ,

Δοθιήνες: Φυσική αντιμετώπιση με τη βοήθεια τριών βοτάνων

Πώς να θεραπεύσετε τους δοθιήνες με 3 ισχυρά βότανα.

Τα βακτήρια του σταφυλόκοκκου του πυογενή, που συνήθως αποτελούν μέρος της οικολογίας της επιφάνειας του δέρματος, δημιουργούν προβλήματα μόνο όταν ο οργανισμός έχει εξασθενίσει και τότε μπορεί να δημιουργήσουν τους δοθιήνες. Για να απαλλάξουμε αποτελεσματικά το δέρμα από αυτό το πρόβλημα, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε βότανα τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Η έμφυτη ζωτικότητα και αντίσταση του σώματος πρέπει να φθάσει στο μεγαλύτερο δυνατό σημείο και ταυτόχρονα να βοηθήσουμε τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τα βακτήρια. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα από ένα συνδυασμό αντιμικροβιακών και εξομαλυντικών και ενδεχομένως πικρών βοτάνων.

Advertisment

Τρία βότανα που θεωρούνται ότι έχουν ειδική δράση για τους δοθιήνες είναι η Εχινάκεια, η Ανεμώνη και η Βαπτίσια. Η καλύτερη χρήση τους είναι σε συνδυασμό με βότανα που βοηθούν το λεμφικό σύστημα. Ένα τυπικό παράδειγμα θα ήταν το εξής:

– Εχινάκεια 2 μέρη

– Βαπτίσια 2 μέρη

Advertisment

– Ανεμώνη 1 μέρος

– Φυτολάκκα 1 μέρος

Δείτε επίσης – Αντιφλεγμονώδη Βότανα: Πλήρης κατάλογος

Το ρόφημα αυτό πρέπει να πίνεται τρεις φορές την ημέρα.

Εξωτερικά, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια αλοιφή ή ένα κατάπλασμα για να τραβήξουμε το πύον από το δοθιήνα. Το κατάπλασμα μπορεί να γίνει από φύλλα Αλθαίας ή από φύλλα Λάχανου, ενώ η Εχινάκια και το Μύρο θα είναι χρήσιμα για τον έλεγχο της λοίμωξης.

Για να κάνουμε ένα κατάπλασμα από φύλλα Λάχανου, παίρνουμε μερικά φύλλα Λευκού Λάχανου, τα πλένουμε καλά και τα ξηραίνουμε λίγο. Μπορούμε να αφαιρέσουμε τα μεγάλα νεύρα. Κατόπιν, χτυπάμε ελαφρά τα φύλλα με έναν πλάστη για να τα μαλακώσουμε, τα τοποθετούμε πάνω στο δοθιήνα και τα στερεώνουμε στη θέση τους με ένα χαλαρό επίδεσμο. Τα αφήνουμε για μισή ώρα και κατόπιν τα αντικαθιστούμε με νέα φύλλα.

[toggle title="Πηγή"]

“Οδηγός Βοτανοθεραπείας” εκδόσεις διόπτρα

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση