, ,

Φυτικό συμπλήρωμα για τη θεραπεία του γλαυκώματος

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι η βαϊκαλεΐνη ελαττώνει σε σημαντικό βαθμό την πίεση του ματιού και μπορεί να δράσει ως φυσική θεραπεία για το

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι η βαϊκαλεΐνη ελαττώνει σε σημαντικό βαθμό την πίεση του ματιού και μπορεί να δράσει ως φυσική θεραπεία για το γλαύκωμα. Η έρευνα παρουσιάστηκε το 2015 στην Ετήσια Συνάντηση του Συλλόγου για την Έρευνα στην Όραση και την Οφθαλμολογία (ARVO) στο Ντένβερ του Κολοράντο.

Στα ζώα που υποβλήθηκαν σε αγωγή με βαϊκαλεΐνη, παρατηρήθηκε ότι η ενδοφθάλμια πίεση μειώνεται βελτιώνοντας τον ρυθμό με τον οποίο το υγρό απομακρύνεται από τον οφθαλμό. Το αποτελέσματα αυξάνονται όταν το φάρμακο χορηγείται τη νύχτα. Η βαϊκαλεΐνη είναι μια φυσική ουσία που βρίσκεται σε ορισμένα φυτά.

Advertisment

Το γλαύκωμα είναι μια ασθένεια των ματιών στην οποία η όραση χάνεται λόγω της αυξημένης πίεσης στο εσωτερικό του ματιού. Οι τρέχουσες θεραπείες έχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες καθιστώντας αναγκαία την έρευνα για καινούριες επιλογές θεραπείας. Η βαϊκαλεΐνη μειώνει την ενδοφθάλμια πίεση και αυξάνει τον συντελεστή ευχέρειας εκροής του οφθαλμού στα ποντίκια.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μήπως γινόμαστε λιγότερο έξυπνοι; Το μυστήριο των εγκεφάλων που συρρικνώνονται
Οι υγρότοποι της Μεσογείου κινδυνεύουν από την άνοδο της στάθμης των υδάτων
Πλοίο έγινε… ιπτάμενο ανοιχτά της Κύμης | Το φαινόμενο Fata Morgana που προκάλεσε την εικόνα
Το θαυματουργό βότανο που προφυλάσσει το πεπτικό και «υπόσχεται» αναγέννηση των νεύρων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση