, ,

Η επιστήμη επιβεβαιώνει πως η αλλαγή του καιρού επηρεάζει τους χρόνιους πόνους

Ειδικοί, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όντως η αλλαγή του καιρού επιδρά στον οργανισμό και βγάζει στην επιφάνεια χρόνια προβλήματα.

Η επιστήμη επιβεβαιώνει πως η αλλαγή του καιρού επηρεάζει τους χρόνιους πόνους

Η επιστήμη επιβεβαιώνει πως η αλλαγή του
καιρού επηρεάζει τους χρόνιους πόνους

Υπάρχει η κοινή πεποίθηση πως οι αλλαγές του καιρού επηρεάζουν το χρόνιο σωματικό πόνο. Το γεγονός αυτό, πλέον, αποδεικνύεται και επιστημονικά.

Advertisment

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάντεστερ, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρευματολογίας και Ψηφιακής Επιδημιολογίας Γουίλ Ντίξον, προχώρησαν σε μελέτη για το κατά πόσο τα καιρικά φαινόμενα είναι σε θέση να επηρεάσουν τα συμπτώματα πόνου στο σώμα. Οι ειδικοί, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όντως η αλλαγή του καιρού επιδρά στον οργανισμό και βγάζει στην επιφάνεια χρόνια προβλήματα.

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/epistimi-epivevaionei-allagi-kairou-epireazei-xronious-ponous/

Τα αποτελέσματα αφορούσαν μετρήσεις από 9.000 άτομα μέσα από μια εφαρμογή που είχαν εγκαταστήσει στο κινητό τους τηλέφωνο. Η εφαρμογή παρακολουθούσε σε πραγματικό χρόνο τις καιρικές συνθήκες και έδινε τη δυνατότητα στα άτομα να καταγράφουν με λεπτομέρειες τα συμπτώματα πόνου που ένιωθαν. Έτσι, διαπίστωσαν πως όταν επικρατούσαν βροχές και έλλειψη ηλιοφάνειας, ο πόνος εντεινόταν, ενώ όταν υπήρχε καλός καιρός και ήλιος οι πόνοι υποχωρούσαν. Τα δεδομένα που συνέλεξαν αφορούσαν πόνους, κυρίως, από αρθρίτιδα, πονοκεφάλους, ημικρανίες και οσφυαλγίες.

Advertisment

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί, είναι πως οι συμμετέχοντες δήλωσαν πως με την αλλαγή στα συμπτώματα πόνου που ένιωθαν, μπορούσαν να προβλέψουν και τις επερχόμενες αλλαγές του καιρού!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί αλλάζει το βάρος μας κατά τη διάρκεια της ημέρας;
Εμμηνόπαυση: 7 tips αποτελεσματικής άσκησης για κάθε γυναίκα μετά τα 50
Νέο τεστ ούρων ανιχνεύει τον καρκίνο των ωοθηκών
Καρκίνος Προστάτη: Ο παράγοντας που μειώνει κατά 35% τις πιθανότητες νόσου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση