, ,

Κρύωμα ή αλλεργία: Πώς να ξεχωρίσετε τα συμπτώματα

Πολλές φορές το κρύωμα και η αλλεργία έχουν τα ίδια συμπτώματα και είναι λογικό κάποιος να μπερδεύεται. Δείτε πώς να τα ξεχωρίζετε.

Κρύωμα ή αλλεργία: Πώς να ξεχωρίσετε τα συμπτώματα

Κρύωμα ή αλλεργία: Πώς να ξεχωρίσετε τα συμπτώματα

Το φθινόπωρο έφτασε και μαζί του εκτός από όμορφες εικόνες, φέρνει επίσης, και πολλές αλλεργίες και κρυώματα, που συχνά είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τη διαφορά τους. Αυτό συμβαίνει γιατί τόσο το κρύωμα, όσο και οι αλλεργίες παρουσιάζουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, όπως το συνάχι. Παρακάτω ακολουθούν 6 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας για να καταλάβετε αν πρόκειται για αλλεργία ή κρυολόγημα.

Advertisment

«Τρέχει» η μύτη σας;

Το συνάχι εμφανίζεται και στο κρύωμα και στην αλλεργία αλλά αν παρατηρήσετε τις λεπτομέρειες, μπορεί να βρείτε τις διαφορές που έχουν στην πυκνότητα και το χρώμα τα υγρά της μύτης. Οι αλλεργίες και τα πρώτα στάδια του κρυώματος παράγουν διάφανα και αραιά υγρά, τα οποία αν δείτε να μετατρέπονται σε κίτρινα ή πράσινα πιο πυκνά, αποτελούν δείγμα μόλυνσης.

Δείτε: Η ευκολότερη συνταγή για να απαλλαγείτε από το κρυολόγημα σε 2 μέρες

Έχετε φαγούρα στα μάτια σας;

Αν δεν μπορείτε να σταματήσετε να ξύνετε τα μάτια, τη μύτη σας, ακόμα και τα αυτιά σας πάσχετε κατά πάσα πιθανότητα από αλλεργίες.

Advertisment

Έχετε πονοκέφαλο και πόνο;

Εάν νιώθετε πόνο στο κεφάλι σας ή σε όλο σας το σώμα, πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα, για κρύωμα. Όσο για τον λαιμό σας, αν πονάει σημαίνει ότι είστε κρυωμένοι, ενώ αν νιώθετε φαγούρα, μάλλον είναι αλλεργία.

Πόσο γρήγορα αποκτήσατε αυτά τα συμπτώματα;

Εάν τα συμπτώματα προέκυψαν ξαφνικά, μάλλον δεν πρόκειται για κρύωμα ή τουλάχιστον, δεν πρόκειται για ένα απλό κρύωμα.

Συνταγή: Χυμός κατά της Αλλεργικής Ρινίτιδας

Πόσο καιρό είστε έτσι;

Το κρύωμα χρειάζεται 2 εβδομάδες για να κάνει τον κύκλο του και τις περισσότερες φορές κρατά μερικές μέρες. Από την άλλη, οι αλλεργίες, διαρκούν περισσότερο και έρχονται αν τακτά χρονικά διαστήματα.

Τι εποχή του χρόνου είναι;

Οι αλλεργίες έρχονται κυρίως κάθε φορά που αλλάζει η σεζόν, ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο, ενώ τα κρυώματα έρχονται κυρίως τον χειμώνα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

H εύκολη κίνηση που μακραίνει τη ζωή και σώζει την καρδιά – Kάντε την καθημερινά
Έρευνα: Τα μικροπλαστικά έχουν περάσει στο σπέρμα των περισσότερων ανδρών
Νέο τεστ προβλέπει την άνοια 9 χρόνια πριν από τα πρώτα συμπτώματα
Ο ρόλος του φύλου στη διάγνωση του αυτισμού: Νέα επιστημονικά ευρήματα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση