, ,

Κοίτα ψηλά, σε λίγο ξημερώνει!

Κοιτάς ψηλά στον ουρανό και είναι τόσο καθαρός ανάμεσα στο αναδυόμενο φως μες στο σκοτάδι. Κοίτα, ξημερώνει!

Κοίτα ψηλά, σε λίγο ξημερώνει!

Κοίτα ψηλά, σε λίγο ξημερώνει!

Όταν η μέρα χαράζει όλα φαίνονται τόσο αγνά και καθαρά μες στο μυαλό σου. Τίποτα δεν θυμίζει της νύχτας το αντάμωμα στην απόγνωση. Της νύχτας τη θλίψη και τη νοσταλγία από χρόνους που σε πλήγωσαν μα εσύ επιμένεις να κρατάς μες στη σκέψη σου…

Advertisment

Το ξημέρωμα έχει μυρωδιές, θύμησες, αισθήσεις από το χθες και το προχθές και μια γεύση στο στόμα που σε γυρίζει πίσω στο χρόνο μα εσύ το ξημέρωμα έχεις τη διάθεση να ξεφύγεις από αυτό. Κοιτάς ψηλά στον ουρανό και είναι τόσο καθαρός ανάμεσα στο αναδυόμενο φως μες στο σκοτάδι. Παίρνεις μια βαθιά ανάσα κι εκείνη τη μοναδική στιγμή όλα μοιάζουν σα να σου δίνει μια δεύτερη ευκαιρία η ζωή!

Και γιατί να μην σου τη δίνει; Κάθε μέρα είναι μια καινούργια απόφαση της φύσης να συνεχίσει να υπάρχει, να συνεχίσει τον κύκλο της ζωής! Αν δεν είχε αποφασίσει τον ήλιο να ανατείλει γνωρίζουμε καλά πως έχει την δύναμη να γεννήσει έναν σεισμό, μια πολυήμερη καταρρακτώδη βροχή που θα γεννήσει φωτιά από τους κεραυνούς και θα κάψει τα πάντα στο πέρασμα της ή θα μπορούσε να μην ξαναβρέξει ποτές!

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/koita-psila-ligo-ximeronei/

Η φύση επιλέγει κάθε μέρα να δίνει μια ευκαιρία στους ανθρώπους και τα πλάσματα αυτού του πλανήτη να επιστρέψουν σε εκείνη, να συντονιστούν με την ελπίδα και την πίστη της ότι ευτυχία στη ζωή μπορεί να υπάρξει μόνο όταν αποφασίσεις πως κάθε μέρα είναι μια καινούργια απόφασή σου να ξανατολμήσεις, να ξαναπαλέψεις, να ξαναονειρευτείς! Να πραγματώσεις της ψυχής σου τη χαρά!

Advertisment

Μια δεύτερη ευκαιρία να πιστέψεις πως όλα τα θαύματα της γης ανθρώπινα ή μη δημιουργήθηκαν από μια απόφαση, ο ήλιος να ανατείλει για μια ακόμη ημέρα… Φύγε από τη μιζέρια πως όλα είναι μια προβλέψιμη συνήθεια!

Όχι δεν είναι μια συνήθεια και δεν θα ξαναγίνουν ποτέ αν εσύ αποφασίσεις πως κάθε ημέρα που ξημερώνει είναι η δική σου δεύτερη ευκαιρία να ξαναγεννηθείς και να ορίσεις τη ζωή σου με τους δικούς κανόνες. Έχεις τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία από το χθες, τι λες θες να αρπάξεις την δεύτερή σου ευκαιρία;

Κοίτα ψηλά σε λίγο ξημερώνει…

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

6 φράσεις που ενισχύουν την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας
Πώς μπορείτε να ωθήσετε το έφηβο παιδί σας στην προσωπική ανάπτυξη;
Πώς να επηρεάζεις τους ανθρώπους
Φροντίδα σημαίνει να περιποιούμαστε τον εαυτό μας... να τον κανακεύουμε και να του κάνουμε τα χατίρια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση