,

Μικρές καθημερινές συμβουλές προσωπικής φροντίδας

Ας δούμε μερικές απλές καθημερινές πράξεις με τις οποίες μπορείτε να φροντίσετε τον εαυτό σας.

Μικρές καθημερινές συμβουλές προσωπικής φροντίδας

Μικρές καθημερινές συμβουλές προσωπικής φροντίδας

Καθημερινά ταλαιπωρούμαστε από το στρες, το άγχος των υποχρεώσεων, τις ευθύνες και όλα αυτά που έχουμε να βγάλουμε εις πέρας. Διεκπεραιώνουμε την μέρα μας μηχανικά, με αποτέλεσμα να χάνουμε την επαφή με τον ίδιο μας τον εαυτό. Άραγε, πότε ήταν η τελευταία φορά που καθίσατε κάπου ήρεμα και μιλήσατε με τον εαυτό σας; Πότε τον ακούσατε πραγματικά; Πότε του χαρίσατε έστω και λίγες στιγμές απόλαυσης από την αγαπημένη του συνήθεια ή ασχολία;

Advertisment

Ας δούμε μερικές απλές καθημερινές πράξεις με τις οποίες μπορείτε να φροντίσετε τον εαυτό σας:

Βρείτε χρόνο για ξεκούραση

Φροντίστε να ξεκουράζεστε επαρκώς και να τονώνετε τον οργανισμό σας. Η δύσκολη καθημερινότητα απαιτεί ενέργεια, όρεξη και υγιές σώμα. Σημασία δεν έχει, όμως, μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό. Για αυτό, φροντίστε επίσης, να ξεκουράζετε και το μυαλό σας από όλες τις πληροφορίες που μαζεύει μέσα στη μέρα. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να διαλογιστείτε ή να έρθετε σε επαφή με τη φύση. Γενικά, χαλαρώστε και μην φορτώνετε το μυαλό σας.

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/mikres-kathimerines-symvoules-prosopikis-frontidas/

Χαμογελάστε περισσότερο

Αυτό δεν σημαίνει να αρχίσετε να γελάτε χωρίς λόγο, απλά αφεθείτε, αποβάλλετε από μέσα σας το «σφίξιμο» που σας κρατάει από το να απολαύσετε τις απλές στιγμές στην καθημερινότητά σας. Εκτιμήστε τα πράγματα και τους ανθρώπους που υπάρχουν γύρω σας και χαμογελάστε!

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/mikres-kathimerines-symvoules-prosopikis-frontidas/

Βγείτε στον ήλιο

Ο ήλιος είναι πηγή ζωής, είναι μια απόλαυση που δεν της δίνουμε την απαραίτητη σημασία. Ειδικά στη χώρα μας, ο ήλιος είναι μια ευλογία. Πάρτε ένα καφέ και κάντε μια βόλτα μια ηλιόλουστη μέρα. Μη μένετε άλλο μέσα, πίσω από οθόνες και τηλεοράσεις. Βγείτε στον ήλιο, αφήστε τον να σας κρατήσει συντροφιά και θα δείτε ότι θα νιώσετε καλύτερα.

Βρεθείτε με τους φίλους σας

Η συναναστροφή με αγαπημένα σας πρόσωπα είναι σε θέση να σας αποφορτίσει από το άγχος και το στρες. Πηγαίντε μια βόλτα με την παρέα σας και μη σκέφτεστε τίποτα άλλο. Ούτε υποχρεώσεις, ούτε λογαρισμούς. Απολαύστε την ώρα που περνάτε με τους φίλους σας γιατί είναι πολύτιμες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση