, ,

11 μυστικά για τις σχέσεις που θα σας κάνουν να ερωτευθείτε ξανά

11 τρόποι βελτίωσης της σχέσης σας.

11 μυστικά για τις σχέσεις που θα σας κάνουν να ερωτευθείτε ξανά

11 μυστικά για τις σχέσεις που θα σας
κάνουν να ερωτευθείτε ξανά

Όλες οι ερωτικές σχέσεις απαιτούν δουλειά για να αντέξουν στο χρόνο. Και οι δύο πλευρές χρειάζεται να «θρέφουν» τη σχέση τους σε καθημερινή βάση· διαφορετικά, αυτή θα αποδυναμωθεί και θα πεθάνει. Η ερώτηση είναι όμως: «πώς κάποιος μπορεί να διατηρήσει και βελτιώσει τη σχέση του κάθε μέρα;»

Advertisment

Να λοιπόν 11 τρόποι βελτίωσης της σχέσης σας. Όταν είστε μαζί:

Διαβάστε: Γιατί επιλέγουμε το σύντροφο που επιλέγουμε;

1. Απομακρύνετε ή απενεργοποήστε όλα τα τηλέφωνα

Φανταστείτε το πλαίσιο: καταφέρατε με κάποιο τρόπο να κάνετε κράτηση στο πιο γνωστό εστιατόριο της πόλης. Έχετε παραγγείλει στρείδια, ένα ακριβό κρασί, όλα είναι όπως θα έπρεπε. Και ξαφνικά ο σύντροφος σας δέχεται τηλεφώνημα και μιλάει για αρκετή ώρα και το φαγητό κρυώνει. Όταν επιτέλους τελειώνει η κλήση και δεν είναι πια το ίδιο. Πριν το καταλάβετε, ο σερβιτόρος φέρνει το επιδόρπιο και κάπου εκεί τελειώνει η βραδιά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα έπρεπε να εφαρμόζονται οι κανόνες του κινηματογράφου. Όχι μόνο είναι αγενές να μη δίνεις προσοχή στο άτομο με το οποίο έχεις βγει, αλλά σκοτώνει και την καλή διάθεση.

2. Προσπαθήστε να πηγαίνετε συχνότερα μαζί για ύπνο

Έτσι έρχεστε πιο κοντά κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αυτή η συνήθεια είναι ιδανική για αγκαλιές και μικρές συζητήσεις πριν τον ύπνο. Όπως επισημαίνει η Erin Leyba του Psychology Today: «Όταν τα μοτίβα του ύπνου διαφέρουν, είναι δυσκολότερο να βρεθεί χρόνος σύνδεσης». Εξάλλου, τι κάνετε εκείνες τις ώρες που είναι πιο σημαντικό από το να περάσετε λίγο χρόνο στο κρεβάτι με το σύντροφο σας; Μήπως το αγαπημένο σας τηλεοπτικό πρόγραμμα ξεκινά εκείνη την ώρα;

Advertisment

Ή παίζετε παιχνίδια στον υπολογιστή, που θα θέλατε να μη γνωρίζει το άλλο σας μισό; Ή ίσως είναι μια αναπόφευκτη δραστηριότητα που πρέπει να ολοκληρώσετε, όπως μια δουλειά; Αν είναι κάτι σοβαρό, τουλάχιστον κάντε την προσπάθεια. Ο σύντροφός σας θα το εκτιμήσει.

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/11-mystika-sxeseis-kanoun-eroteuteite-xana/

3. Μια μικρή χειρονομία που να δείχνει ότι τον/την σκέφτεστε

Θα δείτε ότι είναι μια αμφίδρομη κίνηση. Όταν γνωρίζετε ότι ο σύντροφος σας σάς σκέφτεται ως κάτι ξεχωριστό και μοναδικό, αυτό κάνει και εσάς να νιώθετε ξεχωριστοί. Σε αυτό τον τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας. Μπορείτε να στείλετε ένα ξεχωριστό μήνυμα δίνοντας πρωτότυπες ευχές για τη μέρα του. Μπορείτε ακόμη και να αφήσετε μια κάρτα, που είναι πολύ ρομαντικό.

4. Δοκιμάστε κάτι καινούριο μαζί

Υπάρχει ένας εξασφαλισμένος τρόπος να ενδυναμώσετε το δεσμό σας. Όχι, δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι ριψοκίνδυνο. Αλλά μπορείτε να πάρετε ιδέες και να δοκιμάσετε παιχνίδια ρόλων, που θα σας βγάλουν για λίγο από τη ρουτίνα. Με αυτό τον τρόπο θα χαλαρώσετε και πιθανώς να ανακαλύψετε και μια άλλη πλευρά του συντρόφου σας, ακόμα πιο διασκεδαστική και χαλαρή.

5. Συγκρατείστε την κριτική σας

Η έντονη κριτική μπορεί να αφαιρέσει από το συναίσθημα του έρωτα. Σκεφτείτε για μια στιγμή πριν αρθρώσετε λόγια που δεν θα μπορείτε ύστερα να πάρετε πίσω. Ακόμα και σε μια κριτική μικρής έντασης, σκεφτείτε να προτείνετε και μια εναλλακτική που θα μπορούσε να βοηθήσει το σύντροφό σας σε αυτό που κάνει. Αυτό μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την κατάσταση, αφού και αυτός θα βοηθηθεί και θα ανέβετε στην εκτίμηση του για την εναλλακτική που προτείνατε.

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/11-mystika-sxeseis-kanoun-eroteuteite-xana/

6. Ένα μικρό ευχαριστώ μπορεί να προσφέρει πολλά σε μια σχέση

Το «σε ευχαριστώ» είναι δύο λέξεις κλειδιά που μπορούν να τονώσουν τον έρωτα σας. Για παράδειγμα, αν πούμε “Σας ευχαριστούμε και είμαστε ευγνώμονες που διαλέξατε να διαβάσετε το παρόν άρθρο”, δεν θα νιώσετε ότι η σχέση μας γίνεται περισσότερο άμεση; Σε μια ερωτική σχέση, η ευγνωμοσύνη λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Αν κάνατε κάτι για τον αγαπημένο σας και αυτός δεν σας ευχαριστούσε, πώς θα νιώθατε;

7. Εστιάστε στα θετικά

Μια καλή ιδέα είναι να εστιάσετε στο τι κάνετε σωστά. Μας κάνει να νιώθουμε περισσότερο πολύτιμοι σε μια σχέση. Για ένα τηλεφώνημα στη δουλειά μπορείτε να πείτε: «Μου αρέσει που μού τηλεφωνείς για να δεις πώς πάει η μέρα μου». Στο σπίτι: «Φέρεσαι τόσο γλυκά όταν αφήνεις σημειώματα». Έξω: «Το λατρεύω όταν προσπαθείς να με κάνεις να περάσω καλά». Αυτά είναι σημάδια ενός ευτυχισμένου ζευγαριού, ασχέτως των αδιαμφισβήτητων ατελειών και μειονεκτημάτων και από τις δύο πλευρές.

8. Όταν νιώθετε ευάλωτοι, δείξτε το

Μη φοβάστε να πείτε τι πραγματικά νιώθετε. Η απόκρυψη των πραγματικών σας συναισθημάτων δεν είναι δίκαιη για κανέναν από τους δυο σας· προκαλείτε στο άλλο μέλος της σχέσης αβεβαιότητα για τα πάντα. Αν δεν σας αρέσει για παράδειγμα το πόσο κοντά έχει έρθει με κάποιο άτομο του αντίθετου φίλου, πείτε το. Να είστε ήρεμοι και να δείχνετε σεβασμό παρόλα αυτά. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις όπου μπορεί να πει κάτι που θα σας πληγώσει, ακόμα και αν ήταν αστείο. Το τακτ πάντα αποδεικνύεται βοηθητικό.

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/11-mystika-sxeseis-kanoun-eroteuteite-xana/

9. Κάντε ένα δώρο, ακόμα και χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος

Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο ή ακριβό. Καλά, κι αν είναι, κανείς δεν θα πει όχι, σωστά; Για μια ακόμη φορά, το μυστικό είναι με αυτή την κίνηση να δείξετε πόσο πολύ νοιάζεστε για τον άλλο. Ακόμα και μια έκπληξη με την αγαπημένη τους πίτσα, θα λάβει την ανάλογη προσοχή. Δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσο πολύ μπορεί αυτό να βελτιώσει τα πράγματα μεταξύ σας.

10. Σχεδιάστε διακοπές ή εκδρομές

Ο ποιοτικός χρόνος μαζί είναι ο πυρήνας μιας σχέσης. Δεν χρειάζεται να γυρίσετε τον κόσμο μαζί, αρκεί και μια απόδραση του σαββατοκύριακου. Αν αποφασίσετε να πάτε κάπου, θα μπορούσε να είναι σε μια παραλία ή σε μια μαγευτική λίμνη, οπουδήποτε ήρεμα. Το βασικότερο είναι να περάσετε χρόνο μαζί, όντας ανέμελοι και χαρούμενοι.

11. Δηλώστε ξανά και ξανά τον έρωτα σας

Μπορεί να γίνεται πιο αυθόρμητα στην αρχή της σχέσης σας, αλλά τι γίνεται μετά που έρχεται και η οικειότητα; Η εκδήλωση των συναισθημάτων σας σάς έφερε κοντά αρχικά, οπότε γιατί να αλλάξει τώρα αυτό; Με άλλα λόγια, πρέπει πάντα να επιβεβαιώνετε το πώς νιώθετε στον σύντροφο σας. Κάντε τους να νιώσουν ξεχωριστοί και επιθυμητοί και θα δείτε πώς θα λάμψουν από χαρά επειδή είναι μαζί σας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;
Τι με δίδαξε η απιστία του συντρόφου μου
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;
Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση