,

6 τρόποι για να βελτιώσετε τη μνήμη σας

Ορισμένοι εύκολοι τρόποι για τη βελτίωση της μνήμης σου, αλλά ταυτόχρονα και για την ενίσχυση του συνολικού ευ ζην.

6 τρόποι για να βελτιώσετε τη μνήμη σας

Αν η μνήμη σου δεν είναι τόσο δυνατή όσο θα ήθελες να είναι, τότε ίσως να αναρωτιέσαι ποια βήματα θα σου επιτρέψουν να την βελτιώσεις. Τα καλά νέα είναι ότι όλοι μπορούμε να ενισχύσουμε την ικανότητα μας να ανακαλούμε πληροφορίες, ακολουθώντας την σωστή διαδικασία και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα ή στον τρόπο ζωής μας. Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι εύκολοι τρόποι για την βελτίωση της μνήμης σου, αλλά ταυτόχρονα και για την ενίσχυση του συνολικού ευ ζην.

Advertisment

Κοιμήσου αρκετά

Τα πολυάσχολα άτομα με φορτωμένα ωράρια δεν κοιμούνται αρκετά και αυτό επιδρά στις γνωστικές τους ικανότητες με αρνητικό τρόπο. Ο ύπνος για τουλάχιστον επτά έως εννέα ώρες κάθε νύχτα θα κάνει θαύματα στην μνήμη σου και είναι πιθανό να παρατηρήσεις εντυπωσιακές αλλαγές σε αυτή μέσα σε λίγες μόνο μέρες από την στιγμή που θα ξεκινήσεις έναν φυσιολογικό κύκλο ύπνου. Αν η διόρθωση του κύκλου σου γίνει μια προτεραιότητα, τότε η βραχύχρονη και μακρόχρονη ικανότητα να θυμάσαι πράγματα θα επωφεληθεί κατά πολύ από αυτό.

Ο εγκέφαλος, η μνήμη και οι πνευματικές δυνατότητες. Προστασία με εξάσκηση

Γυμνάσου

Η άσκηση είναι ένας υπέροχος τρόπος να αυξήσεις την ροή του αίματος σου και το αίμα σου μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στον εγκέφαλο σου. Αυτοί που ασκούνται σε τακτική βάση πιθανώς να αντιληφθούν βελτιώσεις στην μακρόχρονη μνήμη τους. Το τρέξιμο για 20 έως 30 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετό, όταν θες να απολαύσεις τα οφέλη. Μια πρόσφατη έρευνα μάλιστα έδειξε ότι ένα λεπτό άσκησης υψηλής έντασης κάθε μέρα είναι αρκετό για να κάνει τη διαφορά! Γι’ αυτούς λοιπόν που λένε ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος μέσα στην μέρα για γυμναστική… όχι, υπάρχει πάντα χρόνος.

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/6-tropoi-veltiosete-mnimi/

Κάνε διαλείμματα

Ορισμένα άτομα τείνουν να μελετούν για πολλές ώρες, επιχειρώντας να μάθουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Οι παρατεταμένες περίοδοι διαβάσματος, ωστόσο, δεν είναι πάντοτε η καλύτερη επιλογή, επειδή η ικανότητα σου να διατηρήσεις πληροφορίες θα μειωθεί μετά από ένα ορισμένο σημείο. Ο εγκέφαλος σου χρειάζεται να ξεκουραστεί, καθώς η υπερφόρτωση πληροφοριών μπορεί να οδηγήσει στο ίδιο είδος ψυχικής κούρασης, που θα βίωνες αν καταπονούσες το σώμα σου με υπερβολική άσκηση.

Κάνε διαλείμματα και αντί να μελετάς υπερβολικά, διάβασε με σύντομες ή μεσαίας διάρκειας διακοπές. Όταν παρατηρήσεις ότι γίνεται δύσκολο για εσένα να δώσεις την απαιτούμενη προσοχή στο περιεχόμενο αυτού που διαβάζεις, κάνε ένα σύντομο διάλειμμα. Ο εγκέφαλος σου θα σε ευχαριστήσει γι’ αυτό.

Εξάσκησε το νου σου

Αν θες να φτάσεις την μνήμη σου στο επόμενο επίπεδο, ψάξε τρόπους να «προκαλέσεις» τον εγκέφαλο σου. Τα σταυρόλεξα και τα παιχνίδια μνήμης είναι εξαιρετικά εργαλεία για την βελτίωση της μνήμης σου και μπορείς να βρεις πολλές δωρεάν δραστηριότητες online. Πολλές από αυτές υπάρχουν και σε μορφή δωρεάν εφαρμογών και μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά αποτελεσματικά μέσα για να σκοτώνεις τον χρόνο σου. Εξασκώντας τον εγκέφαλο σου, ενδυναμώνεις τις νευρωνικές σου οδούς και οι πνευματικές σου ικανότητες βελτιώνονται.

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/6-tropoi-veltiosete-mnimi/

Επέλεξε το υγιεινό φαγητό

Το φαγητό που τρως μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην ικανότητα του εγκεφάλου σου να αποθηκεύει και να ανακαλεί πληροφορίες και μια φτωχή δίαιτα μπορεί να κάνει περισσότερο κακό απ’ ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να υποψιαστούν. Τα μύρτιλα, το σέλερι και η μαύρη σοκολάτα είναι υπέροχες επιλογές για όποιον θέλει να επωφεληθεί τα μέγιστα από την μνήμη του. Οτιδήποτε υψηλό σε αντιοξειδωτικά μπορεί να επηρεάσει θετικά την μνήμη σου. Τα επεξεργασμένα φαγητά και οτιδήποτε υψηλό σε ζάχαρη πρέπει να μειωθεί, καθώς και τα δύο συνεισφέρουν στην πνευματική κόπωση.

Κάνε διαλογισμό

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να επεξεργαστεί λίγες πληροφορίες ταυτόχρονα και οι πολλοί περισπασμοί μπορεί να το κάνουν δύσκολο για σένα να μεταφέρεις αυτές τις πληροφορίες στην μακροπρόθεσμη μνήμη. Ο διαλογισμός ακόμα και για δέκα λεπτά κάθε μέρα θα βελτιώσει την ικανότητα συγκέντρωσης, κάνοντας πιο εύκολο για σένα να θυμηθείς σημαντικά πράγματα.

Συνεπώς, για να συνοψίσουμε, εξάσκησε τον εγκέφαλο σου (χωρίς να τον υπερφορτώνεις) και συμπεριφέρσου σωστά στο σώμα σου. Ο νους σου θα το εκτιμήσει δεόντως και σίγουρα θα σε ευχαριστήσει για αυτό!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού
askiseis arhtrosis

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση