, ,

Γιατί είναι δύσκολο να απομακρυνθείτε από μια «τοξική» σχέση

Το να φύγει κανείς από μια σχέση, είναι από μόνο του μια επίπονη διαδικασία, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια μακροχρόνια σχέση.

Γιατί είναι δύσκολο να απομακρυνθείτε από μια «τοξική» σχέση

Γιατί είναι δύσκολο να απομακρυνθείτε από μια «τοξική» σχέση

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί είναι τόσο δύσκολο να φύγει κανείς από μια σχέση δυσλειτουργική που στην ουσία έχει ήδη τελειώσει; Αν βρεθήκατε ποτέ εσείς σε αυτή τη θέση ή κάποιος γνωστός σας, θα ξέρετε πολύ καλά πως οι σχέσεις είναι δύσκολες και περίπλοκες ακόμα και όταν είναι στις καλές τους μέρες.

Advertisment

Απαιτούν μια μεγάλη επένδυση χρόνου και συναισθημάτων και όταν έρχεται η ώρα του απολογισμού, τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Το να φύγει κανείς από μια σχέση, είναι από μόνο του μια επίπονη διαδικασία, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια μακροχρόνια σχέση.

Διαβάστε: Να μάθεις να φεύγεις από τους τοξικούς ανθρώπους!

Γιατί είναι δύσκολο να απομακρυνθείτε από μια «τοξική» σχέση

Λόγω της επένδυσης χρόνου

Ο χρόνος μας σε αυτόν τον κόσμο είναι περιορισμένος. Γι ‘αυτό, υποσυνείδητα, προσέχουμε πολύ που τον ξοδεύουμε και πώς. Αν φύγουμε από μαι σχέση στην οποία έχουμε επενδύσει χρόνο και κόπο από τη ζωή μας, νιώθουμε πως θα χάσουμε όλα αυτά για τα οποία έχουμε μοχθήσει.

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/giati-dyskolo-apomakrintheite-toxiki-sxesi/

Ακόμα νοιάζεστε για τον άλλον

Μπορεί τα σημάδια πως η σχέση σας δεν προχωράει να είναι κάτι παραπάνω από εμφανή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν αγαπάτε το σύντροφό σας. Τα συναισθήματα που νιώθετε γι ‘αυτόν είναι πολύ δυνατά και το γεγονός αυτό σας κρατάει στη σχέση με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει.

Οικονομικοί παράγοντες

Ένας παράγοντας για τον οποίο δεν διακόπτεται μια σχέση, κυρίως μακρόχρονη, είναι ο οικονομικός. Μπορεί να έχετε μαζί ένα σπίτι, αμάξια, δάνεια, πιστωτικές κάρτες και ούτω καθεξής. Είναι πιθανό και μόνο η διαδικασία για να λυθούν όλα αυτά τα ζητήματα, να σας αποτρέπει από το να τελειώσετε τη σχέση.

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/giati-dyskolo-apomakrintheite-toxiki-sxesi/

Παιδιά

Ένα τεράστιο ζήτημα που δεν μπορεί να αναλυθεί σε μια παράγραφο. Παρόλα αυτά δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Όταν υπάρχουν παιδιά, είναι δύσκολο να απομακρυνθείτε από τη σχέση, ειδικά αν είστε ο άντρας, διότι και μόνο στη σκέψη ότι δεν θα τα βλέπετε καθημερινά και δεν θα περνάτε τόσο χρόνο μαζί τους, λυγίζετε.

Η γνώμη του κόσμου

Ένας χωρισμός πυροδοτεί μια σειρά από συζητήσεις και σχόλια από τους φίλους και την οικογένειά σας. Ακόμη και το κλίμα που μπορεί να δημιουργηθεί στο εργασιακό σας περιβάλλον μπορεί να σας αποτρέψει από το να κάνετε το πρώτο βήμα για το χωρισμό.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση