,

Ένα ιδιαίτερο τεστ που θα σας δείξει εάν είστε πραγματικά αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι

Ένα ιδιαίτερο τεστ που θα σας δείξει εάν είστε πραγματικά αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι Αυτή την εποχή μοιάζει να είναι εξαιρετικά σύνηθες το να έχουμε

Ένα ιδιαίτερο τεστ που θα σας δείξει εάν είστε πραγματικά αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι

Ένα ιδιαίτερο τεστ που θα σας δείξει εάν είστε
πραγματικά αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι

Αυτή την εποχή μοιάζει να είναι εξαιρετικά σύνηθες το να έχουμε μια απαισιόδοξη οπτική για το μέλλον. Αλλά εάν γυρίζαμε το ρολόι πίσω, θα βρίσκαμε πολλούς περισσότερους αισιόδοξους από ότι απαισιόδοξους, σωστά; Λάθος!

Advertisment

Στην πραγματικότητα η αισιοδοξία σχετίζεται πολύ λιγότερο, από ότι μπορούμε να φανταστούμε, με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε. Αυτή η στάση ζωής αποκτάται κατά την πρώιμη παιδική ηλικία. Και έτσι, ακόμα και στις καλύτερες εποχές, μπορούσαμε να δούμε πολλούς ανθρώπους βυθισμένους στη μελαγχολία.

Όλοι μας κινούμαστε σε όλες τις πλευρές. Για παράδειγμα ένας απαισιόδοξος θα αισθανθεί υπέροχα εάν κερδίσει το τζόκερ. Το ίδιο και ένας αισιόδοξος θα αισθανθεί απαισιοδοξία εάν συναντήσει απανωτές ατυχίες. Όμως, τελικά, τείνουμε να επιστρέφουμε στην κανονική μας κατάσταση.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του τεστ είναι ότι έχει αναπτυχθεί με τέτοιον τρόπο ώστε οι ερωτήσεις του να βασίζονται στις στατιστικές μελέτες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια για τα κοινά χαρακτηριστικά που μοιράζονται οι αισιόδοξοι και οι απαισιόδοξοι άνθρωποι. Το αποτέλεσμα αυτού του τεστ μπορεί να σας εκπλήξει, διότι οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι είμαστε αισιόδοξοι αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι αληθινά αισιόδοξοι άνθρωποι ήταν και είναι πολύ λίγοι.

Advertisment

[viralQuiz id=77]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση