, , ,

«Οδηγός Δημιουργίας Σχολικού Λαχανόκηπου»: Δωρεάν περιβαλλοντική εκπαίδευση για μαθητές

Μια πρωτοβουλία με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

«Οδηγός Δημιουργίας Σχολικού Λαχανόκηπου»: Δωρεάν περιβαλλοντική εκπαίδευση για μαθητές

«Οδηγός Δημιουργίας Σχολικού Λαχανόκηπου»:
Δωρεάν περιβαλλοντική εκπαίδευση για μαθητές

Tο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περτουλίου – Τρικκαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, προχώρησε στην υλοποίηση μιας πολύ ενδιαφέρουσας εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας, εκδίδοντας τον “Πρακτικό Οδηγό Δημιουργίας Σχολικού Λαχανόκηπου”.

Advertisment

Ο οδηγός αυτός δημιουργήθηκε στα πλαίσια της πράξης “Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία” και έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Παράλληλα επιχειρεί, μέσω του βιωματικού του χαρακτήρα, να δώσει στα παιδιά τις απαραίτητες γνώσεις και τα κίνητρα ώστε να εξαπλωθεί η δημιουργία σχολικών λαχανόκηπων σε όσο το δυνατόν περισσότερες σχολικές αυλές.

Δείτε: Φανταστείτε να είχαμε θεραπευτικούς κήπους στα νοσοκομεία

Έτσι, θα μπορούν τα παιδιά να έρθουν από νωρίς σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, να ευαισθητοποιηθούν και να καλλιεργήσουν αυτή τη βιωματική εκπαίδευση, ώστε αργότερα ως μελλοντικοί ενήλικες να είναι σε θέση να σέβονται πραγματικά το περιβάλλον και να αναγνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Advertisment

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε περισσότερα για το εγχείρημα αλλά και να αποκτήσετε πρόσβαση σε ολόκληρο τον οδηγό. Πρακτικός Οδηγός Δημιουργίας Σχολικού Λαχανόκηπου

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ελαφοκομείο Ρόδου: Βρέθηκαν δεκάδες νεκρά και παρατημένα ελάφια | Σκληρές εικόνες
Greenwashing | «Πράσινο ξέπλυμα» σε πολλές… αποχρώσεις
Ήρθε η άνοιξη νωρίς; Οι επιπτώσεις του σύντομου χειμώνα
AthensTrees | Η νέα εφαρμογή του Δήμου Αθηναίων που δείχνει όλες τις δενδροφυτεύσεις που γίνονται στην πόλη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση