, , ,

«Οδηγός Δημιουργίας Σχολικού Λαχανόκηπου»: Δωρεάν περιβαλλοντική εκπαίδευση για μαθητές

Μια πρωτοβουλία με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

«Οδηγός Δημιουργίας Σχολικού Λαχανόκηπου»: Δωρεάν περιβαλλοντική εκπαίδευση για μαθητές

«Οδηγός Δημιουργίας Σχολικού Λαχανόκηπου»:
Δωρεάν περιβαλλοντική εκπαίδευση για μαθητές

Tο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περτουλίου – Τρικκαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, προχώρησε στην υλοποίηση μιας πολύ ενδιαφέρουσας εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας, εκδίδοντας τον “Πρακτικό Οδηγό Δημιουργίας Σχολικού Λαχανόκηπου”.

Advertisment

Ο οδηγός αυτός δημιουργήθηκε στα πλαίσια της πράξης “Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία” και έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Παράλληλα επιχειρεί, μέσω του βιωματικού του χαρακτήρα, να δώσει στα παιδιά τις απαραίτητες γνώσεις και τα κίνητρα ώστε να εξαπλωθεί η δημιουργία σχολικών λαχανόκηπων σε όσο το δυνατόν περισσότερες σχολικές αυλές.

Δείτε: Φανταστείτε να είχαμε θεραπευτικούς κήπους στα νοσοκομεία

Έτσι, θα μπορούν τα παιδιά να έρθουν από νωρίς σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, να ευαισθητοποιηθούν και να καλλιεργήσουν αυτή τη βιωματική εκπαίδευση, ώστε αργότερα ως μελλοντικοί ενήλικες να είναι σε θέση να σέβονται πραγματικά το περιβάλλον και να αναγνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Advertisment

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε περισσότερα για το εγχείρημα αλλά και να αποκτήσετε πρόσβαση σε ολόκληρο τον οδηγό. Πρακτικός Οδηγός Δημιουργίας Σχολικού Λαχανόκηπου

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η Κίνα πλήττεται από πλημμύρες και ξηρασία... την ίδια στιγμή
Ο δήμος Χάλκης απέκτησε το δικό του «πράσινο» σκάφος | Κινείται εξ ολοκλήρου με ηλιακά πάνελ
Περιβάλλον: Η συχνότητα και το μέγεθος των ακραίων δασικών πυρκαγιών έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια
Το θαλασσινό νερό «κατατρώει» τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» | Οι φόβοι των επιστημόνων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση