, , , ,

Παιδική παχυσαρκία: Η Εθνική δράση πρόληψης με το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ!

Το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, για τη σωστή ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τη διατροφή.

Παιδική παχυσαρκία: Η Εθνική δράση πρόληψης με το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ!

Παιδική παχυσαρκία: Η Εθνική δράση πρόληψης
με το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ!

Πολλά επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι τα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν αυξημένο σωματικό βάρος και ως ενήλικες, ενώ τα παιδιά που δεν αθλούνται είναι πιο πιθανό να εξελιχθούν σε ενήλικες που ακολουθούν καθιστική ζωή. Δεδομένου του υψηλού επιπολασμού της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα, κρίνεται απαραίτητη η εφαρμογή στρατηγικών πρόληψης με στόχο τη βελτίωση των συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας όλων των παιδιών.

Advertisment

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας (24 Οκτωβρίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16 Οκτωβρίου), το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ (Εθνική δράση Υγείας για τη ΖωΗ των Νέων) σε συνεργασία με φοιτητές του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σχεδίασε και παρέχει ένα σύνολο φύλλων εργασίας για την τάξη.

Παχυσαρκία και υποσιτισμός: Η παραδοξότητα που χαρακτηρίζει την εποχή μας

Τα φύλλα εργασίας απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες των Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων του δημοτικού σχολείου και έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα ισορροπημένης διατροφής και άσκησης. Συγκεκριμένα, καλύπτουν θέματα, όπως οι ομάδες τροφίμων, η σημασία των γευμάτων, η σημασία της επαρκούς ενυδάτωσης και τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας, ενώ κάθε φύλλο εργασίας απαρτίζεται από ένα θεωρητικό μέρος, το οποίο ακολουθείται από αρκετές δραστηριότητες.

Advertisment

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να πλοηγηθούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος ΕΥΖΗΝ και να χρησιμοποιήσουν το διαθέσιμο ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό με θεματολογία σχετικά με την ισορροπημένη διατροφή, την τακτική άσκηση και την υγιή ανάπτυξη κατά την παιδική ηλικία. Το υλικό αυτό περιλαμβάνει παρουσιάσεις με διαδραστικό χαρακτήρα, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς μέσα στην τάξη, για νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια-λύκεια, καθώς και ένα σύνολο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για όλες τις σχολικές βαθμίδες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια
Σιμιγδαλένιος χαλβάς: 3 συχνά λάθη στο μαγείρεμά του και πώς να τα αποφύγετε
Θαλασσινά: Πως θα καταλάβετε αν είναι φρέσκα ή αποψυγμένα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση