Παρουσίαση Βιβλίου: 3906 μ.Χ. Θεμελιώνοντας το Μέλλον – του Δημήτρη Μπαρμπαδήμου

Καθώς ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός βιώνει το Κύκνειο άσμα του, παρατηρούμε την θεοποίηση του ατομικού ανθρώπου, με συνέπειες τα πολλαπλά αδιέξοδα, ψυχολογικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά,

Καθώς ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός βιώνει το Κύκνειο άσμα του, παρατηρούμε την θεοποίηση του ατομικού ανθρώπου, με συνέπειες τα πολλαπλά αδιέξοδα, ψυχολογικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά κ.α. που βιώνουμε στις μέρες μας. Είναι ικανός ό ατομικός άνθρωπος να δώσει λύση ή είναι ακριβώς αυτός που παράγει τα αδιέξοδα; Απάντηση σε αυτό το ερώτημα προσπαθεί να δώσει το βιβλίο “3906 μ.Χ. Θεμελιώνοντας το Μέλλον” του Δημήτρη Μπαρμπαδήμου το οποίο διατίθεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΝΕΟ ΘΕΜΕΛΙΟ και μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία IANOS, ΨΑΡΑΣ, ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ-Παιδεία.

3906 μ.Χ. Θεμελιώνοντας το Μέλλον - του Δημήτρη Μπαρμπαδήμου

Advertisment

Λίγα λόγια για το βιβλίο “3906 μ.Χ. Θεμελιώνοντας το Μέλλον”

Η «Κοιλάδα των Ρόδων» μοιάζει να είναι μια ταξιδιωτική περιήγηση του Π. Ντήναχ στο Μέλλον, στον 40ο αι. μ.Χ., σ’ έναν κόσμο όπου όλα τα όνειρα και οι ελπίδες, όλες οι ουτοπίες και οι ιδανικές πολιτείες, παίρνουν σάρκα και οστά. Το ουσιώδες μήνυμα που μας μεταφέρει δεν είναι υλικής φύσης αλλά πνευματικής. Η ανθρωπότητα του 40ου αι. έχει καταφέρει να συνθέσει την τεχνολογική πρόοδο και την επιστήμη με την θρησκευτική ανάγκη του ανθρώπου, ανυψώνοντας και τις δύο αυτές όψεις προς την Πνευματικότητα που πλέον βιώνει.

Είναι φαντασίωση όλο αυτό, είναι αποκυήματα ενός ασθενικού μυαλού, ή μήπως είναι μια πρόγευση μέλλοντος; Αν όλο αυτό είναι ένα μέλλον που θα μπορούσαμε να χτίσουμε, τότε πού και πότε ακριβώς πρέπει να μπουν τα θεμέλια του; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτού του κόσμου σε μεγάλους τομείς, όπως η Τεχνολογία, ο Πολιτισμός και η Πνευματικότητα; Πόσο μακριά είμαστε σήμερα από αυτά; Τι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε για να μπορέσει αυτό το μέλλον να θεμελιωθεί σήμερα;

Από την «Κοιλάδα των Ρόδων», που μας δίνει το περίγραμμα αυτού του κόσμου, μπορούμε να «κλέψουμε» μια εικόνα ενός πιθανού μέλλοντος της ανθρωπότητας. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την έκβαση αλλά για κάθε δημιουργικό πνεύμα εκεί κρύβεται και η μεγαλύτερη πρόκληση. Εμείς είμαστε αυτοί που θα πρέπει να γεμίσουμε τα κενά της εικόνας με την δημιουργικότητα, την φαντασία μας αλλά και την συνεχή και ακούραστη προσπάθεια μέχρι την τελική επίτευξη.

Advertisment

Ποιος είναι ο Δημήτρης Μπαρμπαδήμος;

Δημήτρης ΜπαρμπαδήμοςΟ Δημήτρης Μπαρμπαδήμος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1965.

Σπούδασε στο Α.Π.Θ. (Τμήμα Πολ. Μηχανικών). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Πωλήσεων και Managment. Από την πολύχρονη ενασχόληση του έχει πολλές γνώσεις μηχανολογίας, ηλεκτρολογίας, κλπ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας, Αυτογνωσίας, Εσωτερισμού, κ.α.

Εδώ και πάνω από 20 χρόνια ασχολείται με την έρευνα πάνω στην ελεύθερη ενέργεια, καθώς και με φιλοσοφικές και εσωτερικές μελέτες. Έχει πολλές ομιλίες και δημοσιευμένα άρθρα στο ενεργητικό του σε αντίστοιχα θέματα. Έχει εκδώσει το βιβλίο “Ο Νόμος των Τετραγώνων”, που έκανε γνωστό στο ελληνικό κοινό το έργο του J. R. R. Searl καθώς και την αξιοποίηση των γνώσεων πάνω στα “Μαγικά Τετράγωνα”.

Είναι ιδρυτής και διευθυντής του “ΝΕΟ ΘΕΜΕΛΙΟ”, ενός μη κερδοσκοπικού φορέα που προωθεί την εθελοντική συμμετοχή και δράση σε τομείς όπως η οικολογία, η έρευνα πάνω στην ελεύθερη ενέργεια, η τέχνη, ο πολιτισμός και γενικά η εκπαίδευση μέσω της αυτογνωσίας, ώστε να γίνει εφικτός ένας ολιστικός τρόπος ζωής.

Σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη με την οικογένεια του και ταξιδεύει συχνά στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας ομιλίες και σεμινάρια πάνω στα θέματα που ερευνά.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση