,

8 δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την προσωπικότητά σας

Ορισμένες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την προσωπικότητά σας.

8 δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να
βελτιώσετε την προσωπικότητά σας

Όταν πρόκειται για τελειοποίηση των δεξιοτήτων και βελτίωση του χαρακτήρα μας, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Αν κάνετε σωστή χρήση των πόρων σας, μπορείτε να μάθετε και να αναπτύξετε νέες δεξιότητες. Η ανάπτυξη της προσωπικότητας έχει μεγάλη και θετική επίδραση στη ζωή και στην καριέρα σας.

Advertisment

Κάποτε υπήρχε η πεποίθηση ότι η φύση της προσωπικότητάς μας ήταν μόνιμη και σταθερή και δεν υπήρχαν περιθώρια αλλαγών. Η προσωπικότητα αποτελείται από ένα πλέγμα συμπεριφορών και σκέψεων και είναι μοναδική στον κάθε άνθρωπο. Με σημαντική όμως προσπάθεια, μπορείτε να βελτιώσετε τις συνήθειες σας και το μοτίβο σκέψης σας.

Ορισμένες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την προσωπικότητά σας:

Διαβάστε: Ξόδεψε τα χρήματά σου σε εμπειρίες, όχι σε αντικείμενα

1. Γίνετε καλύτεροι ακροατές

Αν μάθετε να ακούτε πραγματικά, θα πάρετε πολλά μαθήματα από το περιβάλλον σας. Το να είστε καλός ακροατής αποτελεί μια εξαιρετικά χρήσιμη δεξιότητα. Το να ακούμε τους συνανθρώπους μας, σημαίνει να τους δίνουμε σημασία. Με αυτό τον τρόπο, θα δώσουν και σε εσάς περισσότερη προσοχή και θα αναπτυχθεί ένας αποδοτικός δεσμός μεταξύ σας. Επιτρέπει στους άλλους να είναι πιο ανοιχτοί σε εσάς και να μοιραστούν άνετα πληροφορίες που τους αφορούν. Αν κάποιος σας ακούσει με προσοχή, θα σας κάνει να νιώσετε σημαντικοί. Παρέχετε λοιπόν και εσείς το ίδιο συναίσθημα σε εκείνους με το να γίνετε καλύτεροι ακροατές. Επιχειρήστε να ενσταλάξετε αυτό το χαρακτηριστικό στην προσωπικότητα σας.

Advertisment

2. Επεκτείνετε τα ενδιαφέροντά σας

Η ανάπτυξη των ενδιαφερόντων σας αποτελεί διαδικασία υψίστης σημασίας για την πνευματική σας υγεία. Θα διατηρήσει το νου σας ενεργητικό και θα σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε νέα, ακόμη περισσότερα ενδιαφέροντα. Επιπλέον, θα σας κάνει πιο ελκυστικούς στους άλλους, καθώς θα έχετε συνεχώς νέα πράγματα να μοιραστείτε μαζί τους. Θα σας εμπνεύσει με περισσότερη αυτοπεποίθηση και επίσης θα σας παρέχει τη δυνατότητα να μοιράζεστε τις απόψεις και εμπειρίες σας με άτομα που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εσάς.

Εδώ χρειάζεται να γίνετε δημιουργικοί και να σκεφτείτε εκτός των συνηθισμένων σας πλαισίων. Τα ενδιαφέροντα μπορεί να είναι πνευματικού τύπου ή σωματικού/αθλητικού. Γίνετε μέλος σε μια λέσχη βιβλίου ή σε ομάδα πεζοπορίας ή εναλλακτικά πειραματιστείτε με δημιουργικές δραστηριότητες όπως κατασκευή κοσμημάτων.

https://enallaktikidrasi.com/2016/11/8-dexiotites-voithisoun-veltiosete-prosopikotita/

3. Βελτιώστε την επικοινωνιακή σας δεξιότητα

Όταν ανακαλύψετε τα ενδιαφέροντά σας και αποκτήσετε εμπειρία σε αυτά, θα έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να μιλάτε γι’ αυτά. Η απόκτηση περισσότερης γνώσης σημαίνει ότι μπορεί να συνεισφέρετε και περισσότερο σε μια συζήτηση. Αν θέλετε οι συνομιλητές σας να σας ακούνε, είναι σημαντικό να είστε ένας εντυπωσιακός ομιλητής. Βέβαια, δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε τα πάντα, γι’ αυτό και η καλή επικοινωνία έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να προσφέρει γνώσεις όπως και να λάβει.

4. Γνωρίστε νέα άτομα

Να επιχειρείτε πάντα να γνωρίζετε νέα άτομα. Η συναναστροφή με διαφορετικούς τύπους ανθρώπων θα σας χαρίσει περισσότερη εμπειρία και ανοχή στη διαφορετικότητα. Οι γνωριμίες μπορούν να σας φέρουν σε επαφή με νέες κουλτούρες, ιδέες και απόψεις και συνεπώς να επεκτείνουν τους ορίζοντες του νου σας. Μη φοβάστε να αποκτήσετε νέες παρέες, χωρίς ωστόσο να πιέζεστε και να νιώθετε δυσαρέσκεια.

5. Προσαρμοστείτε καλύτερα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις

Οι διαπροσωπικές δεξιότητες αποτελούν τον πυρήνα μιας επιτυχημένης ζωής. Αυτές οι δεξιότητες είναι χρήσιμες για την καλύτερη αλληλεπίδραση και επικοινωνία σε καθημερινή βάση. Είναι απαραίτητα εργαλεία και για τις δυαδικές αλληλεπιδράσεις αλλά και για τη συμμετοχή σε ομάδες. Είναι εξίσου σημαντικές στην επαγγελματική αλλά και στην προσωπική σας ζωή. Διαπροσωπικές δεξιότητες αποτελούν η καλή ακρόαση, η σωστή οικοδόμηση σχέσεων και η πειθώ.

https://enallaktikidrasi.com/2016/11/8-dexiotites-voithisoun-veltiosete-prosopikotita/

6. Αναπτύξτε ηγετικές ικανότητες

Μπορεί να έχετε ακούσει τη φράση «ηγέτης γεννιέσαι…», αλλά κατά ένα μέρος είναι λανθασμένη. Αν επιθυμείτε να επιτύχετε στην επαγγελματική σας ζωή, είναι σημαντικό να αναζητήσετε τρόπους για να αναπτύξετε και να τελειοποιήσετε ηγετικές δεξιότητες. Οι εργαζόμενοι αναζητούν πάντα τη βελτίωσή τους, καθώς έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην επικοινωνία με συναδέλφους και πελάτες, όπως και στη βελτίωση των κινήτρων τους.

7. Δεξιότητες παρουσίασης

Αν θέλετε να σιγουρευτείτε ότι δίνετε στους άλλους να καταλάβουν αυτό που θέλετε ακριβώς να πείτε, χρειάζεται να έχετε αποτελεσματικές δεξιότητες παρουσίασης. Αυτές οι δεξιότητες απαιτούνται σχεδόν σε όλους τους τομείς. Μπορείτε να αποκτήσετε όλο το απαραίτητο πακέτο όπως η ομιλία και η δημιουργικότητα, αλλά και η μεταδοτικότητα.

8. Φερθείτε με σεβασμό

Είναι σημαντικό όταν υπόσχεστε κάτι στους συνανθρώπους, να το τηρείτε. Η ειλικρίνεια και η εντιμότητα είναι απαραίτητες ποιότητες για μια αποτελεσματική και λειτουργική προσωπικότητα. Μπορείτε να κερδίσετε τον σεβασμό και τον θαυμασμό από τους άλλους, μόνο αν κάνετε και εσείς το ίδιο. Με ακεραιότητα και σεβασμό, η προσωπικότητά σας θα ξεχωρίσει ανάμεσα σε άλλους. Σεβαστείτε τους άλλους και τους εαυτούς σας και θα καταφέρετε μια επιτυχημένη και εξαιρετική ζωή.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση