Γράμμα στον Άγιο Βασίλη!

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη! Της Μαρίας ΚαρυώτουAdvertisment Άγιε μου Βασίλη, Ξέρω ότι συνήθως σου γράφουν τα παιδιά και, ίσως, να σου φανεί παράξενο όταν πάρεις

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη!

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη!

Της Μαρίας Καρυώτου

Advertisment

Άγιε μου Βασίλη,

Ξέρω ότι συνήθως σου γράφουν τα παιδιά και, ίσως, να σου φανεί παράξενο όταν πάρεις στα χέρια σου αυτό το γράμμα. Να ξέρεις όμως ότι υπάρχουν κάτι ενήλικες που έχουν παιδική ψυχή και εξαιτίας αυτής της παιδικότητας έχουν ταλαιπωρηθεί.

Άγιε μου Βασίλη, η κοινωνία μας έχει αλλοιωθεί τόσο πολύ που όταν κάνει την εμφάνιση του κάποιος με χαρακτηριστικά μικρού παιδιού παρεξηγούν τη συμπεριφορά του και τους φαίνεται περίεργος. Άσε το άλλο, έχουμε φτάσει, δυστυχώς, στο σημείο που ο κόσμος βάζει τους πάντες στο ίδιο σακί. Επειδή κάποιοι, κάποτε τους την “έφεραν” νομίζουν ότι είμαστε όλοι ίδιοι.

Advertisment

Άγιε μου Βασίλη ίσως σκεφτείς, ότι γράμματα δικαιούνται να σου γράφουν μόνο τα παιδιά που είναι αθώα και αξίζει να επιβραβευτεί η αθωότητά τους με ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο. Ίσως πεις πως οι ενήλικες, όσο καλοί και αν είναι, όσο και να προσπαθούν να πλησιάσουν την παιδική ψυχή δύσκολα την φτάνουν.

Αν και εσείς εκεί πάνω όλα τα ξέρετε, ακόμη και αυτά που δεν σας λέμε εμείς οι θνητοί, θέλω να γνωρίζεις ότι, δεν ξέρω αν είμαι καλός άνθρωπος, δεν ξέρω αν πλησιάζω τα στάνταρ της καλοσύνης και της ανθρωπιάς που έχουν οριστεί από τον Κύριο αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι θέλω και ότι προσπαθώ διαρκώς να γίνομαι καλύτερη.

Άγιε μου Βασίλη φέτος θέλω να έρθεις! Θέλω να έρθεις όχι ως Άδειος Βασίλης, όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ως Άγιος Βασίλης! Θα σε περιμένω με την πόρτα της παιδικής μου ψυχής ορθάνοικτη. Θα σε περιμένω με όλα τα φωτάκια να αναβοσβήνουν προς τιμήν σου. Θα σε περιμένω με την ίδια, ίσως και μεγαλύτερη ανυπομονησία από αυτή ενός παιδιού. Θα σε περιμένω και θα προσεύχομαι να μου φέρεις αυτό που θέλω. Πολύς κόσμος θέλει αυτό που έχει αλλά δεν έχει αυτό που θέλει.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ανώνυμο σχέδιο (13)
7 Δώρα με νόημα που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά σας αυτά τα Χριστούγεννα
Fb_post_25_years-01
Ανακοινώθηκαν οι ομιλητές του φεστιβάλ Μόνο Μαζί Μπορούμε στο Περιστέρι

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση