, ,

Τι ψάχνει κανείς σε έναν άνθρωπο;

Τι ψάχνει κανείς σε έναν άνθρωπο; Τι ψάχνει κανείς σε έναν άνθρωπο, μου λες, ξέρεις; Θαρρώ πως ξέρεις γιατί κι εσύ το ίδιο ψάχνεις.Advertisment

Τι ψάχνει κανείς σε έναν άνθρωπο;

Τι ψάχνει κανείς σε έναν άνθρωπο;

Τι ψάχνει κανείς σε έναν άνθρωπο, μου λες, ξέρεις; Θαρρώ πως ξέρεις γιατί κι εσύ το ίδιο ψάχνεις.

Advertisment

Μια αγκαλιά να ακουμπήσεις τον πόνο σου μα και το πιο γεμάτο χαμόγελό σου. Μια ταπεινή κουβέντα την ώρα της πιο δυνατής σιωπή σου και μια χαρούμενη την στιγμούλα του πιο ξέγνοιαστου γέλιου σου.

Τι ψάχνει κανείς σε έναν άνθρωπο, μου λες, ξέρεις;

Advertisment

Διαβάστε επίσης από τη Ρίνα Σερέτη


Πιστεύω ψάχνει όπως κι εσύ να δώσει την αγάπη εκείνη που θα την κρατήσει ο αποδέκτης της την πιο στοργική του αγκαλιά. Ψάχνει τις λέξεις που θα αγγίξουν τις δικές του την ώρα που θα μοιράζεται την μοναξιά μα και την χαρά του. Ψάχνει απεγνωσμένα την αλήθεια στον συνάνθρωπό του, την θαλπωρή να μην αισθάνεται μόνος όταν όλα γύρω καταρρέουν μα και να μοιράζεται χωρίς φόβο όταν όλα γύρω του γελούν.

Τι ψάχνει κανείς σε έναν άνθρωπο θα μου το ψυθιρίσεις, θα μου το εμπιστευτείς ή μήπως θα κάτσεις πάλι στην γωνίτσα σου επειδή φοβάσαι μήπως σε χαρακτηρίσουν αδύναμο και ονειροπόλο που ακόμη ψάχνεις κάτι σε έναν άνθρωπο;

-Μα αφού δεν υπάρχει τίποτα σε κανενός μέσα την ψυχή, θα σου πουν! Όλα είναι σκάρτα, παντού ψευτιά, κακία και εκμετάλλευση!

Αν πραγματικά υπήρχε μόνο αυτό δεν θα υπήρχαν πλέον καλλιτέχνες να ζωγραφίζουν την ομορφιά των τοπίων, το βάθος στα βλέμματα των ανθρώπων, δεν θα υπήρχαν στιχουργοί να υμνούν ακόμη την αγάπη, δεν θα υπήρχαν συγγραφείς να γράφουν λόγια που ταξιδεύουν την ψυχή στην γαλήνη της, στην ομορφιά της, δεν θα υπήρχες εσύ ακούραστα να ψάχνεις! Δεν θα υπήρχε κανενός είδους δημιουργία εντός και εκτός μας, δεν θα υπήρχε τίποτα!

Τι ψάχνει κανείς σε έναν άνθρωπο;

Ψάχνει αυτό το καλά κρυμμένο της ψυχής, αυτό που τον φόβισε κάποτε κάποιος, κάποιοι μα διψά από ένα χέρι να το κρατήσει γερά και να του πει…

-Έλα ψάχνω εσένα, από εδώ και στο εξής είμαι εγώ εδώ μα είσαι κι εσύ κι εγώ ψάχνω το εμείς σε έναν άνθρωπο, ψάχνω το μαζί στην ζωή.

Ψάχνω να προσφέρω μα και να μου προσφέρουν, ψάχνω εμένα μέσα σε εσένα μα πάνω από όλα σε έναν άνθρωπο ψάχνω την αγάπη που χρειάζομαι να αισθανθώ και να αγγίξω κι εγώ με εκείνη εσένα!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πόνος μπορεί να γίνει προορισμός, καθώς σε οδηγεί να καταλάβεις "Οι Ιθάκες τι σημαίνουν"
Η ζωή δεν είναι πρόβλημα που καλείται κάποιος να λύσει. Η ζωή είναι ένα μυστήριο που το βιώνει ο καθένας μοναχικά
Όσα δε θα σου πουν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις
Νομίζεις ότι χρειάζεσαι ένα “bikini body” για να απολαύσεις το καλοκαίρι; Ξανασκέψου το!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση