Πώς σας ωφελεί η κηπουρική σε μυαλό, σώμα και πνεύμα

Τα οφέλη της ενασχόλησης με την κηπουρική.

Πώς σας ωφελεί η κηπουρική σε μυαλό, σώμα και πνεύμα

Πώς σας ωφελεί η κηπουρική σε μυαλό, σώμα και πνεύμα

Η ενασχόληση με την κηπουρική μπορεί να σας φαίνεται κάπως δύσκολη ή κουραστική, τουλάχιστον μέχρι να αρχίσετε, αφού απαιτεί χρόνο και προσπάθεια από την πλευρά σας. Παρόλα αυτά, μπορεί να σας ωφελήσει με πολλούς τρόπους. Πριν προχωρήσουμε, θα πρέπει να γνωρίζετε πως είναι σημαντικό να ερευνήσετε και να προμηθευτείτε τα κατάλληλα εργαλεία που χρειάζεστε για το χώρο σας αλλά και τους κατάλληλους σπόρους ανάλογα την περιοχή και την εποχή.

6 θεραπευτικά βότανα που αξίζει να καλλιεργείτε στη βεράντα ή τον κήπο σας

Τα οφέλη της ενασχόλησης με την κηπουρική

Ωφελεί το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα

Ασχολούμενοι με τον κήπο σας, βρίσκεστε εκτεθειμένοι στον φρέσκο αέρα, κάτι που μπορεί να σας «ξεκουράσει» το μυαλό μετά από μια απαιτητική μέρα στη δουλειά. Επίσης, είστε σε θέση να έρθετε σε επαφή με τη γη και να πάρετε όλες αυτές τις μυρωδιές από τα λουλούδια, τα φυτά και το χώμα, γεγονός που θα ανανεώσει το σώμα σας.

https://enallaktikidrasi.com/2016/11/pws-ofelei-kipouriki-myalo-soma-pneuma/

Το φαγητό σας αποκτά άλλη αξία

Όταν καταναλώνετε κάτι που προέρχεται από τον κήπο σας, σίγουρα θα νιώθετε καλύτερα και θα εκτιμάτε περισσότερο αυτό που τρώτε. Επίσης, τα τρόφιμα θα είναι φρέσκα και θα βγάζουν τις γεύσεις, που στα πιο πολλά προϊόντα του εμπορίου, έχουν χαθεί.

Είναι μια πραγματικά καλή άσκηση

Όταν θα αρχίσετε να ασχολείστε με τον κήπο σας, θα δείτε πως αποτελεί μια πολύ καλή εξάσκηση. Η όλη διαδικασία, το σκάψιμο, το φύτεμα, μπορούν να ωφελήσουν με πολλούς τρόπους το σώμα σας.

Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης D

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πως έχουν έλλειψη από βιταμίνη D. Η ενασχόληση με τον κήπο και η έκθεση στον ήλιο, θα σας δώσει την απαραίτητη ποσότητα από αυτή την πολύ σημαντική βιταμίνη για την ενίσχυση της διάθεσης και της συνολικής υγείας του οργανισμού σας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε