, , , ,

Οι συνέπειες της «οθόνης» στην ποιότητα ύπνου των παιδιών

Η ενασχόληση με ηλεκτρονικές συσκευές στο κρεβάτι, ευθύνεται για την έξαρση των συμπτωμάτων κακής ποιότητας αλλά και ποσότητας ύπνου, κυρίως στα παιδιά.

Οι συνέπειες της «οθόνης» στην ποιότητα ύπνου των παιδιών

Οι συνέπειες της «οθόνης» στην ποιότητα ύπνου των παιδιών

Σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη, η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά, υπολογιστές, τάμπλετ) πριν τον ύπνο, μπορεί να προκαλέσει αϋπνία και κακή ποιότητα ύπνου.

Advertisment

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του King’s College του Λονδίνου και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ με επικεφαλής τον ειδικό στη βιοστατιστική Μπεν Κάρτερ, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό JAMA Pediatrics και αφορούσε τη μελέτη 125.000 παιδιών με μέσο όρο ηλικίας 15 ετών, μέσα από αξιολόγηση 20 παλαιότερων ερευνών. Αυτό που βρέθηκε, είναι πως η ενασχόληση με ηλεκτρονικές συσκευές στο κρεβάτι, είναι υπεύθυνη για την έξαρση των συμπτωμάτων κακής ποιότητας αλλά και ποσότητας ύπνου, κυρίως στα παιδιά.

Διαβάστε: Το καινούριο σύνδρομο της εποχής μας ονομάζεται «Text neck»

Ο ύπνος είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για όλους και για τα παιδιά ακόμα περισσότερο, αφού η νέα αυτή «επιδημία» φαίνεται πως εκτός από το γεγονός πως βλάπτει την υγεία, επηρεάζει τη λειτουργία των παιδιών την επόμενη μέρα όπου οι νοητικές απαιτήσεις του σχολείου είναι αυξημένες. Έτσι, τα παιδιά δεν αποδίδουν όσο θα μπορούσαν κανονικά, και όλο αυτό δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο με τελικό αποδέκτη την υγεία των παιδιών.

Advertisment

Οι ειδικοί, τονίζουν στους γονείς, πως πρέπει να ελέγχουν αυστηρά τη χρήση των συσκευών αυτών γενικά και ακόμα περισσότερο τις βραδινές ώρες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ανήκετε στο 10% των σπάνιων ανθρώπων παγκοσμίως; Είναι απλό να το διαπιστώσετε
11 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την νόσο του Πάρκινσον | Τα πρώιμα συμπτώματα
Πώς τα αντικαταθλιπτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου
Ποιες οφθαλμικές παθήσεις μπορούν να προκαλέσουν τα βακτήρια του εντέρου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση