Τα συστατικά της επιτυχίας: Ποιο είναι το τρίτο συστατικό

Η δεξιότητά σου να ερμηνεύεις τα γεγονότα είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να εστιάζεις στις λύσεις και τα όνειρά σου.

Τα συστατικά της επιτυχίας: Ποιο είναι το τρίτο συστατικό

Στα προηγούμενα άρθρα μου ανέφερα τη σημασία των στόχων, γιατί πρέπει να μάθεις να ελέγχεις τα συναισθήματά σου και τη σημαντικότητα να εστιάζεις στο σημείο που πρέπει για να παράγεις τα μέγιστα αποτελέσματα με τον λιγότερο κόπο και τη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Advertisment

Το τρίτο συστατικό της επιτυχίας είναι η ερμηνεία που δίνεις στα γεγονότα και τις καταστάσεις της ζωής. Ποιοι είναι οι πιο βασικοί λόγοι που κάνουν την ερμηνεία τόσο σημαντική;

1. Η ερμηνεία καθορίζει τη συναισθηματική σου κατάσταση

2. Η ερμηνεία θα σε ενδυναμώσει ή θα σε αποδυναμώσει

Advertisment

3. Η ερμηνεία θα σου δώσει κατεύθυνση.

Η δεξιότητά σου να ερμηνεύεις τα γεγονότα και τις καταστάσεις με έναν αποδυναμωτικό τρόπο ή με έναν ενδυναμωτικό τρόπο είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να νιώθεις ισχυρός και να εστιάζεις στις λύσεις και τα όνειρά σου. Είναι θέμα επιλογής εάν εξασκήσεις αυτόν τον μυ μέσα στο μυαλό σου ή τον αφήσεις αδρανή.

Για να κάνουμε λίγο πιο ξεκάθαρο τον όρο ερμηνεία θα σου εξηγήσω τι εννοώ: Η γνώμη που έχεις για μια κατάσταση ή το συμπέρασμα από ένα γεγονός ή η προσωπική σου άποψη για το τι είναι σωστό ή λάθος είναι η προσωπική σου ερμηνεία σε σχέση με αυτό που έχει συμβεί. Στην ουσία η ερμηνεία είναι η προσωπική σου αλήθεια που πολλές φορές απέχει έτη φωτός από την πραγματική αλήθεια. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό;

Όταν συμβαίνει ένα γεγονός, εισέρχεται σαν πληροφορία μέσω των πέντε αισθήσεων μέσα στο μυαλό μας. Εκεί το επεξεργάζεται ο εγκέφαλός μας και στη συνέχεια καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα. Αυτή η επεξεργασία εξαρτάται από κάποιους προσωπικούς παράγοντες που θα τους αναλύσω σε άλλο άρθρο. Το σημαντικό σε αυτό το σημείο είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η επεξεργασία είναι τελειώς προσωπική και πολλές φορές ζούμε σε μια πλάνη που δυσκολεύουμε τη ζωή μας χωρίς λόγο.

Τώρα που γνωρίζεις ότι η ερμηνεία που δίνεις στα γεγονότα καθορίζει τη ζωή σου είναι σημαντικό να μάθεις πώς μπορείς να αλλάξεις αυτή την ερμηνεία. Είναι απλό αλλά θέλει εξάσκηση γιατί και αυτός είναι ένας μυς.

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να καλλιεργήσεις:

1. Ξεχώρισε το γεγονός από την ερμηνεία

2. Ρώτησε τον εαυτό σου τι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτό

3. Ρώτησε τον εαυτό σου τι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτό

4. Ρώτησε τον εαυτό σου τι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτό. Ρώτησε τον εαυτό σου τόσες φορές όσες χρειάζεται για να έχεις στα χέρια σου τουλάχιστον 3 διαφορετικές και ενδυναμωτικές ερμηνείες.

Συγχαρητήρια! Ξέρεις τι έχεις καταφέρει τώρα;

1. Έχεις διευρύνει την αντίληψή σου

2. Έχεις επιλογές

3. Νιώθεις πιο δυνατός και πιο αισιόδοξος.

Τώρα από αυτήν την κατάσταση παρατήρησε τι πόρτες ανοίγουν στη ζωή σου! Αυτή είναι η μαγεία του να χρησιμοποιείς το μυαλό σου με έναν τρόπο που γίνεται σύμμαχος στα όνειρά σου και όχι ο χειρότερος εχθρός στην καθημερινότητά σου.

Λοιπόν, υπέροχε άνθρωπε, πρόσεξε καλά! Τι πρέπει να κάνεις…

1. Βάλε στόχους

2. Γίνε κυρίαρχος των συναισθημάτων σου

3. Μάθε να εστιάζεις στο σημείο που σε οδηγήσει άμεσα στη λύση

4. Μάθε πώς να δίνεις ενδυναμωτικές ερμηνείες στη ζωή σου

5. Γίνε ο καλύτερος σε ό,τι μαθαίνεις, εφάρμοσέ τα και τα λέμε στο επόμενο άρθρο για να έχεις μια ολοκληρωμένη άποψη και να είσαι σίγουρος πώς να πετύχεις τους στόχους σου.

Τα λέμε σε λίγο καιρό πάλι με το επόμενο άρθρο. Ως τότε να Αγαπάς τον εαυτό σου και να Ζείς με Πάθος!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση