, ,

Νιώθεις Ευτυχία;

Η ευτυχία είναι θέμα απόφασης και επιλογής. Ζήσε με Πάθος!

Γράφει ο Μάνος Ισχάκης

Η ευτυχία είναι θέμα απόφασης!

Advertisment

Νιώθεις ευτυχία ή νομίζεις ότι είναι ένας είδος πολυτελείας; Πόσοι άνθρωποι δε ζουν μια ζωή προσπαθώντας να αγγίζουν αυτό το πολύτιμο αγαθό; Πόσοι άνθρωποι δεν ζουν μια ζωή χωρίς να καταφέρουν να νιώσουν αυτό το υπέροχο συναίσθημα; Κάποιοι πιστεύουν ότι για να νιώσεις την ευτυχία μέσα σου πρέπει να έχεις χρήματα ή μια όμορφη συντροφική σχέση ή πολλούς φίλους και να ταξιδεύεις πολύ. Αυτό που ρωτώ των εαυτό μου είναι το εξής: Πόσοι άνθρωποι δεν έχουν όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις αλλά την ίδια στιγμή δεν νιώθουν ευτυχία; Αν θα μπορούσα να προσθέσω κάτι πολύ σημαντικό που θα πρέπει να θυμάσαι είναι ότι η ευτυχία εξαρτάται από την ποιότητα της επικοινωνίας που έχεις με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Σαν ακούω μια φωνή να γεμίζει όλο σου το μυαλό λέγοντας:

Εάν κάποιος δεν έχει χρήματα
Εάν κάποιος δεν έχει σύντροφο ή η σχέση του είναι ελλειπής
Εάν έχει άλλα προβλήματα
Πώς γίνεται να είναι ευτυχισμένος;

Advertisment

Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου ότι οι εξωτερικές συνθήκες κάποιες φορές έχουν τη δύναμη να μας επηρεάσουν, αλλά… Η ευτυχία είναι αποτέλεσμα της εστίασης σε συνδυασμό με την επανάληψη ενός μοτίβου.

Τι σημαίνει αυτό για εσένα;

Σημαίνει ότι: Ναι, μπορεί να στεναχωρηθείς, μπορεί να απογοητευτείς αλλά αυτό που θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό συμβαίνει μια φορά αλλά αυτό που επαναλαμβάνεις. Η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Η ζωή δε χρωστάει σε κανένα. Πρέπει να τη διεκδικήσουμε. Αυτό σημαίνει πως δεν παίζει ρόλο πόσες φορές θα πέσεις και θα γονατίσεις. Αυτό που θα κάνει τη διαφορά στη ζωή σου είναι να μάθεις να σηκώνεσαι πολύ γρήγορα και με το μικρότερο κόστος για εσένα τη δεδομένη στιγμή αλλά και για το μέλλον σου.
Πώς θα νιώθεις ευτυχία όταν όλα γύρω σου ναυαγούν;

Καταρχήν, όπως μπορείς να καταλάβεις όσο και δίκιο να έχεις κάποιος, εάν δεν μπορεί να γλιστρήσει από την μιζέρια, τη θλίψη και την απογοήτευση τότε θα μπει σε έναν ατέρμονο φαύλο κύκλο. Για αυτό τον λόγο, το πρώτο που απαιτείται να κάνεις είναι να βελτιώσεις την επικοινωνία με τον ίδιο σου τον εαυτό έτσι ώστε να μπορείς να πατήσεις γρήγορα στα πόδια σου, να νιώθεις την ευτυχία να σε πλημμυρίζει, να ζεις μέσα στην έμπνευση για να μπορείς να κάνεις το πρώτο βήμα.

Ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να το κάνεις είναι αρχίζεις να κάνεις ποιοτικές ερωτήσεις στον εαυτό σου. Οι ερωτήσεις που κάνεις θα κατευθύνουν την εστίαση σου και όπου εστιάσεις εκεί θα πας. Δεν είναι λογικό;

Αυτό που έχεις να κάνεις τώρα είναι:

Να ανακαλύψεις τι σε ρωτάς
Να αντικαταστήσεις τις αποδυναμωτικές ερωτήσεις με ενδυναμωτικές
Να εστιάζεις σε αυτό που θέλεις και όχι σε αυτό που δε θέλεις
Η ποιότητα των ερωτήσεων εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα, έτσι δεν είναι;
Επίλεξε την ευτυχία και σύντομα θα ανταμειφθείς για την επιλογή σου

Ζήσε με Πάθος!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να λες όχι: Ένας αρχαίος οδηγός στην κυνική φιλοσοφία
Τι είναι τα 12 βήματα των Ανώνυμων Αλκοολικών (και πώς μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινή ζωή)
Γιατί ζηλεύουμε και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τη ζήλεια;
6 φράσεις που ενισχύουν την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση