, ,

Γιατί πρέπει να βάζουμε στόχους στη ζωή μας;

Γράψε τους στόχους σου. Η επιτυχία αγαπάει την προετοιμασία.

Γιατί πρέπει να βάζουμε στόχους στη ζωή μας;

Γιατί πρέπει να βάζουμε στόχους στη ζωή μας;

Πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει να απασχολούμαστε με κάτι και αν δεν το κάνουμε συνειδητά τότε θα το κάνουμε ασυνείδητα. Εάν δεν το κάνουμε με έναν ενδυναμωτικό τρόπο τότε θα το κάνουμε με έναν αποδυναμωτικό τρόπο για τη ζωή μας.

Advertisment

Ας δούμε τώρα τι σημαίνει αυτό. Αυτό σημαίνει ότι οι κρίσεις πανικού, η κατάθλιψη, τα προβλήματα στις οικογένειες, πολλές φορές τα οικονομικά προβλήματα είναι συμπτώματα που προκαλούμε ασυνείδητα για να γεμίσουμε το κενό που υπάρχει είτε μέσα μας είτε στη ζωή μας. Και τι εννοούμε όταν λέμε κενό; Φαντάσου τη ζωή σου σαν έναν λευκό πίνακα. Έχεις δυο επιλογές. Η μία είναι να ζωγραφίσεις ό,τι θέλεις και αγαπάς και η άλλη είναι να αφήσεις τον πίνακα κενό μέχρι να ζωγραφίσει κάποιος άλλο για εσένα πάνω στον πίνακα ή ακόμη και να μαυρίσει από την αχρηστία.

Μέσα από αυτό, μπορούμε όλοι να κατανοήσουμε ότι το πρόβλημα στους ανθρώπους δεν είναι ούτε οι κρίσεις πανικού, ούτε η κατάθλιψη, ούτε τα προβλήματα στην οικογένεια τους, ούτε και τα οικονομικά προβλήματα. Όλα αυτά είναι σημάδια ότι είτε ξέχασες να ζωγραφίσεις τον πίνακα της ζωής σου είτε φοβάσαι να τον ζωγραφίσεις είτε δεν ξέρεις πως να το κάνεις.

Το τελευταίο είναι το πιο σημαντικό γιατί εάν δεν ξέρεις πώς να το κάνεις τότε είτε δεν θα το κάνεις είτε θα σταματήσεις να το κάνεις και έτσι κάποια στιγμή θα βρεθείς στο ίδιο σημείο. Και ποιο είναι αυτό το σημείο; Είναι το σημείο που υπάρχει κενό και έρχεται να το γεμίσουν οι κρίσεις πανικού, η κατάθλιψη, τα προβλήματα στις οικογένειες ή στα οικονομικά. Με λίγα λόγια αυτός ο πίνακας της ζωής σου διψάει να τον ζωγραφίσεις. Αυτοί είναι οι στόχοι σου. Τώρα λοιπόν, καταλαβαίνεις γιατί είναι πολύ σημαντικό να έχεις στόχους.

Μια κοπέλα η Ελένη, που είχε κρίσεις πανικού, όταν της ζήτησα να μοιραστεί μαζί μου τους στόχους της, ανακάλυψε πώς δεν είχε. Όταν της ζήτησα να τους γράψει σε έναν προσωπικό ημερολόγιο μου είπε, την επόμενη εβδομάδα που κάναμε coaching, ότι κοιμόταν ήρεμη το βράδυ. Τη ρώτησα “Τι πιστεύεις ότι άλλαξε;” και η απάντηση που μου έδωσε ήταν “Πλέον έχω όμορφες εικόνες στο μυαλό μου…”

Δεν είναι υπέροχο; Δεν είναι απλό; Δεν μπορείς να το κάνεις; Είμαι σίγουρος ότι μπορείς. Είμαι σίγουρος ότι θα σε βοηθήσει. Είμαι σίγουρος ότι μαζί θα πετύχουμε τους στόχους σου. Πρόσεξε να δεις τι θα κάνουμε. Πάρε ένα χαρτί και ένα στυλό και σημείωσε τί θέλεις στη ζωή σου στους επόμενους μήνες, χρόνια και δεκαετίες. Άφησε το στυλό να γράφει χωρίς να κρίνεις τι, πως και γιατί. Είναι σημαντικό να αποδέχεσαι το πρώτο που σου έρχεται.

Στα επόμενα άρθρα που θα ακολουθήσουν θα αναλύσω τα 5 συστατικά που θα καθορίσουν την επιτυχία αυτών που θα σημειώσεις εσύ τώρα. Για αυτό κάνε τώρα την εργασία σου… Γράψε τους στόχους σου. Η επιτυχία αγαπάει την προετοιμασία. Ας προετοιμαστούμε μαζί για να πετύχεις ό,τι θέλεις και αξίζεις στη ζωή σου. Ζήσε με Πάθος!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πριν γίνουμε κάτι ξένο από αυτό που πραγματικά είμαστε, ας έρθουμε κοντά σε αυτά που πραγματικά βιώνουμε
Όταν απορρίπτω εμένα, απορρίπτω τη ζωή
Για μια υπέροχη ζωή: Τα πανίσχυρα εργαλεία της επιτυχίας και της ευτυχίας από τον Robin Sharma
«Κανένας άνθρωπος δεν είναι ελεύθερος εάν δεν είναι κύριος του εαυτού του» | Επίκτητος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση