, , , ,

Το καθημερινό πρόγραμμα που βελτιώνει τη δημιουργικότητα και την πνευματική σας διαύγεια

Το καθημερινό πρόγραμμα των 20 λεπτών για να βελτιώσεις αυτά τα δύο τόσο σημαντικά για σένα χαρακτηριστικά.

Το καθημερινό πρόγραμμα που βελτιώνει τη δημιουργικότητα και την πνευματική σας διαύγεια

Το καθημερινό πρόγραμμα που βελτιώνει
τη δημιουργικότητα και την πνευματική σας διαύγεια

Ορισμένες φορές μπορεί να είναι δύσκολο να βγάλεις τη δημιουργική πλευρά σου ή να νιώθεις σαν να βρίσκεις τοίχο και να μην μπορείς να σκεφτείς νέες ιδέες. Και άλλες φορές μπορεί να νιώθεις τόσο παγιδευμένος/η στη ρουτίνα σου και στο στρες, κάτι που διαταράσσει την πνευματική σου διαύγεια. Το συνειδητό σου όπως και το υποσυνείδητό σου είναι υπεύθυνα για πολύ σημαντικά πράγματα στο μυαλό σου, όπως η δημιουργικότητα και η πνευματική υγεία.

Advertisment

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Επιλογές… η ζωή μας!

Δουλεύουν συνεργατικά και αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να εστιάσεις. Το παρακάτω καθημερινό πρόγραμμα των 20 λεπτών μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις αυτά τα δύο τόσο σημαντικά για σένα χαρακτηριστικά.

Κατέγραψε τους στόχους/σκέψεις σου 10 λεπτά πριν τον ύπνο

https://enallaktikidrasi.com/2016/12/kathimerino-programma-veltionei-dimiourgikotita-pneumatiki-diaugeia/

Advertisment

«Ποτέ μην πας για ύπνο χωρίς ένα αίτημα για το υποσυνείδητό σου»- Thomas Edison

Είναι σημαντικό να δίνεις στο υποσυνείδητό σου κάποια κατεύθυνση πριν σε πάρει ο ύπνος. Αυτό γίνεται εύκολα μέσω διαλογισμού και/ή καταγραφής των σκέψεων σου ή των «απαιτήσεων». Όσο πιο συγκεκριμένος/η γίνεις, τόσο το καλύτερο. Και μπορεί να είναι το οτιδήποτε. Κάτι που θες να επιτύχεις ή κάτι που θα ήθελες να εξερευνήσεις.

Όταν το κάνεις αυτό πριν τον ύπνο, δίνεις στο υποσυνείδητο σου την ευκαιρία να το επεξεργαστεί, δίνοντας σου απαντήσεις στις ερωτήσεις/ αιτήματα σου ενώ κοιμάσαι. Όχι μόνο αυτό, αλλά σε βοηθά να χαλαρώσεις από μια κουραστική μέρα. Κάθε σκέψη που θα περάσει από το νου σου, μπορείς να την καταγράψεις μαζί με τα προηγούμενα καταγεγραμμένα αιτήματά σου.

Δείτε επίσης: Τα πέντε στάδια της απώλειας: Από την άρνηση στην αποδοχή

Πρωινή ενδοσκόπηση 10 λεπτών

Όταν κοιμάσαι, το υποσυνείδητό σου έχει τον χρόνο να εξετάσει τις σκέψεις σου και να κάνει συνδέσεις με το συνειδητό σου. Αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί ο εγκέφαλός σου είναι περισσότερο δημιουργικός αμέσως μετά το ξύπνημά σου. Η έρευνα έχει επιβεβαιώσει ότι ο μετωπιαίος λοβός του εγκεφάλου είναι πιο ενεργός και δημιουργικός αμέσως μετά τον ύπνο.

Προσπάθησε να επαναλάβεις το πρωί τη ρουτίνα που ακολουθείς πριν τον ύπνο, αντί να ψάχνεις κατευθείαν το κινητό σου ή να ανοίγεις τον υπολογιστή σου. Ο διαλογισμός είναι ένας ακόμα αποτελεσματικός τρόπος να αρχίσεις το πρωινό σου. Όταν καταγράφεις τις σκέψεις/στόχους σου σε ένα ημερολόγιο αφού έχεις ξυπνήσει, δίνεις στον εαυτό σου την ικανότητα να έρθει σε επαφή τόσο με υποσυνείδητες όσο και με συνειδητές σκέψεις μέσω ενός καθαρότερου και πιο δημιουργικού μέσου.

Επιπλέον, όταν καταγράφεις τις πρώτες σου σκέψεις το πρωί, επιτρέπεις στο μυαλό σου να εξερευνήσει ένα υψηλότερο επίπεδο σκέψης και δημιουργικότητας. Πολύ πιθανό να ανακαλύψεις νέους τρόπους βελτίωσης των σχέσεων σου, ερωτικών ή φιλικών. Πιθανώς, επίσης, να βρεις έναν καλύτερο τρόπο προσέγγισης των προβλημάτων που έχεις ή να ανακαλύψεις μια ευκολότερη λύση.

https://enallaktikidrasi.com/2016/12/kathimerino-programma-veltionei-dimiourgikotita-pneumatiki-diaugeia/

Δημιούργησε το δικό σου πεπρωμένο

Ο τελικός στόχος εδώ είναι να είσαι ικανός να συνδεθείς τόσο με τις υποσυνείδητες όσο και με τις συνειδητές σου σκέψεις, ώστε να δημιουργήσεις τις συνθήκες για τον εαυτό σου, που θα σου δώσουν την ευκαιρία να επιτύχεις τους στόχους που έχεις θέσει, να σου δώσουν τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχεις και να εκπληρώσεις τα αιτήματά σου.

Η πνευματική δημιουργία προηγείται πάντα της σωματικής/ φυσικής δημιουργίας. Για παράδειγμα, πριν κατασκευαστεί ένα κτίριο, υπάρχει ένα προσχέδιο που αναλύει όλες τις λεπτομέρειες. Οι σκέψεις σου αποτελούν το προσχέδιο της ζωής σου, την οποία οικοδομείς σε καθημερινή βάση. Σταδιακά, όσο μαθαίνεις τον αποδοτικότερο τρόπο να διοχετεύεις τη σκέψη σου, συνειδητά και υποσυνείδητα, είσαι και ικανός/ή να δημιουργείς συνθήκες για τον εαυτό σου που θα κάνουν στην ουσία αναπόφευκτη την επίτευξη των στόχων σου. Ως εκ τούτου, δημιουργείς το δικό σου πεπρωμένο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αλεξιθυμία | Πώς είναι να ζεις όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα συναισθήματά σου;
Αφαντασία και υπερφαντασία: Δύο παράξενα φαινόμενα που επηρεάζουν έως και το 9% του πληθυσμού
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση