Πώς να εξασφαλίσετε τη ψυχική σας ευημερία

5 βήματα για την ψυχική ευημερία.

Πώς να εξασφαλίσετε τη ψυχική ευημερία σας

Πώς να εξασφαλίσετε τη ψυχική σας ευημερία

Υπάρχουν ενδείξεις που μας οδηγούν σε 5 βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την ψυχική μας ευημερία. Αν επιχειρήσετε να κάνετε αυτά τα βήματα, θα νιώσετε πιο θετικοί και ικανοί να πάρετε ό,τι καλύτερο μπορείτε από τη ζωή.

Advertisment

Τι είναι η ψυχική ευημερία;

Η Sarah Stewart-Brown, καθηγήτρια δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο του Warwick και ειδικός στην ευημερία, λέει: «Το να νιώθουμε χαρούμενοι είναι μέρος της ψυχικής ευημερίας. Αλλά αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι του συνόλου. Τα αισθήματα της ευχαρίστησης, της απόλαυσης, της αυτοπεποίθησης και της δέσμευσης με τον κόσμο, είναι όλα μέρος της ψυχικής ευημερίας. Η αυτοεκτίμηση είναι και αυτή ένα από αυτά. Λοιπόν, υπάρχει μια αίσθηση ότι μπορείτε να κάνετε τα πράγματα που θέλετε. Το ίδιο ισχύει και για τις καλές σχέσεις που φέρνουν χαρά σε εσάς και στα άτομα γύρω σας.

Φυσικά, η καλή ψυχική υγεία δε σημαίνει ότι δε βιώνετε ποτέ συναισθήματα ή καταστάσεις που βρίσκετε δύσκολες. Αλλά σημαίνει ότι νιώθετε πως έχετε τη δύναμη να τα βγάλετε πέρα όταν οι καταστάσεις είναι πιο δύσκολες απ’ ότι συνήθως. Θα σας βοηθούσε στη σκέψη το γεγονός ότι η ευημερία είναι κάτι που κάνετε, παρά κάτι που είστε. Όσα πιο πολλά δίνετε, τόσα πιο πολλά θα πάρετε. Κανείς δε μπορεί να σας δώσει ευημερία. Εσείς είστε αυτοί που αναλαμβάνετε δράση».

Διαβάστε: Όσο είσαι ακόμα ζωντανός, προλαβαίνεις να ζήσεις!

Advertisment

5 βήματα για την ψυχική ευημερία

Βελτιώστε τις σχέσεις σας

Σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω σας. Την οικογένειά σας, τους φίλους σας, τους συναδέλφους σας και τους γείτονες. Αφιερώστε χρόνο στο να βελτιώσετε αυτές τις σχέσεις.

Να είστε δραστήριοι

Δεν χρειάζεται να πάτε στο γυμναστήριο. Κάντε ένα περίπατο, κάντε ποδήλατο, παίξτε ένα παιχνίδι ή ένα ομαδικό σπορ. Βρείτε μια δραστηριότητα που απολαμβάνετε και κάντε την κομμάτι της ζωής σας.

https://enallaktikidrasi.com/2016/12/pws-exasfalisete-psyxiki-eyimeria/

Συνεχίστε να μαθαίνετε

Η μάθηση καινούργιων δεξιοτήτων μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση επιτυχίας και μια νέα αυτοπεποίθηση. Για αυτό, γιατί να μην γραφτείτε σε μαθήματα μαγειρικής; Γιατί να μην ξεκινήσετε να παίζετε ένα μουσικό όργανο ή να μην σκεφτείτε πώς να φτιάξετε την μηχανή σας;

Να δίνετε στους άλλους

Ακόμα και η πιο μικρή πράξη μετράει, είτε πρόκειται για χαμόγελο, ένα ευχαριστώ σας ή κάποια ευγενικά λόγια. Οι μεγαλύτερες πράξεις όπως ο εθελοντισμός στην τοπική σας κοινότητα, μπορούν να βελτιώσουν την ψυχική σας ευημερία και να σας βοηθήσουν να δικτυωθείτε κοινωνικά.

Να έχετε επίγνωση

Να δίνετε περισσότερη βάση στο παρόν, συμπεριλαμβανομένων των σκέψεών σας και των συναισθημάτων σας, του σώματός σας και του κόσμου γύρω σας. Κάποιοι άνθρωποι αποκαλούν αυτή την επίγνωση ενσυνειδητότητα. Μπορεί να αλλάξει θετικά τον τρόπο με τον οποίο αισθάνεστε τη ζωή και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεστε τις προκλήσεις.

www.awakengr.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι εκπληκτικοί τρόποι με τους οποίους η μοναχικότητα μπορεί να γίνει αντίδοτο στη μοναξιά!
Δεν μπορούμε να σώσουμε τους άλλους από τον εαυτό τους
Η θαυματουργή δύναμη του υποσυνείδητου
Ξεπερνώντας την περιοριστική πεποίθηση του "δεν είμαι δημιουργικός/ή"

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση