,

10 αλλαγές που αξίζει να κάνετε στα 30 σας

10 πράγματα που πρέπει να κάνετε στην δεκαετία των 30 για να θεμελιώσετε την δια βίου επιτυχία σας.

10 αλλαγές που αξίζει να κάνετε στα 30 σας

10 αλλαγές που αξίζει να κάνετε στα 30 σας

Πολλοί άνθρωποι που φτάνουν στα 20 τους προσπαθούν να κόψουν κάποιες κακές συνήθειες όπως το να κοιμούνται μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Αλλά στα 30 σας είναι η ιδανική στιγμή για να παγιώσετε τις συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε την προσωπική και επαγγελματική ικανοποίηση για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Advertisment

10 πράγματα που πρέπει να κάνετε στην δεκαετία των 30 για να θεμελιώσετε την δια βίου επιτυχία σας

Σταματήστε το κάπνισμα

Αν και δεν μπορείτε να διορθώσετε την ζημιά που ίσως να έχει ήδη γίνει από το κάπνισμα, η έρευνα δείχνει ότι εκείνοι που σταμάτησαν πριν την ηλικία των 40 έχουν 90% χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από εκείνους που συνεχίζουν.

Αρχίστε να πηγαίνετε για ύπνο και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα

https://enallaktikidrasi.com/2017/01/allages-axizei-kanete-30/

Ίσως σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τα Σαββατοκύριακα για να αναπληρώσετε τον χαμένο ύπνο σας αλλά είναι καλό να ξυπνάτε περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα. Αν κοιμάστε παραπάνω ακόμα και για λίγες μέρες, οι ειδικοί λένε ότι υπάρχει κίνδυνος η επαναφορά του ρολογιού του σώματος σας σε έναν διαφορετικό κύκλο, έτσι θα αρχίσετε να κουράζεστε, αργότερα μέσα στην ημέρα. Αποφύγετε να έχετε μια ζωή θέμα ύπνου και κρατήστε όσο μπορείτε μια ρουτίνα στις ώρες του ύπνου.

Advertisment

Ξεκινήστε την τακτική άσκηση

Προσπαθήστε να κινείστε όσο το δυνατόν περισσότερο, λέει ο Alistair Longman. Δεν έχει σημασία αν είναι το περπάτημα, η ποδηλασία, το τρέξιμο, η άρση βαρών, η πεζοπορία, ή η κολύμβηση. Αρκεί να περιλαμβάνεται κάποια κίνηση. Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας των 30 σας, θα αρχίσετε να χάνετε μυϊκή μάζα, γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ασκείστε αυτή την περίοδο. Να θυμάστε όμως ότι πρέπει να επιλέξετε τις σωματικές δραστηριότητες που αγαπάτε πραγματικά, δεδομένου ότι έτσι είναι λιγότερο πιθανό να σταματήσετε.

6 πράγματα για τη ζωή που δύσκολα δέχεσαι, αλλά είναι αλήθεια!

Ξεκινήστε να κρατάτε ημερολόγιο

Την ιστορία της ζωή σας! Τα γραπτά αρχεία θα σας διασκεδάσουν και θα βοηθήσουν το μέλλον σας. Ακόμα κι αν προτιμάτε να κρατήσετε τις σκέψεις σας και τα συναισθήματα για τον εαυτό σας, γράφοντας τα στο χαρτί μπορεί να σας βοηθήσει με τα στρεσογόνα γεγονότα.

Ξεκινήστε την αποταμίευση χρημάτων

Αποκτώντας τη συνήθεια της αποταμίευσης νωρίς σημαίνει ότι θα συνεχίσετε να το κάνετε και αργότερα. Μπορεί να σας φαίνεται ότι τα χρυσά χρόνια σας είναι μια ζωή μακριά, αλλά όσο νωρίτερα ξεκινήσετε την εξοικονόμηση, τόσο περισσότερο χρόνο θα τοκίζονται τα χρήματά σας.

Ξεκινήστε την επιδίωξη ενός ονείρου ζωής

https://enallaktikidrasi.com/2017/01/allages-axizei-kanete-30/

Μην καθυστερείτε να επιδιώξετε τους στόχους της ζωής σας. Θέλετε να αγοράσετε ένα σπίτι; Να κάνετε παιδιά; Να γράψτε ένα βιβλίο; Διαλέξτε έναν από αυτούς τους στόχους ζωής και ξεκινήσετε. Τι μπορείτε να κάνετε από τώρα και μέχρι το τέλος του έτους για να ξεκινήσετε έναν από αυτούς;

Ξεκινήστε να μαθαίνετε να είστε ευχαριστημένοι με ό,τι έχετε

Εάν είστε ικανοποιημένοι με αυτό που έχετε, θα έχετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή. Έχει να κάνει με την ευγνωμοσύνη: Η έρευνα δείχνει ότι όταν εκτιμάτε ό,τι έχετε θα αυξηθεί η ευτυχία σας και θα μειωθούν τα αρνητικά συναισθήματα.

Το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς, δεν σας αφορά καθόλου

Σταματήστε να σκέφτεστε ότι θα πρέπει να ικανοποιείτε τους πάντες

Είτε αποφασίσετε να περιορίσετε τους φίλους σας στο Facebook σε 500 ή απλά να κάνετε παρέα περισσότερο με τους ανθρώπους που σας κάνουν ευτυχισμένους, είναι σημαντικό να επενδύσετε τον χρόνο και την ενέργειά σας με σύνεση.

Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους

https://enallaktikidrasi.com/2017/01/allages-axizei-kanete-30/

Αν δεν είστε σε θέση να κάνετε κάποια πράγματα στη ζωή, σε σύγκριση με τα αδέλφια και τους φίλους σας, τότε παρακαλείστε να κάνετε ειρήνη με τον εαυτό σας. Μην είστε σκληροί με τον εαυτό σας. Όπως γράφει ένας ψυχοθεραπευτής, το να κοιτάτε συνεχώς τι κάνουν οι άλλοι δεν θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας. Καλύτερα να σκεφτείτε εσείς τι θέλετε να πετύχετε και να αξιολογείτε την πρόοδό σας σε αυτό το θέμα.

Ξεκινήστε να συγχωρείτε τα λάθη σας

Συγχωρέστε τα λάθη σας. Όλοι κάνουμε πολλά από αυτά. Μην στέκεστε στα λάθη του παρελθόντος. Μάθετε από αυτά και αφήστε τα να πάνε. Προχωρήστε μπροστά. Ένας κοινωνικός ψυχολόγος λέει ότι η αυτο-συμπόνια (η ικανότητα να συγχωρείτε τον εαυτό σας και να μαθαίνετε από τα λάθη σας) είναι η βασική κινητήρια δύναμη της επιτυχίας. Αυτό είναι πιθανό επειδή οι άνθρωποι που έχουν αυτο-συμπόνια πιστεύουν ότι οι αδυναμίες μπορούν να διορθωθούν αποφεύγοντας τα ίδια λάθη στο μέλλον.

www.tilestwra.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μοναξιά: Καθημερινός εφιάλτης και βαρίδι για 1 στους 5 ανθρώπους
Αυτοαμφιβολία: 12 βήματα – οδηγοί που θα σας βοηθήσουν να την ξεπεράσετε
4 σημάδια συναισθηματικής κακοποίησης - Πώς μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε (βίντεο)
Θετικές δηλώσεις και αυτοπεποίθηση: Μια ψυχολογική προσέγγιση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση