Το «When you wish upon a star» της ταινίας «Πινόκιο» της Disney ήταν και παραμένει μέχρι και σήμερα ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια.

«Όταν εύχεσαι σ΄ένα αστέρι,
δεν έχει σημασία ποιος είσαι,
ό,τι επιθυμεί η καρδιά σου
θα πραγματοποιηθεί….
Αν η καρδιά σου είναι δοσμένη στο όνειρό σου
κανένα αίτημα δεν είναι υπερβολικό…»

Μου θυμίζει να αγαπάω τον εαυτό μου και να πιστεύω πάντα, πως τίποτα δεν είναι αδύνατο να επιτευχθεί, όταν το πιστεύω με όλη μου την καρδιά. Όπως υποστηρίζει ο Bruce Lipton στο βιβλίο του «Η Βιολογία της Πεποίθησης», οι θετικές και αρνητικές πεποιθήσεις μας έχουν αντίκτυπο στη υγεία μας και σε κάθε τομέα της ζωής μας. «Είτε πιστεύεις ότι μπορείς, είτε πιστεύεις ότι δεν μπορείς…. έχεις δίκιο».

Όλα τα κύτταρα του σώματός μας επηρεάζονται από τις σκέψεις μας.
Οι θετικές σκέψεις είναι μια βιολογική εντολή για μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή.
Το ερώτημα όμως παραμένει: «Πώς να κάνω θετικές σκέψεις όταν γύρω μου υπάρχει τόσος αρνητισμός!»
‘Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να το πετύχεις, είναι να χρησιμοποιήσεις την δύναμη της αναπνοής σου!

Όποτε θα κοιτάς τη νύχτα τ’ αστέρια, παρατήρησε τον ρυθμό της αναπνοής σου και φαντάσου ότι συντονίζεται με τα αστέρια και όλο το σύμπαν. Νιώσε ότι είσαι άπειρος, αιώνιος, συμπαντικός και άκου την αναπνοή σου πως ανταποκρίνεται. Θα παρατηρήσεις ότι ησυχάζει μέσα στην αίσθηση της αρμονίας και του άπειρου. Οραματίσου ότι γίνεσαι ένα με τα μυριάδες αστέρια και τους γαλαξίες και κάνε μια ευχή.

Όπως κοιτάς τον έναστρο ουρανό νιώθεις πως οι δυνατότητές σου είναι τόσες, όσα και τα μυριάδες αστέρια. Η αίσθηση αυτή σου δίνει σιγουριά και η αναπνοή σου γίνεται όλο και πιο αθόρυβη, αρμονική… Κρύψε την αναπνοή σου, κάνε την ακόμη πιο μικρή και αφανή έτσι θα κρύψεις και τους φόβους σου και τελικά θα τους διώξεις.

«Σαν μια λάμψη,
το πεπρωμένο πλησιάζει
και σε βλέπει καθαρά.
Όταν εύχεσαι σε ένα αστέρι
τα όνειρά σου βγαίνουν αληθινά»

Συγγραφέας Έλενα Παπαΐωάννου

Η Έλενα Παπαϊωάννου είναι εξειδικευμένη σύμβουλος αναπνοής, συγγραφέας και ειδικός πνευμονοφυσιολόγος με δύο παγκοσμίως αναγνωρισμένα πτυχία ως Buteyko Breathing Spesialist, η οποία διδάσκει τη μέθοδο αναπνοής Buteyko. Η μέθοδος Buteyko είναι βασισμένη στη φυσιολογία και έχει αναγνωριστεί από την ιατρική ως θεραπευτική μέθοδος κυρίως για τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος. Σκοπός της είναι να μεταφέρει τις πολύχρονες γνώσεις της και την εμπειρία της καθώς και τη βαθιά πίστη της στη δυνατότητα του ανθρώπου για αυτοθεραπεία. Η ίδια διδάσκει ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα για το άσθμα και τη διαχείριση του άγχους, που στηρίζεται σε αναπνευστικές ασκήσεις.

Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε