,

Ζήλεια σημαίνει ανασφάλεια

Το μόνο που καταφέρνουμε έχοντας αυτή τη συμπεριφορά είναι να κόβουμε τους κώδικες επικοινωνίας με το σύντροφό μας.

Ζήλεια σημαίνει ανασφάλεια

Ζήλεια σημαίνει ανασφάλεια

Γράφει η Βάσω Καρλή

Advertisment

Η ζήλεια είναι μια ψυχοφθόρα κατάσταση που μας τριβελίζει το μυαλό και δεν μας αφήνει σε ησυχία. Είμαστε μόνιμα σε υπερένταση και σε στενή παρακολούθηση. Υποψιαζόμαστε με το παραμικρό το σύντροφό μας, μετράμε τις κουβέντες του και περιμένουμε να κάνει το παραμικρό λάθος, για να τον στήσουμε στη γωνία.

Αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, θα τρελαθούμε και κατ’ επέκταση θα τρελάνουμε και τον ίδιο. Η λογική δεν επικρατεί και οι κινήσεις μας είναι ανεξέλεγκτες. Αν όλα αυτά τα πράττουμε δίχως να έχουμε αποδείξεις, και είναι δημιουργήματα της φαντασίας μας, τότε η ζήλεια μας είναι παθολογική και αυτό θα πρέπει να το δούμε. Το μόνο που καταφέρνουμε έχοντας αυτή τη συμπεριφορά είναι να κόβουμε τους κώδικες επικοινωνίας με το σύντροφό μας, και όσο για το θέμα εμπιστοσύνης… ούτε λόγος.

Η ανατομία της ζήλειας

Advertisment

Η ισορροπία της σχέσης μας θα διαταραχτεί και οι υποψίες θα μας συντροφεύουν μόνιμα. Ο σύντροφός μας θα πιεστεί απίστευτα και όσο και αν κολακευτεί αρχικά από τη ζήλεια μας, με τον καιρό εάν εξακολουθήσει αυτό το μαρτύριο, θα εξαφανιστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Έχοντας τη ζήλεια μέσα μας ενεργούμε παρορμητικά μη σκεπτόμενοι πόσο χαμηλά πέφτουμε και πόσο υποβιβάζουμε τον εαυτό μας. Η ανασφάλεια και οι εμμονές γίνονται ένα με εμάς και επιβαρυνόμαστε ακόμη πιο πολύ. Το μικρόβιο έχει εισβάλλει για τα καλά μέσα μας και για να το εξαλείψουμε χρειάζεται να εστιάσουμε στο δικό μας το άτομο, (να δούμε τι μας φταίει, τι μας ευχαριστεί, τι ζητάμε, τι επιθυμούμε) και στη συνέχεια να ασχοληθούμε με το σύντροφό μας και τις υποτιθέμενες απιστίες του.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
4 χαρακτηριστικά σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σε τοξική σχέση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση