,

8 τύποι «δύσκολων» ανθρώπων που δηλητηριάζουν τη ζωή σας

8 τύποι ανθρώπων που υπονομεύουν την ευτυχία σας με τη συμπεριφορά τους.

8 τύποι «δύσκολων» ανθρώπων που δηλητηριάζουν τη ζωή σας

8 τύποι «δύσκολων» ανθρώπων που δηλητηριάζουν τη ζωή σας

Στη ζωή συναναστρεφόμαστε με πολλούς ανθρώπους και, όπως είναι λογικό, έχουμε να κάνουμε με πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες. Μέσα σε όλους αυτούς τους τύπους σχέσεων, λοιπόν, παρατηρούνται ορισμένες συμπεριφορές που είναι ικανές να υπονομεύσουν τη ψυχική μας ηρεμία και την ευτυχία μας. Το θέμα είναι να μπορούμε να δούμε καθαρά ποιες είναι αυτές οι συμπεριφορές, αφού πολλές φορές είναι «κρυφές» ή δεν τους δίνουμε την πρέπουσα σημασία.

Advertisment

Στην καθημερινότητά μας, λοιπόν, συναντάμε όλα τα είδη «δύσκολων» ανθρώπων: θορυβώδεις και ήσυχους, θυμωμένους και ήρεμους, έξυπνους και βαρετούς, εκκεντρικούς και μη κλπ. Η αναγνώριση τους δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, αλλά αν καταφέρουμε και τους αναγνωρίσουμε, μπορούμε πιο εύκολα να εμποδίσουμε ή να επιλύσουμε κάθε πιθανή σύγκρουση.

5 τύποι συντρόφων που δεν αξίζει να ανεχόμαστε

8 τύποι «δύσκολων» ανθρώπων

1. Εκείνοι που πάντα επικρίνουν

Για κάποιο περίεργο λόγο, πολλά άτομα νομίζουν ότι κερδίζουν κάτι επικρίνοντας συνεχώς τους άλλους. Χρεώστε το σε φτωχή αυτό- εικόνα, στην ανάγκη να νιώθουν ανώτεροι ή οτιδήποτε άλλο- ο λόγος πίσω από αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία· η συμπεριφορά αυτή παραμένει απαράδεκτη και τοξική. Όλοι χρειαζόμαστε ανθρώπους στη ζωή μας που θα «μας πουν τι πρέπει να ακούσουμε και όχι τι θέλουμε». Μια τέτοια περίπτωση είναι η εποικοδομητική κριτική και σκοπό έχει να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Η συνεχής κριτική κάνει ακριβώς το αντίθετο και δεν πρέπει ποτέ να την ανεχόμαστε. Τέτοια άτομα πρέπει να ακούσουν ότι η συμπεριφορά τους είναι προσβλητική και ανεπιθύμητη.

Advertisment

2. Εκείνοι που σπαταλούν το χρόνο μας

Οι «δύσκολοι» άνθρωποι συχνά επιζητούν την προσοχή και προσπαθούν να την τραβήξουν με οποιοδήποτε τρόπο. Άλλοι μπορεί απλά να ξοδεύουν χωρίς σκοπό το χρόνο σας· αγνοώντας τελείως το γεγονός ότι έχετε σημαντικότερα πράγματα να κάνετε μέσα στη μέρα σας. Αυτό απαιτεί από εμάς να θέσουμε ξεκάθαρα όρια και να είμαστε αποφασιστικοί και αυστηροί ως προς αυτά.

3. Εκείνοι που συνεχώς απογοητεύουν εμάς και τους άλλους

https://enallaktikidrasi.com/2017/02/typoi-dyskolwn-anthropon-dilitiriazoun-zwh/

Όλοι κάνουμε λάθη και σίγουρα κάποιες στιγμές θα απογοητεύσουμε τους άλλους. Ίσως περισσότερο από μία φορά και αυτό είναι εντάξει· εκτός αν το να απογοητεύουμε τους άλλους καταλήξει να γίνει μια συνήθεια. Αν κάποιος στη ζωή σας επαναλαμβάνει αυτό τον οδυνηρό κύκλο, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε με ένα από αυτά τα δύο βήματα: 1) δηλώστε τους ότι δεν θα επιτρέψετε να συνεχιστεί αυτό- και αν συνεχιστεί, 2) βγάλτε αυτό το πρόσωπο από τη ζωή σας.

4. Οι εγωκεντρικοί και εγωιστές

Πολλοί «δύσκολοι» άνθρωποι έχουν μια τάση να φέρνουν τα πάντα έτσι ώστε να γυρνούν γύρω από τον εαυτό τους. Οι εγωκεντρικοί άνθρωποι μπορεί να εντοπίζονται από τη μανία τους μόνο να παίρνουν (και όχι να δίνουν) και δομούν τις σχέσεις τους σύμφωνα με αυτό το χαρακτηριστικό. Αν μια από αυτές δεν τους ωφελεί πια, εξαφανίζονται απότομα και χωρίς δεύτερη σκέψη. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των «δύσκολων» ανθρώπων δεν αλλάζει ποτέ… Συνεπώς, είναι καλύτερο να τους βγάλετε από τη ζωή σας.

5. Οι φανερά αδιάφοροι και απαθείς

Η πέμπτη κατηγορία αφορά σε ανθρώπους που επιλέγουμε να κρατάμε στη ζωή μας, ασχέτως της αδιάφορης στάσης τους. Όταν όμως αγαπάμε/συμπαθούμε/νοιαζόμαστε για έναν άλλο άνθρωπο και δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση από αυτόν, τότε γίνεται αρκετά επώδυνο. «Ο χρόνος όλα τα γιατρεύει» και αυτό το αξίωμα σίγουρα ταιριάζει σε αυτή την περίπτωση. Δεν μπορούμε να πιέσουμε ένα άλλο άτομο να νοιαστεί. Ίσως η καλύτερη επιλογή λοιπόν να είναι η απόλυτη απομάκρυνση από αυτόν και τον πόνο που μας προκαλεί.

6. Εκείνοι που προβάλλουν υπερβολική ζήλια

https://enallaktikidrasi.com/2017/02/typoi-dyskolwn-anthropon-dilitiriazoun-zwh/

Είναι φυσιολογικό να ζηλεύουμε κάποιες φορές και για λίγο. Ωστόσο, όταν κάποιος ζηλεύει σε μόνιμη βάση, είναι δύσκολο να βρισκόμαστε μαζί τους. Αρχικά, σχεδόν ποτέ δεν είναι ευχαριστημένοι και ευγνώμονες με αυτό που ήδη έχουν- και το γνωστοποιούν συνέχεια σε όλους. Κατά δεύτερον, συχνά προσβάλλουν και δυσφημούν εκείνους που επιτυγχάνουν κάτι. Επιπροσθέτως, το γεγονός και μόνο ότι μπορεί να αναφερθεί κάτι θετικό για εσάς ή κάποια επιτυχία, σας κάνει άμεσα στόχο τους. Αν γνωρίζετε τέτοιους ανθρώπους, είναι καιρός να επανεξετάσετε τη σχέση σας μαζί τους.

7. Εκείνοι που είναι συνεχώς αρνητικοί

Αυτό είναι αυτεξήγητο. Οι άνθρωποι που χαρακτηρίζονται από τη μιζέρια τους φαίνονται πάντα να είναι εκνευρισμένοι και ενοχλημένοι από κάτι ή κάποιον. Θα μιλήσουν πάντα με έναν τόνο πεσιμισμού ακόμα και αν φαίνεται τελείως αδικαιολόγητο. Αποτελούν ένα πολύ δηλητηριώδες τύπο επειδή η αρνητική ενέργεια είναι μεταδοτική και η δική τους είναι ισχυρή. Είναι πολύ πιθανό να αναπτύξουμε έναν αρνητικό τρόπο σκέψης στην παρουσία τέτοιων ανθρώπων. Χρειάζεται να αποφεύγουμε την παρουσία τους.

8. Εκείνοι που «παίζουν το χαρτί του θύματος»

Άρνηση να πάρουν οποιαδήποτε ευθύνη, συνεχής διαπληκτισμός με άλλους, μνησικακία, μεταφορά του φταιξίματος σε έναν άλλο αθώο πρόσωπο. Όλες αυτές είναι κοινές στάσεις και συμπεριφορές κάποιου που συνέχεια προσπαθεί να δείξει ότι είναι το θύμα. Όχι μόνο αυτή είναι μια προφανής ένδειξη ενός ανώριμου ακόμα τρόπου σκέψης, αλλά επίσης έχει τοξικές επιδράσεις σε άλλους. Κανείς δεν θέλει να βρίσκεται κοντά σε κάποιον που αρνείται να πάρει την ευθύνη τουλάχιστον για τον εαυτό του.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
"Διαζύγιο Ύπνου": Τι είναι και πώς μπορεί να βοηθήσει τη σχέση σας
Ψυχολόγος αποκαλύπτει 3 φράσεις που χρησιμοποιούν οι τοξικοί σύντροφοι
«Πόσο καλά με ξέρεις;» | Το παιχνίδι ερωτήσεων που θα κάνει καλό στη σχέση σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση