, , , ,

Gill Edwards: Επικοινωνήστε με τη νοημοσύνη του σώματός σας

Η Gill Edwards, στο βιβλίο “Άλλαξε τις σκέψεις σου, άλλαξε τη ζωή σου” περιγράφει μια τεχνική με την οποία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη

Gill Edwards: Επικοινωνήστε με τη νοημοσύνη του σώματός σας

Η Gill Edwards, στο βιβλίο “Άλλαξε τις σκέψεις σου, άλλαξε τη ζωή σου” περιγράφει μια τεχνική με την οποία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη νοημοσύνη του σώματός σας όταν παρουσιάζετε κάποιο κάποιο σύμπτωμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Gill Edwards είναι κλινική ψυχολόγος. Εργαζόταν στο βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας μέχρι το 1989, όταν μια μυστικιστική εμπειρία τής άλλαξε τη ζωή και την οδήγησε να γίνει συγγραφέας. Ασχολήθηκε με την ψυχοσωματική ιατρική τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Επικοινωνήστε με τη νοημοσύνη του σώματός σας

Μπορείτε να μιλήσετε στη νοημοσύνη του σώματός σας συνολικά ή σε ένα όργανο που έχει προσβληθεί, στο σύμπτωμα ή την αρρώστια.

Advertisment

Απλώς κλείστε τα μάτια σας και χαλαρώστε, ίσως ακούγοντας μια απαλή χαλαρωτική μουσική. Αρχίστε να αναπνέετε αργά και βαθιά, ενώ θα φαντάζεστε ότι αναπνέετε από την περιοχή της καρδιάς σας.

Ή χρησιμοποιήστε όποια τεχνική σας βοηθάει να μπείτε σε διαλογιστική κατάσταση. (Δείτε εδώ τεχνικές χαλάρωσης και τεχνικές διαλογισμού)  Μετά, φανταστείτε ότι αλλάζετε σταθμούς σε ένα ραδιόφωνο μέχρι που πιάνετε τη συχνότητα που λέγεται «το σώμα μου» ή «τα νεφρά μου» ή «ο πόνος στον αυχένα μου» ή «το περιττό βάρος στους γοφούς μου» ή «ο όγκος στο συκώτι μου» ή οτιδήποτε άλλο.

Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε διατυπώσεις όπως «ο όγκος μου» ή «η κυστίτιδά μου», γιατί έτσι συνδέετε την πάθηση με την ταυτότητά σας. Η πάθηση δεν είναι κάτι που είστε. Είναι απλώς κάτι που κάνετε προσωρινά. Αφού αισθανθείτε ότι βρίσκεστε στη σωστή συχνότητα (ή ακόμα και αν δεν είστε σίγουροι) απευθυνθείτε στο μέρος του σώματός σας ή στην πάθηση μαλακά και με αγάπη και ζητήστε πληροφορίες που θα σας επιτρέψουν να θεραπευθείτε ή ρωτήστε αν υπάρχει κάτι που εμποδίζει τη θεραπεία.

Advertisment

Το σώμα σας ή η πάθηση μπορεί να σας μιλήσει με σκέψεις, με συναισθήματα, με αισθήσεις, αναμνήσεις, εικόνες, με άμεση διαισθητική γνώση ή ακόμα και ήχους και χρώματα. Εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο θα μεταφράσει η συνειδητότητά σας τις δονήσεις που σας εκπέμπει.

Ή μπορείτε να γράψετε ένα γράμμα στο νεφρό σας ή στον αριστερό σας αστράγαλο ή στους πονοκεφάλους σας ή στην ηπατίτιδά σας. Μετά, χαλαρώστε, αναπνεύστε βαθιά και γράψτε στον εαυτό σας ένα γράμμα από το συγκεκριμένο μέρος του σώματος ή από την πάθηση, χρησιμοποιώντας το χέρι με το οποίο δεν γράφετε συνήθως. Μπορεί να εκπλαγείτε βλέποντας τι θα ξεχυθεί στο χαρτί.

Είναι απόλυτα απαραίτητο να μιλάτε με καλοσύνη στο σώμα σας ή ακόμα και στην αρρώστια. Το σώμα είναι πάντα φίλος μας. Αν δεν του δημιουργούμε εμείς προβλήματα, το σώμα θα παραμείνει υγιές. Όμως, θα μας αντικατοπτρίζει πιστά την κατάσταση της συνειδητότητάς μας.

Αν έχουμε συμπτώματα, αυτό σημαίνει ότι το σώμα μας μας κουνάει μια κόκκινη προειδοποιητική σημαία για να μας βοηθήσει. Μας ζητάει να ξυπνήσουμε και να κάνουμε αλλαγές.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Διπολική διαταραχή: Οι φάσεις του εναλλασσόμενου συναισθήματος | Από τη μανία στην κατάθλιψη
Έρευνα: Η ψυχική υγεία της εγκύου επηρεάζει την ανάπτυξη του εμβρύου
Πόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για καρδιακά προβλήματα λόγω κατάθλιψης;
Έρευνα για την κατάθλιψη: Ποιες χώρες είναι πρωταθλήτριες στα αντικαταθλιπτικά | Η θέση της Ελλάδας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση