Ρομαντικός ρεαλισμός: Ένας πρακτικός οδηγός για να κάνετε μια σχέση και πάλι συναρπαστική

Πώς να κάνετε μια σχέση και πάλι συναρπαστική Αν όλες οι σχέσεις ήταν τόσο όμορφες και παντοτινές, όπως περιγράφουν τα ερωτικά τραγούδια, τότε η ζωή

Ρομαντικός ρεαλισμός: Ένας πρακτικός οδηγός για να κάνετε μια σχέση και πάλι συναρπαστική

Πώς να κάνετε μια σχέση και πάλι συναρπαστική

Αν όλες οι σχέσεις ήταν τόσο όμορφες και παντοτινές, όπως περιγράφουν τα ερωτικά τραγούδια, τότε η ζωή θα ήταν πολύ πιο εύκολη. Δυστυχώς όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο ανθρώπινος νους έχει την τάση να αναζητά συνεχώς νέα και ενδιαφέροντα πράγματα.

Οι σχέσεις πάντα ξεκινούν με έναν τόνο έκρηξης. Λάμπουν σαν πυροτεχνήματα και ανθίζουν σαν τις αμυγδαλιές την άνοιξη. Νιώθουμε ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από εμάς τους δύο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε κυριολεκτικά όλα τα είδη δυσκολιών κατά τη διάρκεια αυτής τη πρώτης περιόδου. Αλλά τελικά η σπίθα κάποια στιγμή σβήνει. Νιώθουμε κουρασμένοι και βαριεστημένοι. Κάθε εβδομάδα φαίνεται σαν να είναι ένα πιστό αντίγραφο της προηγούμενης. Μια απλή απόφαση για το πώς θα περάσουμε το βράδυ μας, μπορεί να καταλήξει σε καυγά. Ό,τι χτίζαμε μαζί φαίνεται σαν να καταρρέει σιγά σιγά.

Η αγάπη δεν είναι κάτι που βρίσκεις, αλλά μια επιλογή που κάνεις!

Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραιτήτως το τέλος. Μπορεί να είναι απλά μια δύσκολη περίοδος. Παρακάτω παρουσιάζονται ενδεικτικά κάποιοι τρόποι για να διατηρούμε τις σχέσεις μας συναρπαστικές και φρέσκες.

Δραστηριότητες που πυροδοτούν κι άλλα συναισθήματα εκτός από έρωτα

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι κατά τη διάρκεια κοινών δραστηριοτήτων, οι οποίες δημιουργούν μια έκρηξη ενδορφινών και αδρεναλίνης, φέρνουν μια αίσθηση διέγερσης και ικανοποίησης που μπορεί να μεταφερθεί στο σύντροφο. Με άλλα λόγια, μπορούμε να μοιραστούμε αισθήματα ικανοποίησης και απόλαυσης. Ένα περιπετειώδες ταξίδι, μια πολύ τρομακτική ταινία ή ένα έντονο και δύσκολο άθλημα μαζί θα πετύχει αυτό που θέλετε.

Ποιος δεν αγαπά τα νέα πράγματα;

Μπορεί να το θεωρείτε αυτονόητο, αλλά είναι κάτι που δεν συνηθίζουν να κάνουν οι άνθρωποι, ειδικά αν έχουν βολευτεί σε μια συγκεκριμένη ρουτίνα. Ο πιο άμεσος τρόπος διατήρησης μιας φρέσκιας και συναρπαστικής σχέσης είναι η δοκιμή κάτι καινούριου. Από το να ταξιδέψετε κάπου που δεν έχετε ξαναπάει στο παρελθόν, να δοκιμάσετε κατάδυση για πρώτη φορά, μέχρι το να μάθετε μια νέα γλώσσα μαζί. Όσο μένετε δημιουργικοί και ενεργητικοί, θα είστε σίγουροι ότι δεν θα βαρεθείτε ποτέ όταν θα είστε μαζί.

https://enallaktikidrasi.com/2017/03/romantikos-realismos-praktikos-odigos-kanete-sxesi-synarpastiki/

Ο προσωπικός χώρος παραμένει πολύ σημαντικός σε μια σχέση

Μας λείπει κάποιος όταν έχουμε καιρό να τον δούμε. Το ίδιο ισχύει και για τα ζευγάρια. Δεν είναι αναγκαίο να είστε κολλημένοι μεταξύ σας κάθε μέρα και να γνωρίζετε κάθε κίνηση του/της συντρόφου σας. Κάτι τέτοιο αποκλείει το στοιχείο της έκπληξης. Με το να περνάτε λίγο χρόνο χωριστά, μπορείτε να αναζωπυρώσετε την επιθυμία σας για εκείνον/εκείνη.

Τρυφερότητα και αγκαλιές—η μαγική συνταγή

Η σωματική εγγύτητα είναι κρίσιμης σημασίας καθώς προκαλεί διέγερση, ικανοποίηση, σωματική και ψυχολογική οικειότητα. Δεν χρειάζεται να είναι συνέχεια ένα πονηρό άγγιγμα ·το να κρατάτε χέρια, μια αγκαλιά ή ένα φιλί είναι αρκετά. Οι καθημερινές τρυφερές αγκαλιές ενδυναμώνουν το συναισθηματικό σας δέσιμο.

Η απόλυτη απόλαυση της ζωής ως κοινός σας στόχος

Ορισμένες φορές, η ζωή ρουφά τη θετική μας ενέργεια και φαίνεται ότι ξεχνάμε τον βασικό, αληθινό πυρήνα μιας σχέσης. Η ζωή μαζί είναι διασκέδαση, ευτυχία. Γι’ αυτό κάντε τα πιο χαζά και αστεία πράγματα μαζί. Γελάστε και ξεχάστε τα καθημερινά σας προβλήματα. Από ένα αστείο επιτραπέζιο παιχνίδι, μέχρι έναν χιονοπόλεμο ή παιχνιδιάρικες καλοκαιρινές βουτιές, δοκιμάστε να γίνετε και πάλι παιδιά μαζί του/της.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε