Συνταγή: Φυσική αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού και καθαρισμός των πνευμόνων

Καθαρίστε τους πνεύμονες και βοηθήστε το αναπνευστικό σας σύστημα να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα.

Συνταγή: Φυσική αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού και καθαρισμός των πνευμόνων

Photo: Author/Depositphotos

Οι λοιμώξεις, και γενικά τα προβλήματα στο αναπνευστικό, είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους. Οι πνεύμονες καταπονούνται και η αναπνοή γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Σε αυτήν την περίπτωση, οι περισσότεροι καταφεύγουν σε φαρμακευτική αγωγή, συχνά χωρίς συνταγογράφηση, η οποία πολλές φορές μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στον οργανισμό, ενώ απλά μειώνουν τα συμπτώματα χωρίς να καταπολεμούν την αιτία.

Πριν αποφασίσετε να καταφύγετε σε ισχυρά φάρμακα, αξίζει να δοκιμάσετε φυσικές μεθόδους σαν και αυτήν που ακολουθεί.

Υλικά

2 κ.γ φύλλα φλόμου

2 κ.γ μέλι

1 ½ φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Βράστε το νερό και προσθέστε τα φύλλα φλόμου. Αφήστε το για 10-15 λεπτά και σουρώστε το. Προσθέστε το μέλι και είναι έτοιμο.

Τι είναι ο φλόμος

Ο φλόμος ήταν βότανο γνωστό από την αρχαιότητα. Ο Διοσκουρίδης αποκαλούσε Το φυτό βερμπάσκο το μέλαν. Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τη ρίζα του φυτού σε περιπτώσεις αναπνευστικών προβλημάτων, διάρροιας, κράμπας, φλεγμονών των ματιών και ως επουλωτική.

Τόσο τα λουλούδια όσο και τα φύλλα του φυτού αυτού έχουν ιατρική αξία και χρησιμοποιούνται για να παρασκευαστεί ένα φυτικό εκχύλισμα που δυναμώνει τους πνεύμονες. Οι θεραπευτές ολιστικής προσέγγισης και οι βοτανολόγοι συχνά χρησιμοποιούν τον φλόμο για να καθαρίσουν οι πνεύμονες από τη βλέννα.

Προσοχή: Το παραπάνω άρθρο έχει ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα