Τεστ: Αξιοποιείτε τις εσωτερικές σας δυνάμεις;

Τεστ: Αξιοποιείτε τις εσωτερικές σας δυνάμεις; Κανείς δεν είναι τέλειος και κανένας δεν το γνωρίζει αυτό καλύτερα από τους ειδικούς στις ανθρώπινες σχέσεις. Οι

Τεστ: Αξιοποιείτε τις εσωτερικές σας δυνάμεις;

Τεστ: Αξιοποιείτε τις εσωτερικές σας δυνάμεις;

Κανείς δεν είναι τέλειος και κανένας δεν το γνωρίζει αυτό καλύτερα από τους ειδικούς στις ανθρώπινες σχέσεις. Οι ψυχολόγοι  αναφέρονται στην ανάπτυξη του ανθρώπου χρησιμοποιώντας όρους όπως “Αυτοπραγμάτωση”, “Εκπλήρωση”, “Είναι”, για να περιγράψουν τη διαδικασία της ανθρώπινης εξέλιξης σε όλα τα επίπεδα, φυσική, ψυχολογική και πνευματική.

Ανεξάρτητα από το πόσο ταπεινοί ή μετριόφρονες είμαστε, όλοι κινούμαστε προς την κατανόηση των δυνατοτήτων μας. Αυτό μπορούμε να το δούμε σε ένα παιδί που διαβάζει για να περάσει τις εξετάσεις του ή σε έναν επιχειρηματία που κάνει εθελοντική εργασία στην κοινότητά του ή ακόμα σε έναν αθλητή που προσπαθεί να σπάσει ένα ρεκόρ. Είναι μια διαρκής διαδικασία εκπλήρωσης και αξιοποίησης των εσωτερικών μας δυνάμεων και δυνατοτήτων.

Ο Δρ. Abraham Maslow κατέδειξε ότι η εσωτερική μας φύση, παρόλο που μπορεί να κακοποιείται ή να παρανοείται, τελικά παραμένει υπόγεια και πιέζει την ανθρώπινη προσωπικότητα προς την αυτοπραγμάτωσή της. Με άλλα λόγια, η διαδικασία κατά την οποία προσπαθούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας καθοδηγείται από αυτή την εσωτερική φύση η οποία θέλει να γνωρίσουμε και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας.

Οι συμπεριφορικοί επιστήμονες έχουν εξακριβώσει ενδείξεις που αποκαλύπτουν εάν εκπληρώνουμε ή όχι τις δυνατότητές μας – αν αξιοποιούμε τις εσωτερικές μας δυνάμεις. Για 15 χρόνια, ο συμπεριφορικός επιστήμονας Ronald Taft διενήργησε μια σειρά μελετών για να εντοπίσει τα χαρακτηριστικά των ατόμων που αξιοποιούν τις δυνάμεις και τις δυνατότητές τους. Το τεστ που ακολουθεί βασίζεται στις μελέτες του.

Δείτε εδώ όλα τα Τεστ

Μοιραστείτε το κουίζ για να δείτε τα αποτελέσματά σας


Πείτε μας ποιος είστε για να δείτε τα αποτλέσματά σας

Αξιοποιείτε τις εσωτερικές σας δυνάμεις; Αποτέλεσμα: %%personality%%

Μοιραστείτε το αποτέλεσμα με τους φίλους σας


Google+


0%

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε