, ,

Τίποτα δεν κρατάει για πάντα, το πώς το αντιμετωπίζεις όμως είναι στο χέρι σου

Τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Ούτε ο χειμώνας αλλά ούτε και το καλοκαίρι.

Τίποτα δεν κρατάει για πάντα, το πώς το αντιμετωπίζεις όμως είναι στο χέρι σου

Τίποτα δεν κρατάει για πάντα…

Προχωράς, πέρασες τα τριάντα μα ακόμα δεν έμαθες πως η ζωή δεν μπορεί να είναι μόνο ξένοιαστη σαν καλοκαίρι. Θέλει λίγο απ’το σκοτάδι του χειμώνα, μια μυρωδιά άνοιξης και την φθινοπωρινή της μελαγχολία. Και έτσι, η μια εποχή διαδέχεται την άλλη, το κακό το καλό, η μέρα τη νυχτα και εσύ τον εαυτό σου.

Advertisment

Διαβάστε επίσης από τη Νάντια Πάλμου


Ποιος, άραγε, δεν θέλει στην καρδιά του να έχει πάντα ήλιο; Ποιος δεν φοβάται εκείνο το σκοτάδι που πέφτει και νομίζεις θα διαρκέσει για πάντα; Είναι κάποιες στιγμές που σαν το κρύο η ψυχή σου παγώνει και ο ήλιος σε κοιτάζει για λίγο μόνο.Μα είναι ακριβώς αυτό, στιγμές. Και σαν στιγμές πρέπει να τις αντιμετωπίζεις.

Ένα απ’τα ανθρώπινα λάθη είναι να νομίζουμε πως, ό,τι βιώνουμε, θα κρατήσει για πάντα. Ζούμε με την προοπτική της αιωνιότητας και ενός παραδείσου που άπαξ και τον βρούμε θα είναι αμαρτία αν τον χάσουμε. Και φοβόμαστε πως αν κάτι χαθεί, δύσκολα θα μπορέσει να βρεθεί ξανά. Αυτό δεν κάνουμε;Λέμε πως χάσαμε μια αγάπη και δεν θα αγαπήσουμε ποτέ ξανά. Απολυθήκαμε από την δουλειά μας και είμαστε σίγουροι πως οι δρόμοι της επιτυχίας έκλεισαν. Νομίζουμε είμαστε εδώ και θα’μαστε για πάντα.

Τίποτα, όμως, δεν κρατάει για πάντα. Ούτε ο χειμώνας αλλά ούτε και το καλοκαίρι. Ούτε οι ευτυχισμένες μέρες αλλά ούτε και οι μέρες χωρίς ελπίδα. Θα την βρούμε την άκρη μα θα την χάσουμε πάλι για θα την βρούμε ξανά. Θα χαθούμε κάπου στην διαδρομή, μα αυτό δεν σημαίνει πως χαθήκαμε για πάντα!Μπορεί ό, τι έχουμε χτίσει να γκρεμιστεί εν μία νυκτί. Στο χέρι μας είναι αν θα το χτίσουμε πάλι ή αν θα γίνουμε ένα με τα συντρίμια.

Να μπορούσαμε ν’ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε ότι ‘χθες’ δεν σημαίνει και ‘αύριο’ και ότι ‘τώρα’ δεν σημαίνει ‘για πάντα’! Να το δούμε αφού πια δεν πιστεύουμε σε τίποτα με κλειστά μάτια..Πόσο διαφορετικά θα μπορούσαμε τότε να διαχειριζόμαστε τις δυσκολίες μας!

Δεν μπορείς εσύ να επιλέξεις αν θα είναι χειμώνας ή καλοκαίρι. Το πώς, όμως, θα ζήσεις τις εποχές σου, είναι στο χέρι σου. Θυμήσου:Θα περάσει. Όλα περνάνε! Γιατί, λοιπόν, να δραματοποιούμε τις καταστάσεις και να μην παίξουμε λιγάκι μαζί τους; Σημασία δεν έχει τι συμβαίνει αλλά πως το αντιμετωπίζεις!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση