, , ,

Αγάπα τον εαυτό σου πρώτα!

Love yourself first-The others come next. Γιατί τότε και μόνο τότε θα μπορείς να δώσεις χωρίς να έχεις την ανάγκη να πάρεις!

Αγάπα τον εαυτό σου πρώτα!

Αγάπα τον εαυτό σου πρώτα!

“Ν’ αγαπάς τον εαυτό σου. Να πιστεύεις σ’αυτόν”, η συμβουλή της εποχής. Ανάγκη επιτακτική η αυταγάπη ή εγωκεντρισμός; Απόδειξη δύναμης ή άμυνα; Όπως και να’χει το να σ’αγαπάς εμένα ωραίο μου ακούγεται!

Advertisment

Διαβάστε επίσης από τη Νάντια Πάλμου


Τις περισσότερες φορές η αυταγάπη, ξεκινάει σαν άμυνα. Τρως τα μούτρα σου μια-δυο-τρεις, αναρωτιέσαι πώς έπεσες τόσο χαμηλά, πώς σε παράτησες τόσο, πώς δεν σε σεβάστηκες. Και τότε αρχίζεις λίγο να σε σκέφτεσαι, λίγο να σε φροντίζεις. Αλλιώς θα σε αποτελειώσεις. Δυσκολεύεσαι στην αρχή γιατί η άμυνα είναι θέατρο και δεν είμαστε όλοι τόσο καλοί ηθοποιοί. Μα στην πορεία καταλαβαίνεις πως η δύναμή σου είναι ν’απολαμβάνεις τον εαυτό σου πρώτα. Να μην χαρίζεσαι. Και τότε, μαγικά, φεύγει από δίπλα σου το σκάρτο και έρχεται αυτό που πάντα ονειρευόσουν.

Ακούγοντας τη λέξη αγάπη σκεφτόμαστε ο,τιδήποτε άλλο έξω από εμάς και ποτέ εμάς. Αγάπα τον πλησίον σου, μας μαθαίνουν. Και έτσι, επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο να δώσουμε κάτι ιερό σε κάτι ξένο και, πολλές φορές, ξεχνάμε να το δώσουμε σε μας τους ίδιους. Συμφωνώ, αγάπα τον πλησίον σου. Μα μάθε πρώτα να αγαπάς σεαυτόν. Στην ζωή μου έχω μια αρχή: Πως τα πάντα ξεκινάνε από εμάς και τελειώνουν σε εμάς. Πώς, λοιπόν, μπορούμε να αγαπήσουμε κάποιον άλλο αν δεν μπορούμε ν’αγαπήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό; Πώς είναι δυνατόν να δώσεις αν δεν έχεις;

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/agapa-eauto-prwta/

Οι άλλοι σε χαρακτηρίζουν εγωκεντρικό. Γιατί σε σέβεσαι και σε εκτιμάς. Γιατί δεν συμβιβάζεσαι και δεν επιτρέπεις σε κανέναν να σε μειώσει. Γιατί ξέρεις τι αξίζεις. Γιατί αποδέχεσαι τα δεν μπορώ σου και υποστηρίζεις τα δεν θέλω σου. Γιατί σ’αρέσει αυτό που είσαι, ακόμα και αν είσαι ξεροκέφαλος και πεισματάρης. Γιατί αντέχεις τον εαυτό σου. Εσύ ο εγωιστής που δεν ζητάς τίποτα και όχι οι άλλοι που για να προσδιορίσουν τον εαυτό τους και να νιώσουν καλά θέλουν να περιστρέφεις τη ζωή σου γύρω τους.

Γι’αυτό, λοιπόν, όπως συνηθίζω να λέω, Love yourself first-The others come next. Γιατί τότε και μόνο τότε θα μπορείς να δώσεις χωρίς να έχεις την ανάγκη να πάρεις! Γιατί θα έχεις τόσα πολλά που θα θες να τα χαρίσεις!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αυτογνωσία | Τα 3 στάδια και τεχνικές για να την κατακτήσετε
Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε: Μια αναμέτρηση με τον εαυτό μας και τη μοναξιά
Οι μικρές μου αλήθειες | O φόβος της επιτυχίας
Τι αισθάνεστε όταν ακούτε μουσική; Τα ευρήματα των ερευνών για τον ήχο και την επιρροή του στο σώμα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση