10 λόγοι που αξίζει να τρώμε πλαστικό φαγητό κι ας λένε το αντίθετο

Τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε συνέχεια ότι πρέπει να αποφεύγουμε το πλαστικό φαγητό και να προτιμούμε το “αληθινό”, λες και το πλαστικό δεν είναι αληθινό.

Τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε συνέχεια ότι πρέπει να αποφεύγουμε το πλαστικό φαγητό και να προτιμούμε το “αληθινό”, λες και το πλαστικό δεν είναι αληθινό. Αυτή η υπερβολή πρέπει να σταματήσει και σήμερα αποφασίσαμε να παραθέσουμε τους 10 πιο σημαντικούς λόγους που αξίζει να αδιαφορούμε για όλους αυτούς τους υστερικούς που φωνάζουν εκεί έξω.

1. Το πλαστικό φαγητό είναι νόστιμο

Το πλαστικό φαγητό δεν έρχεται τυχαία στα πιάτα μας. Έχει περάσει πάνω από 600 χημικές επεξεργασίες ώστε να διεγείρει τους κάλυκες της γλώσσας μας. Ακόμα και το αλάτι, οι πατάτες, τα πάντα, είναι όλα θαυμάσια σχεδιασμένα ώστε να μας προσφέρουν την τέλεια γεύση. Όχι σαν κάτι παντζάρια που τα τρως και σου μένει η γεύση του χώματος στο στόμα…

Advertisment

2. Το πλαστικό φαγητό είναι όμορφο

Έντονα κόκκινα, κίτρινα, πράσινα χρώματα που διεγείρουν τον εγκέφαλό, κοροϊδεύοντάς τον ότι αυτό που βλέπουμε είναι ωραίο φρέσκο και θρεπτικό. Τα σχήματά τους είναι ιδανικά, όχι σαν αυτά τα μισακά που για να σου λάχει ένα ωραίο πρέπει να χτυπήσεις το τζόκερ. Το πλαστικό φαγητό λοιπόν έχει αισθητική, είναι τέχνη!

3. Μυρίζει πάντα τέλεια

Οι μυρωδιές τους είναι κι αυτές άριστα μελετημένες. Μυρίζουν ό,τι θέλει κανείς. Χρωστικές, αρωματικά, πολύχρωμα χημικά, τα κάνουν να μας θυμίζουν ό,τι θέλουν οι εταιρείες ούτως ώστε να μας  έλξουν για να προμηθευτούμε τα προϊόντα τους.

 4. Δεν θα βρείτε ποτέ τρίχες, ουρές από ποντίκια και άλλα σιχαμερά πράγματα

Δεν αναπτύσσονται σκουλίκια, ζωύφια ή άλλα συναφή τέρατα της φύσης διότι πολύ απλά το περιβάλλον είναι θανατηφόρο. Θα μπορούσαμε μάλιστα να το ρησιμοποιήσουμε και για εντομοκτόνο.

Advertisment

5. Ξέρεις τι τρως

Όταν τρώμε πλαστικό φαγητό δεν ανησυχούμε μήπως έχουμε κάποια αλλεργία σε κάποιο συστατικό του, μήπως δεν κάνει να το φάμε αν παίρνουμε κάποιο φάρμακο κ.ο.κ. Γιατί πολύ απλά είναι αδρανές.

6. Ξέρεις και τι ΔΕΝ τρως

Δεν αναρωτιόμαστε τι βιταμίνες και ιχνοστοιχεία έχει διότι πολύ απλά δεν έχει! Δεν είναι θαυμάσιο; Όταν τρώμε πλαστικό φαγητό έχουμε λιγότερες έγνοιες και έτσι απολαμβάνουμε περισσότερο τη στιγμή.

7. Είναι γρήγορο, φθηνό και το βρίσκεις παντού!!!

Ούτε να πηγαίνουμε στο μανάβη, ούτε να μαγειρεύουμε, ούτε να πληρώνουμε τόσα χρήματα (σε κρίση βρισκόμαστε εξάλλου) για πρασινάδες και τροφές που απαιτούν και τόσο χρόνο.

8. Δεν φοβόμαστε μήπως παχύνουμε

Ο φόβος προέρχεται από την άγνοια λένε οι ψυχολόγοι. Τουλάχιστον, όταν τρώμε πλαστικό φαγητό δεν έχουμε άγνοια, και άρα δεν έχουμε κανέναν φόβο. Είναι δεδομένο ότι θα παχύνουμε και έτσι τρώμε με μεγαλύτερη επίγνωση και ικανοποίηση. Λιγότερες σκέψεις, λιγότεροι φόβοι…

9. Είναι ιδανικό για όσους έχουν περιβαλλοντικές ευαισθησίες

Ευτυχώς, το πλαστικό φαγητό φτιάχνεται από σίδερα καλώδια και σωλήνες. Τώρα που και το μπιφτέκι βγαίνει από το σωλήνα, αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους δεν θέλουν να βλάψουν τη φύση. Δεν σκοτώνουμε μαρούλια, ζώα, δέντρα. Για την ακρίβεια, το πλαστικό φαγητό είναι η πιο αγνή τροφή.

10. Το πλαστικό φαγητό δεν λήγει ποτέ!

Ναι! Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα πλεονεκτήματα, γι αυτό σας το αφήσαμε για το τέλος. Μπορούμε να αγοράσουμε ένα χάμπουργκερ σήμερα και να το φάμε το επόμενο Πάσχα. Η γεύση, η μυρωδιά, το σχήμα και τα χρώματα θα παραμένουν ίδια. Αφού δεν υπάρχει τίποτα οργανικό να χαλάσει, είναι σαν τα τάπερ στην ντουλάπα μας. Δεν χαλάνε και μετά από 60 χρόνια. Έτσι, το πλαστικό φαγητό θα μας σώσει σε περίπτωση πολέμου. Δεν χρειάζεται να αγοράζουμε κονσέρβες. Προμηθευτείτε έναν τόνο πλαστικό φαγητό και θα παραμείνει μαζί σας μέχρι το τέλος των αιώνων.

Και του χρόνου…

————-

Δημοσιεύτηκε την 1η Απριλίου με σκοπό να τιμήσουμε την παράδοση 🙂

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Masterclass EN.ATZ. (1200 x 628 px)
Ανώνυμο σχέδιο (13)
7 Δώρα με νόημα που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά σας αυτά τα Χριστούγεννα
Fb_post_25_years-01

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση