, , ,

Πώς να φτιάξετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας για χαλάρωση και λιγότερο στρες

Πώς να φτιάξετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, θα έπρεπε να επιστρέφετε σπίτι για να χαλαρώσετε-

Πώς να φτιάξετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας για χαλάρωση και λιγότερο στρες

Πώς να φτιάξετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας

Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, θα έπρεπε να επιστρέφετε σπίτι για να χαλαρώσετε- και όχι να στρεσαριστείτε ακόμα περισσότερο! Αποτελεί κοινό φαινόμενο κάποιοι άνθρωποι να νιώθουν ότι δεν ξεκουράζονται, επειδή δεν γνωρίζουν πώς να δημιουργήσουν μια θετική, χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο σπίτι. Το παρόν άρθρο ασχολείται με αυτό ακριβώς, δίνοντάς σας κάποιες χρήσιμες συμβουλές:

Advertisment

6 συμβουλές για να δημιουργήσετε μια χαλαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι

1. Ξεφορτωθείτε το χάος της διακόσμησης

Τα πολλά στοιβαγμένα πράγματα έχουν συνδεθεί με αυξημένο στρες και έλλειψη συγκέντρωσης. Εκείνοι που δεν μπορούν να οργανωθούν για να ξεφορτωθούν τα άχρηστα, χαλασμένα αντικείμενα, πρέπει να θέσουν προτεραιότητες, φτιάχνοντας μια ρουτίνα καθαρισμού που λειτουργεί καλύτερα για αυτούς. Ξεκινήστε με το να ξεφορτωθείτε διακοσμητικά άχρηστα αντικείμενα που περισσεύουν και περιορίστε τον αριθμό τους και τις αγορές σας από αυτά.

2. Αδειάστε την είσοδο του σπιτιού από άχρηστα αντικείμενα

Η είσοδος του σπιτιού σας είναι αυτό που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και το υπόλοιπο σπίτι σας. Αν είναι γεμάτο από πολλά άχρηστα αντικείμενα, θα δώσει την εντύπωση στους άλλους ότι το σπίτι σας είναι ακατάστατο, ανοργάνωτο. Πάρτε το χρόνο σας, για να καθαρίσετε σωστά την είσοδο, αφήνοντας μόνο τα απαραίτητα αντικείμενα, όπως την παπουτσοθήκη και τις κρεμάστες.

3. Ξεδιαλύνετε τις προτιμήσεις σας σε χρώματα

Μη φορτώνετε ένα δωμάτιο, χρησιμοποιώντας δύο ή τρία διαφορετικά χρώματα που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Αντιθέτως, χρησιμοποιήστε ένα χρώμα για ένα δωμάτιο ή δύο συμπληρωματικά.

Advertisment

Διαβάστε επίσης

10 λάθη που κάνουμε στο σπίτι μας σύμφωνα με το Feng Shui

9 πράγματα που πρέπει να βρίσκονται στο υπνοδωμάτιό σας σύμφωνα με το feng shui

Πως να αλλάξετε την «αύρα» του σπιτιού σας με απλούς τρόπους

4. Ξεφορτωθείτε τα πολύ ογκώδη έπιπλα

Περισσότερος χώρος στο σπίτι σημαίνει λιγότερο στρες για εσάς. Δεν έχετε ανάγκη να κρατάτε έναν μεγάλο καναπέ ή τέσσερις καρέκλες αν ζείτε μόνοι.

5. Μειώστε το φωτισμό

Γνωρίζατε ότι ο υπερβολικά έντονος φωτισμός μπορεί να είναι στρεσογόνος για εσάς; Το τεχνητό φως μπορεί να τονίσει κάθε μικρή γωνιά του σπιτιού σας, σημεία που δεν θέλετε απαραίτητα να τραβήξουν την προσοχή σας. Φωτίστε μόνο τα πράγματα που χρειάζεστε να φωτιστούν- το τραπέζι του δείπνου ή το καθιστικό, για παράδειγμα. Τα περιβάλλοντα που εμπνέουν λιγότερο στρες είναι εκείνα που φωτίζονται φυσικά από τον ήλιο, αντί για τεχνητό φωτισμό. Ο ήλιος βοηθά στην αναζωογόνηση σας· επομένως, ανοίξτε τα πατζούρια σας!

6. Ξεφορτωθείτε τα πλαστικά και αντικαταστήστε τα με φυσικά υλικά

Ήρθε η στιγμή να ξεφορτωθείτε τα πλαστικά και να κάνετε χρήση των φυσικών υλικών. Το πλαστικό χαλάει και διαβρώνεται εύκολα και τις περισσότερες φορές καταλήγει να χειροτερεύει το χάος στο σπίτι σας. Προτιμήστε τα φυσικά, οικεία υλικά αντιθέτως, όπως το ξύλο, το μέταλλο και τον πηλό.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση