,

Ένας έξυπνος τρόπος για να ανακαλύψεις το ποιος είσαι πραγματικά

Ένας έξυπνος τρόπος για να ανακαλύψεις το ποιος είσαι πραγματικά Έχεις νιώσει ποτέ μια ανησυχία μέσα σου τις βραδινές ώρες; Έχεις νιώσει ποτέ πως

Ένας έξυπνος τρόπος για να ανακαλύψεις το ποιος είσαι πραγματικά

Ένας έξυπνος τρόπος για να ανακαλύψεις το ποιος είσαι πραγματικά

Έχεις νιώσει ποτέ μια ανησυχία μέσα σου τις βραδινές ώρες; Έχεις νιώσει ποτέ πως ό,τι και να συμβαίνει εκεί έξω, κάτι μέσα σου δεν πάει καλά; Έχεις νιώσει ποτέ να χάνεις την αίσθηση της ταυτότητάς σου, του ποιος είσαι πραγματικά ή να μην την έχεις βρει ποτέ;

Advertisment

Πιστεύω πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε γεννηθεί για να εκφράσουμε την καλύτερη πτυχή του εαυτού μας. Για να εκφράσουμε όμως όλοι οι άνθρωποι την καλύτερη πτυχή του εαυτού μας είναι σημαντικό να κάνουμε μία ερώτηση, που αν κάποιος πραγματικά την απαντήσει τότε θα αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα στη ζωή του. Η ερώτηση είναι “Ποιος είμαι πραγματικά;”

Αυτό που κάνεις ή δεν κάνεις στην καθημερινότητα σου δεν είναι θέμα τύχης. Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι θέμα συγκυριών. Κάποιοι άλλοι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι θέμα συνθηκών. Ο κάθε άνθρωπος λοιπόν μπορεί να πιστεύει ότι αυτό που κάνει είναι θέμα αυτοματοποίησης και ίσως και να ισχύει αυτό, όπως ίσως και να μην ισχύει. Μπορεί να είναι απλά ένα μέρος της αλήθειας. Ένα όμως είναι το σίγουρο… πως αν θέλεις να αλλάξεις την ζωή σου προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, είτε σε προσωπικό, είτε σε συναισθηματικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, είτε σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο θέλεις, χρειάζεται να εκφράσεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Αλλά για να εκφράσεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου χρειάζεται να ξέρεις ποιος είσαι πραγματικά. Έτσι λοιπόν, εάν σε ρωτούσα ποιος είσαι πραγματικά, θα είχες να μου δώσεις μία καλή απάντηση; Αλήθεια, μπορείς να το τεστάρεις και με κάποιον δικό σου άνθρωπο, με έναν φίλο σου ή με έναν άνθρωπο από την οικογένεια σου. Ρώτησε τον: “Ποιος είσαι πραγματικά”; Συνήθως λοιπόν οι άνθρωποι έχουμε μία σύγχυση. Πιστεύουμε ότι είμαστε τα αποτελέσματα ή οι συμπεριφορές μας. Όμως όπως και να έχει, πίσω από αυτό που κάνουμε, κρύβεται ένας άνθρωπος.

Έτσι λοιπόν, ένας πολύ όμορφος και αποτελεσματικός τρόπος για να αρχίσεις να αναγνωρίζεις ποιος είσαι πραγματικά και να σταματήσεις, εάν το έκανες, να πέφτεις στην παγίδα της αυτοματοποίησης, της ασυνειδησίας, της συνήθειας και του μοτίβου, είναι να αρχίσεις να βλέπεις και να παρατηρείς τι κάνεις.

Το πρώτο μέρος στο οποίο θα πρέπει να εστιάσεις είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν λοιπόν έχεις facebook, youtube, instagram, linkedIn ή οποιοδήποτε άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να καταγράψεις για τις επόμενες 7 ημέρες, που κάνεις κλικ. Ποιες σελίδες σου αρέσουν, ποιες σελίδες δεν σου αρέσουν, σε ποιες σελίδες κάνεις Like, σε ποια άρθρα κάνεις like, σε ποιους ανθρώπους απαντάς, σε ποιους ανθρώπους δεν απαντάς, σε ποιους ανθρώπους κάνεις κατά τύχη like, είτε είναι σε άρθρο, είτε σε post, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό.

Αν τώρα δεν έχεις μέσο κοινωνικής δικτύωσης θέλω να παρατηρήσεις την ζωή σου. Θέλω να παρατηρήσεις τι απαντάς, πότε απαντάς, πώς αντιδράς, τι αποφασίζεις, τι δεν αποφασίζεις, από το πολύ απλό μέχρι και το πιο σύνθετο. Θέλω να καταγράψεις για τις επόμενες 7 ημέρες ακριβώς τι κάνεις και για ποιον λόγο κατά την γνώμη σου κάνεις αυτό που κάνεις. Όταν απαντήσεις σε αυτές τις 2 ερωτήσεις μετά χρειάζεται να κάνεις και κάτι ακόμη. Να απαντήσεις στην ερώτηση: “Ποιος άνθρωπος πιστεύεις ότι κάνει ή έχει τις συγκεκριμένες συνήθειες τις οποίες έχεις κι εσύ”;

Τώρα, επειδή θέλουμε να αλλάξουμε την ποιότητα της ζωής μας, χρειάζεται πρώτα να αλλάξουμε αυτό που είμαστε. Η στην ουσία να γίνουμε αυτό που πραγματικά είμαστε. Γιατί όλοι οι άνθρωποι ξεκινούμε κάποια στιγμή το ταξίδι της ζωής αλλά στην πορεία αυτό που συμβαίνει είναι ότι χάνουμε την ταυτότητα μας. Ξεχνάμε το ποιοι πραγματικά είμαστε.

Και ήρθε η στιγμή να το αλλάξουμε. Αλλά για να το αλλάξουμε πρώτα χρειάζεται να ξέρεις ποιος άνθρωπος πιστεύεις ασυνείδητα ότι είσαι. Γιατί αυτός που πιστεύεις ότι είσαι καθορίζει την συμπεριφορά σου. Δηλαδή, που θα κάνεις like στο facebook, σε ποια σελίδα, σε ποιο άρθρο, σε ποιον άνθρωπο, που θα διαφωνήσεις, πώς θα διαφωνήσεις… Στην καθημερινότητα σου, πώς θα μιλήσεις στους δικούς σου ανθρώπους, πώς θα οδηγήσεις, πώς θα περπατήσεις, ποιον θα σεβαστείς, ποιον δεν θα σεβαστείς… Όλα αυτά είναι ένα αποτέλεσμα αυτού που πιστεύεις ασυνείδητα ότι είσαι.

Τώρα λοιπόν, αφού καταγράψεις όλες τις συμπεριφορές σου και αναγνωρίσεις ποιος είσαι πραγματικά, θα διαπιστώσεις ότι εάν δεν σε εξυπηρετεί σε ένα οποιοδήποτε επίπεδο… προσωπικό, συναισθηματικό, οικονομικό ή κάποιο άλλο, τότε θα πρέπει να ορίσεις ποιος άνθρωπος πρέπει να γίνεις, έτσι ώστε, να αλλάξει η συμπεριφορά σου και εν συνεχεία να αλλάξουν τα αποτελέσματά σου.

Άρα λοιπόν, έστω ότι θέλω να είμαι χαρούμενος, έξυπνος, επιτυχημένος, ευτυχισμένος ή δημιουργικός, τι πρέπει να κάνω; Κάθε μέρα κάνε μια ή δύο επιλογές από τα παραπάνω ανάλογα με το ποσό πολύ θέλεις να μπεις μέσα σε αυτό και πόσο πολύ θέλεις να δουλέψεις.

Έστω λοιπόν, ότι σήμερα θέλω να είμαι ήρεμος και ευτυχισμένος. Συμβαίνει κάτι μέσα στην ημέρα και πρέπει να το αντιμετωπίσω ως ήρεμος και ευτυχισμένος. Το έχω γράψει σε ένα χαρτί και λέω “Ως ευτυχισμένος, ως ήρεμος, ως πετυχημένος, ως δημιουργικός πώς θα αντιδρούσα”; Έτσι λοιπόν σιγά σιγά μπορείς να αλλάξεις την ζωή σου. Με ποιον τρόπο; Αρχίζοντας να δημιουργείς βιωματικά παραδείγματα για τον εγκέφαλο σου, για το ποιος είσαι πραγματικά. Κάν’ το για 7 ημέρες και θα δεις τα αποτελέσματα σου να αλλάζουν και να έρχεσαι πιο κοντά στους στόχους σου.

Να θυμάσαι να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η θεραπεία της παρουσίας: Όταν είμαστε παρόντες, βοηθάμε τους άλλους να ανοίξουν την πόρτα σε έναν κόσμο ευκαιριών
Πώς το παιδικό τραύμα επηρεάζει την υγεία μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής (βίντεο)
4 σημάδια συναισθηματικής κακοποίησης | Η σχέση τους με την κατάθλιψη και το άγχος
Flip it: Με την ανατρεπτική σκέψη τα προβλήματα γίνονται ευκαιρίες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση