,

Πώς βάζουμε έξυπνους στόχους και πώς μπορούμε να τους πετύχουμε

Πώς βάζουμε έξυπνους στόχους και πώς μπορούμε να τους πετύχουμε Ποιο είναι το πλάνο σας; Ποιοι είναι οι στόχοι που θέλετε να πετύχετε; Σίγουρα

Πώς βάζουμε έξυπνους στόχους και πώς μπορούμε να τους πετύχουμε

Πώς βάζουμε έξυπνους στόχους και πώς μπορούμε να τους πετύχουμε

Ποιο είναι το πλάνο σας; Ποιοι είναι οι στόχοι που θέλετε να πετύχετε; Σίγουρα όλοι έχετε κάποια σχέδια στο μυαλό σας, αλλά τι μπορείτε να κάνετε για να μην μένουν μόνο στη σκέψη σας;

Advertisment

Πώς μπορείτε να πάτε παρακάτω και να πετύχετε έναν ή περισσότερους στόχους; Η επίτευξη ενός έξυπνου στόχου μπορεί να ακούγεται δύσκολη διαδικασία, αλλά εάν γίνει σωστά θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε και να προχωρήσετε στη λήψη αποφάσεων. Δεν φτάνει να βάλει κάποιος ένα στόχο, χρειάζεται να σχεδιάσει και τα βήματα και το κυριότερο από όλα χρειάζεται να δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει και θα κάνει πράξη αυτά τα βήματα που έχει σχεδιάσει! Αλλά ποιος είναι ένας έξυπνος στόχος και πώς βάζουμε έναν έξυπνο στόχο;

Ένας έξυπνος στόχος είναι:

Συγκεκριμένος

Τι ακριβώς θέλετε να επιτύχετε; Όσο πιο συγκεκριμένη είναι η περιγραφή σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να το πετύχετε. Οι ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε κατά τον καθορισμό των στόχων σας είναι:

– Τι ακριβώς θέλω να επιτύχω;

Advertisment

– Που;

– Πως;

– Πότε;

– Με ποιον;

– Ποιες είναι οι προϋποθέσεις και οι περιορισμοί;

– Γιατί ακριβώς θέλω να επιτύχω αυτόν τον στόχο; Ποιες είναι οι πιθανές εναλλακτικές λύσεις για την επίτευξή του;

Μετρήσιμος

Οι μετρήσιμοι στόχοι σημαίνουν ότι προσδιορίζετε ακριβώς τι θα δείτε, θα ακούσετε και θα αισθανθείτε όταν φτάσετε στον στόχο σας. Θα χρειαστείτε συγκεκριμένες αποδείξεις. Το να είσαι πιο ευτυχισμένος δεν είναι αποδείξεις. Να μην καπνίζετε πια, επειδή ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής όπου τρώτε λαχανικά δύο φορές την ημέρα και λίπος μόνο μία φορά την εβδομάδα, είναι.

Εφικτός

Ο στόχος σας είναι εφικτός; Αυτό σημαίνει να διερευνήσετε αν ο στόχος είναι πραγματικά αποδεκτός από εσάς. Ζυγίζετε την προσπάθεια, το χρόνο και τα άλλα κόστη που θα προκύψουν ενάντια στα κέρδη και τις άλλες υποχρεώσεις και προτεραιότητες που έχετε στη ζωή.

Ρεαλιστικός

Είναι η επίτευξη του στόχου σας ρεαλιστική; Είναι σχετική με την δική σας πραγματικότητα; Θέλετε πραγματικά να διαχειριστείτε μια πολυεθνική, να είστε διάσημοι και να έχετε τρία παιδιά; Τα κύρια ερωτήματα είναι, γιατί θέλετε να επιτύχετε αυτόν τον στόχο; Ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός πίσω από το στόχο και πετυχαίνοντας το στόχο θα τον φτάσετε αυτό το σκοπό;

Χρονικά προσδιορισμένος

Το πολυτιμότερο αγαθό που έχουμε είναι ο χρόνος! Όλοι γνωρίζουν ότι οι προθεσμίες είναι που κάνουν τους περισσότερους ανθρώπους να στραφούν στη δράση. Κρατήστε το χρονοδιάγραμμα ρεαλιστικό και ευέλικτο, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διατηρήσετε το ηθικό ψηλά.

Το σημαντικότερο όλων είναι ο στόχος να είναι θετικός! Συγκεντρωθείτε στο τι να κάνετε και όχι στο τι να μην κάνετε!

Πώς πετυχαίνουμε έναν έξυπνο στόχο;

Γράφοντας στόχους είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα, διότι σας βάζει στο κορυφαίο 3% του πληθυσμού. Ποιοι είναι οι λόγοι που θέλετε να πετύχετε ένα στόχο; Όσο πιο πολλούς λόγους έχετε καταγράψει, τόσο πιο δυνατή είναι η επίτευξη του στόχου σας. Οι λόγοι είναι τα κίνητρα και το κίνητρο είναι το καύσιμο που σας μεταφέρει εκεί που θέλετε να πάτε. Αν βρείτε τουλάχιστον 25 λόγους για την επίτευξη ενός στόχου τότε είναι πολύ σημαντικός για εσάς!

Βεβαιωθείτε ότι οι στόχοι είναι δικοί σας και είναι πραγματικά αυτό που θέλετε! Τότε δεσμευτείτε στην υλοποίησή τους! Εστιάστε στα πράγματα που θέλετε! Παραμείνετε θετικοί! Οραματιστείτε το μέλλον σας και κινητοποιηθείτε για να κάνετε το όραμα πραγματικότητα!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες
Αυτογνωσία | Τα 3 στάδια και τεχνικές για να την κατακτήσετε
Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε: Μια αναμέτρηση με τον εαυτό μας και τη μοναξιά
Οι μικρές μου αλήθειες | O φόβος της επιτυχίας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση