, ,

Το πρώτο πάρκο αναψυχής για παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι γεγονός… και είναι φανταστικό!

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για ένα μικρό παιδί, από το να παίζει και να «πλατσουρίζει» με τα νερά σε ένα μεγάλο θεματικό πάρκο αναψυχής,

Το πρώτο πάρκο αναψυχής για παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι γεγονός... και είναι φανταστικό!

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για ένα μικρό παιδί, από το να παίζει και να «πλατσουρίζει» με τα νερά σε ένα μεγάλο θεματικό πάρκο αναψυχής, τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Από συντριβάνια και πισίνες μέχρι νεροτσουλήθρες και κάθε λογής παιχνίδια, τα πάρκα αυτά, αποτελούν ένα τεράστιο πόλο έλξης των μικρών μας φίλων και των οικογενειών τους, σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Παρόλα αυτά, αν και οι εγκαταστάσεις αυτές τα έχουν όλα, κάτι λείπει… ή για να το θέσουμε καλύτερα, κάτι έλειπε μέχρι τώρα. Αυτό που έλειπε είναι η πρόληψη στα σημεία των εγκαταστάσεων ώστε να μπορούν να φιλοξενούν παιδιά με ειδικές ανάγκες και κινητικές δυσκολίες. Σε λίγα τέτοια μέρη υπάρχει η δυνατότητα αυτή και είναι, τουλάχιστον, αρκετά περιορισμένη σε σχέση με το υπόλοιπο πάρκο.

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2017/06/proto-parko-anapsixis-paidia-eidikes-anagkes-gegonos-einai-fantastiko/

Όλα αυτά μέχρι τώρα, διότι πρόσφατα άνοιξε το πρώτο πάρκο αναψυχής για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο San Antonio του Τέξας. Ο λόγος για το Morgan’s Inspiration Island, το οποίο αποτελείται από τις ίδιες ακριβώς εγκαταστάσεις που προσφέρουν ώρες χαράς και γέλιου στα μικρά παιδιά, μόνο που είναι σχεδιασμένες ώστε να είναι φιλικές προς τα παιδιά με νοητικά και κινητικά προβλήματα.

https://enallaktikidrasi.com/2017/06/proto-parko-anapsixis-paidia-eidikes-anagkes-gegonos-einai-fantastiko/

Advertisment

Το πάρκο αυτό είναι το μοναδικό στο είδος του. Μπορεί να «πέφτει» λίγο μακριά, αλλά αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση ώστε να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες σε όλον τον κόσμο, οι οποίες να δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά αυτά να χαρούν και να διασκεδάσουν με τη ψυχή τους.

https://enallaktikidrasi.com/2017/06/proto-parko-anapsixis-paidia-eidikes-anagkes-gegonos-einai-fantastiko/ https://enallaktikidrasi.com/2017/06/proto-parko-anapsixis-paidia-eidikes-anagkes-gegonos-einai-fantastiko/ https://enallaktikidrasi.com/2017/06/proto-parko-anapsixis-paidia-eidikes-anagkes-gegonos-einai-fantastiko/ https://enallaktikidrasi.com/2017/06/proto-parko-anapsixis-paidia-eidikes-anagkes-gegonos-einai-fantastiko/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το ελληνικό νησί που έχει την καθαρότερη παραλία στον κόσμο, σύμφωνα με κριτικές από 75 χώρες!
Τουρκία: Εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη για τον Καζαντζάκη, παρουσία Βαρθολομαίου
Κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού ανεβάζουν την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή
Accessible Comedy Nights | Bραδιές κωμωδίας σε προσβάσιμο χώρο από τους Cool Crips

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση