,

Στην ερώτηση της ζωής σας, είστε η απάντηση

Η ζωή είναι μία προετοιμασία για το μέλλον και η καλύτερη προετοιμασία για το μέλλον είναι να ζεις σα να μην υπάρχει μέλλον.

Στην ερώτηση της ζωής σας, είστε η απάντηση

Στην ερώτηση της ζωής σας, είστε η απάντηση

«Το σόου πρέπει να συνεχιστεί» λένε στο θέατρο. Κι έτσι είναι, το σόου συνεχίζεται μέχρι την τελευταία του πράξη… Μόνο που το «σόου», στο οποίο είμαστε όλοι θεατές τα τελευταία χρόνια, με σκηνικό τον πλανήτη Γη, ηθοποιούς την παγκόσμια οικονομική και πολιτική «ελίτ» και σενάριο με τίτλο «Παγκόσμια Κυριαρχία» δε φαίνεται να τελειώνει. Η αυλαία δεν πέφτει και δεν έχει ούτε ένα διάλειμμα, για να πάρουμε μία ανάσα βρε αδερφέ…

Advertisment

Και πολλές φορές νιώθουμε σα μαριονέτες που κρυμμένα χέρια κινούν τα νήματά μας και μας κατευθύνουν σ’ ένα θολό τοπίο, όπου ο χώρος έχει παγώσει και ο χρόνος έχει σταματήσει. Νιώθουμε πως δεν υπάρχει διέξοδος, πως δεν έχουμε επιλογές, εγκλωβιζόμαστε σε μία χίμαιρα, σε μία πλάνη… Νιώθουμε χαμένοι.

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε ένα πυκνό και μεγάλο δάσος και έχετε χαθεί. Τι θα κάνετε; Θα συνεχίσετε να τρέχετε στο δάσος χωρίς να γνωρίζετε που είσαστε και που πάτε ή θα σταματήσετε μέχρι να βρείτε την κατεύθυνση στην οποία χρειάζεται να πάτε για να βγείτε από το δάσος στο φως; Βρισκόμαστε εδώ, σ’ αυτή τη γη, γιατί μας δόθηκε ένα δώρο, μας δόθηκε η Ζωή. Ένα δώρο πολύτιμο, αλλά με μικρή διάρκεια. Έχετε αναρωτηθεί ποιο είναι το νόημα της ζωής; Για ποιο λόγο βρίσκεστε εδώ; Ποιοι είστε στ’ αλήθεια;

Ζούμε τη ζωή μας με βάση τις αναμνήσεις μας του παρελθόντος κι έτσι γίνονται αυτές που καθορίζουν το μέλλον μας. Οι αναμνήσεις μας, όμως, είναι μία ψευδαίσθηση, έχουν περάσει, και όλα όσα άφησαν το αποτύπωμά τους πάνω μας, δεν υπάρχουν πια… Οι αναμνήσεις αυτές μας κρατούν δέσμιους στο παρελθόν, στη στασιμότητα και στο «θάνατο».

Η πορεία του χρόνου μοιάζει πολύ με την πορεία ενός πλοίου στον ωκεανό. Αφήνει πίσω του απόνερα κι έτσι γνωρίζουμε που βρισκόταν το πλοίο νωρίτερα. Τα απόνερα δεν οδηγούν το πλοίο, δεν καθορίζουν την πορεία του, μένουν πίσω, στο κατόπι του. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο το παρελθόν και οι αναμνήσεις μας απ’ αυτό, μας δείχνουν τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Όλα όσα γνωρίζουμε, δεν υπάρχουν πια, γι αυτό δεν έχει νόημα να τ’ αφήσουμε να καθορίσουν τη ζωή μας. «Η ανάμνηση είναι μία ψευδαίσθηση, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία φωτιά που χρειάζεται διαρκή φροντίδα» είπε ο Ray Bradbury. Φροντίζοντας όμως διαρκώς τη φωτιά των αναμνήσεων, δεν μας μένει χρόνος και ενέργεια να ζήσουμε την παρούσα στιγμή, τη ζωή μας…

https://enallaktikidrasi.com/2017/01/erotisi-zwhs-eiste-apantisi/

Η ζωή είναι μία προετοιμασία για το μέλλον και η καλύτερη προετοιμασία για το μέλλον είναι να ζεις σα να μην υπάρχει μέλλον. Όλα ξεκινούν τώρα, την κάθε στιγμή. Αυτό σημαίνει πως απαλλασσόμαστε από τη συνήθεια της σκέψης, πως σταματάμε να καθορίζουμε τον εαυτό μας ως το αποτέλεσμα όσων έχουν συμβεί και ακολουθούμε ένα νέο τρόπο σκέψης σύμφωνα με τον οποίο καθορίζουμε τον εαυτό μας με βάση όσα κάνουμε τώρα. Δημιουργούμε τον εαυτό μας την κάθε στιγμή κι έτσι μπορούμε να γίνουμε όποιοι επιλέξουμε να είμαστε τώρα.

“Το νόημα της ζωής είναι να βρεις το χάρισμά σου. Σκοπός της ζωής είναι να το χαρίσεις” – Pablo Picasso

Πιστεύω πως μοιραζόμαστε όλοι έναν κοινό σκοπό, ο οποίος είναι να εκδηλώσουμε όλη τη δυναμική μας και να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Μην αναβάλλετε τη ζωή σας πιστεύοντας πως «κάποια μέρα» θα μπορέσετε να είσαστε ευτυχισμένοι. Μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι τώρα. Κάντε 2 ερωτήσεις στον εαυτό σας «Μου προσφέρει χαρά η ζωή μου;» «Προσφέρει χαρά η ζωή μου στους άλλους;» Σ’ αυτή τη ζωή είμαστε όλοι συνοδοιπόροι και συνοδεύουμε ο ένας τον άλλο σπίτι… Ας κάνουμε το ταξίδι όσο πιο ευχάριστο γίνεται!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θετικές δηλώσεις και αυτοπεποίθηση: Μια ψυχολογική προσέγγιση
Η διαίσθησή σας είναι αληθινή. Να πώς να την αναπτύξετε προς όφελός σας
Το κόστος που «πληρώνουμε» όταν αποφεύγουμε να θέσουμε υγιή όρια στους άλλους
Η Δύναμη της ενσυνειδητότητας: Οι εφαρμογές στην ψυχοθεραπεία και τα οφέλη στην ψυχική υγεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση