,

Μη ξοδεύεστε σε λάθος κατεύθυνση

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα συμβεί αν την ενέργεια που ξοδεύετε καθημερινά σε δραστηριότητες που όχι μόνο δεν σας γεμίζουν και δεν σας ευχαριστούν

Μη ξοδεύεστε σε λάθος κατεύθυνση

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα συμβεί αν την ενέργεια που ξοδεύετε καθημερινά σε δραστηριότητες που όχι μόνο δεν σας γεμίζουν και δεν σας ευχαριστούν αλλά σας θλίβουν και σας καταπιέζουν, την ξοδεύατε στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση;

Είναι απλό … Αυτό που θα συμβεί είναι, σταδιακά αλλά σταθερά, να αλλάζατε τη ζωή σας κάνοντάς την έτσι όπως ακριβώς τη θέλετε και έτσι όπως σας αξίζει.
Ο Steve Jobs είχε πει σε μια συνέντευξή του: «Κάθε πρωί κοιτάζω στον καθρέφτη και ρωτάω τον εαυτό μου «Αν σήμερα ήταν η τελευταία μέρα της ζωής μου, θα ήθελα να κάνω αυτά που θα κάνω σήμερα;». Αν η απάντηση είναι «Όχι» για αρκετές μέρες στη σειρά τότε ξέρω ότι πρέπει να αλλάξω αυτά που κάνω».

Advertisment

Το που και πως ξοδεύουμε καθημερινά την ενέργεια μας είναι αυτό που διαμορφώνει και καθορίζει τη ζωή μας είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό, είτε σε κοινωνικό επίπεδο.

Οι λόγοι που πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν την ενέργεια τους προς τη λάθος κατεύθυνση είναι η συνήθεια, το βόλεμα και «οι άλλοι».
Η συνήθεια, η ρουτίνα της καθημερινότητας, βάζει τις ζωές πολλών ανθρώπων στον «αυτόματο» ξοδεύοντας καθημερινά όλη τους την ενέργεια, στη διατήρηση και την ενίσχυση αυτής της ρουτίνας.

Το βόλεμα είναι μία κατάσταση που μόνο ωφέλιμη δεν είναι γιατί, σταδιακά και αφού στερέψουν τα όποια ευεργετήματα του βολέματος έρχεται η ώρα της «αποπληρωμής του χρέους» η οποία δεν είναι άλλη από την παραμονή σε ένα τέλμα που ρουφάει όλη την εν δυνάμει παραγωγική ενέργεια ενός ανθρώπου.

Advertisment

Οι «άλλοι» (σύντροφοι, σύζυγοι, γονείς, φίλοι, συνεργάτες, κλπ), το οικείο περιβάλλον ενός ανθρώπου, είτε με την επιρροή τους, είτε με τα θέλω τους, είτε με τους κανόνες τους, μπορούν να τον ωθήσουν σε έναν τρόπο ζωής που είναι εντελώς διαφορετικός ακόμη και αντίθετος από αυτόν που ο ίδιος επιθυμεί. Με αυτόν τον τρόπο όλη του η ενέργεια καταναλώνεται για να είναι αποδεκτός, αρεστός και να ευχαριστεί τους άλλους.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που σας κάνει να ξοδεύεται την ενέργεια σας στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που επιθυμείτε μπορείτε, αυτή κιόλας τη στιγμή, να αλλάξετε.

Ξεκινήστε απλά γράφοντας όλα όσα κάνετε που δεν σας ευχαριστούν, που σας δυσαρεστούν και τους λόγους για τους οποίους τα κάνετε. Έτσι θα έχετε μια πλήρη καταγραφή όλων όσων πρέπει να αλλάξετε ή να σταματήσετε να κάνετε. Παράλληλα, σε μια άλλη λίστα, γράψτε αυτά που θα θέλατε να κάνετε. Έχοντας αυτές τις δυο λίστες αρχίστε , σταδιακά αλλά σταθερά, κάθε μέρα να καταργείτε δραστηριότητες και πράγματα που κάνατε και να διοχετεύεται το χρόνο και την ενέργεια σας σε αυτά που θέλετε πραγματικά.

Αν θέλετε να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο θα πρέπει να ξοδεύεται την καθημερινή σας ενέργεια προς τη σωστή κατεύθυνση κι αυτό μπορείτε να το ξεκινήσετε ευθύς αμέσως.

Σπύρος Μπάρμπας – Life Coach

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αποκτήστε αυτά που θέλετε ενώ εκτιμάτε αυτά που έχετε
5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση