Χωρισμός, ένα τέλος μιας πορείας κοινής, μιας ανάγκης που έγινε θηλιά και έπνιξε την αγάπη

Χωρισμός, ένα τέλος μιας πορείας κοινής μιας ανάγκης που έγινε θηλιά και έπνιξε την αγάπη. Είναι οι ελευθερίες που δεν δίνονται και τελειώνει μια

Χωρισμός, ένα τέλος μιας πορείας κοινής, μιας ανάγκης που έγινε θηλιά και έπνιξε την αγάπη

Χωρισμός, ένα τέλος μιας πορείας κοινής μιας ανάγκης που έγινε θηλιά και έπνιξε την αγάπη. Είναι οι ελευθερίες που δεν δίνονται και τελειώνει μια σχέση ή είναι η ίδια η ελευθερία που σε οδηγεί μοιραία στην αληθινή σου ανάγκη μακριά από την σχέση αυτή; Το ζευγάρι τσακισμένο πληγώνει ο ένας τον άλλον με κάθε τρόπο! Κατηγορίες, κουβέντες βαριές, καιρό φυλαγμένες στο κουτί της Πανδώρας που ο καθένας κρύβει μέσα του για όσα επιλέγει να σωπαίνει και να μην εκφράζει εν τη γεννέσει τους.

Λίγα είναι τα ζευγάρια που ώριμα αποφασίζουν τον χωρισμό και από κοινού αποχωρούν ειρηνικά.

Advertisment

Κι εκείνοι που είναι γύρω τους και τους αγαπούν; Εκείνοι πνίγουν τη θλίψη τους και στέκονται σαστισμένοι πλάι τους, μπερδεμένοι και οι ίδιοι μαζί με το ζευγάρι! Τώρα από πού ήρθε αυτό;

Όταν ακούς για έναν χωρισμό είναι σα να χωρίζεις εσύ ο ίδιος! Γιατί σε ένα χωρισμό εκτός από το ζευγάρι χωρίζουν και όλοι όσοι το αγαπούν!
Στο άκουσμά του και μόνο αισθάνεσαι ένα κόμπο στο λαιμό και ένα σφίξιμο στο στομάχι που αν μπορούσες να τον φτιάξεις εικόνα θα ήταν ίδιος με τον κόμπο του ζευγαριού που χωρίζει.

Αν έχεις σύντροφο κάνεις πέρα για λίγο τα προβλήματα, ζητάς ένα υπόκωφο συγγνώμη εκεί στα σκοτεινά όταν τον έχει πάρει ο ύπνος και του δίνεις ένα φιλί γλυκό διαφορετικό από τα αλλά, το φιλί της συγχώρεσης.
Αν είσαι μόνος θες να μείνεις ακόμη πιο μόνος, να μην έρθει η καρδιά σου κοντά σε καμμία καρδιά, να μείνεις εκεί στην ασφάλεια της μοναξιάς σου, να μην πληγωθείς κι εσύ.

Το δύσκολο για τους γύρω σε έναν χωρισμό είναι να αποδεχτούν την απατηλή ψευδαίσθηση του φαίνεσθαι μιας σχέσης. Αυτή που λάμπει στα χαμογελαστά πρόσωπα πίσω από το φλας μιας κάμερας κι αυτή που τελικά είναι όταν το ζευγάρι επιστρέφει σπίτι του και κλειδώνει πίσω του την πόρτα. Εκεί κατοικούν μόνο αλήθειες!

Πώς μπορούν οι άνθρωποι να υποκρίνονται με τόση ευκολία για χρόνια μα τους είναι δύσκολο να αγαπούν; Γιατί εύκολα ξεφτίζει η αγάπη; Υπάρχει η αγάπη τελικά, ζει ανάμεσά μας;

Το πιο δύσκολο όμως για τους γύρω είναι που αισθάνονται πως πρέπει να διαλέξουν πλευρά. Πρέπει να αναμιχθούν να βοηθήσουν. Γιατί να πρέπει να μπεις ανάμεσα στις αποφάσεις ενός ζευγαριού; Είναι η δική τους ζωή όχι η δική σου!

Το ζευγάρι στην ζωή των γύρω μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν μια μονάδα ήταν ένας κι όχι δυο. Κανείς δεν θέλει να ακούει ζευγάρια να χωρίζουν, θέλει να βρει την λύση που δεν έχει σκεφτεί το ζευγάρι ακόμη, τον δρόμο που δεν είδε στον χάρτη του. Από πού να το πιάσουν όμως όταν ξαφνικά νέα δεδομένα ανοίγονται μπροστά τους όταν κανείς δεν είχε καταλάβει τίποτε από τα προβλήματά του ζευγαριού παρά μόνο αισθανόντουσαν μια νεκρική ένταση ανάμεσά τους που την απέδιδαν στο άγχος και την πίεση που περνούν όλοι στις μέρες μας. Ποιον από τους δύο να πιάσουν και ποιον να αφήσουν αφού ακούγοντάς τους έχουν και οι δύο δίκιο; Άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο ποια η σημασία όταν το ένα κόβεται στα δυο και στον χωρισμό αυτό υπάρχουν και παιδιά. Σε συντριπτικό ποσοστό καταλήγουν στην μάνα κι ο πατέρας παλεύει ξαφνικά για μια θέση στη ζωή τους. Εκεί πιο στρατόπεδο να διαλέξεις; Τα παιδιά χρειάζονται και τους δύο γονείς κι αυτοί οι γύρω που αναμιγνύονται δεν επιτρέπεται να διαλέξουν κάποιον από το ζευγάρι αλλά επιβάλλεται να επιλέξουν το συμφέρον και μόνο των παιδιών!

Τα ζευγάρια όταν αποφασίσουν να χωρίσουν πιπιλάνε την καραμέλα “θέλω να δώσω ένα τέλος, δεν αντέχω άλλο”!
Τέλος σε έναν χωρισμό μπορεί να υπάρξει μόνο όταν το ζευγάρι είναι σε σχέση χωρίς παιδιά. Όταν υπάρχουν παιδιά μόνο διάλυση μπορεί να είναι ο χωρισμός. Η διάλυση ενός γάμου, η διακοπή μια κοινής ζωής μα όχι ένα τέλος! Κι αυτό ας φροντίσει το ζευγάρι να το χωνέψει καλά μα το ίδιο οφείλουν να κάνουν και όλοι οι καλοθελητές γύρω!

Χωρισμός, αποσύνθεση, διάσπαση, διάλυση. Χωρισμός, ένα τέλος μιας πορείας κοινής μιας ανάγκης που έγινε θηλιά και έπνιξε την αγάπη.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση