, ,

Christine Lewicki: Νίκησε τη γκρίνια σε 21 μέρες

Η γκρίνια θεωρείται από πολλούς ένας τρόπος ζωής. Άλλοι, την βλέπουν απλά ως μια συνήθεια, μερικές φορές δικαιολογημένη. Πράγματι, καθημερινά, συμβαίνουν πολλά γεγονότα για

Christine Lewicki: Νίκησε τη γκρίνια σε 21 μέρες

Η γκρίνια θεωρείται από πολλούς ένας τρόπος ζωής. Άλλοι, την βλέπουν απλά ως μια συνήθεια, μερικές φορές δικαιολογημένη. Πράγματι, καθημερινά, συμβαίνουν πολλά γεγονότα για τα οποία μπορούμε να γκρινιάξουμε. Ας αναρωτηθούμε όμως, αξίζει; Έχουν διορθωθεί πολλά «στραβά» από τη γκρίνια; Μάλλον όχι… Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να δημιουργείται μια άρρωστη ατμόσφαιρα η οποία διαιωνίζεται, αφού η γκρίνια τις περισσότερες φορές προκαλεί και την ανάλογη αντίδραση. Έχουμε, οπότε, ένα φαύλο κύκλο στον οποίο θυσιάζουμε τις ζωές και τις σχέσεις μας οικειοθελώς.

Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί η γκρίνια είναι τόσο βαθιά ριζωμένη στη συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων. Σίγουρα θα υπάρχει μια λογική ή και επιστημονική εξήγηση που μπορεί να μας δώσει η Ψυχολογία. Με μια πρώτη ανάλυση, θα μπορούσε να πει κανείς πως όταν γκρινιάζουμε κρύβουμε ή νιώθουμε καλύτερα για τις δικές μας ατέλειες. Έτσι, με το να τονίζουμε διαρκώς τα λάθη και τις παραλείψεις των άλλων, νιώθουμε ανώτεροι. Νιώθουμε πως είμαστε καλύτεροι και «οφείλουμε» να τους κατακεραυνώνουμε με την πρώτη ευκαιρία.

Advertisements

Το σίγουρο είναι πως κανείς δεν γεννιέται γκρινιάρης, είναι κάτι το οποίο υιοθετούμε αργότερα. Επομένως, είναι και κάτι που μπορεί να διορθωθεί… να αλλάξει. Και θα αναρωτηθεί κανείς: Πώς γίνεται να μην γκρινιάζω όταν οι άλλοι γύρω μου κάνουν συνεχώς λάθη; Σε αυτό το πολύ εύλογο και κρίσιμο ερώτημα, υπάρχει απάντηση. Μια απάντηση που δεν είμαι σε θέση να τη δώσω εγώ, αλλά το βιβλίο της Christine Lewicki «Νίκησε την γκρίνια», από τις εκδόσεις Πεδίο. Πρόκειται ουσιαστικά, για έναν πλήρη οδηγό για το πώς μπορεί κανείς να καταπολεμήσει αυτήν την κακή συνήθεια, που σύμφωνα με τη συγγραφέα, είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί σε 21 μέρες –εφόσον ακολουθήσει κανείς κατά γράμμα τις συμβουλές της.

https://enallaktikidrasi.com/2017/09/christine-lewicki-nikise-gkrinia-21-meres/

Ανοίγοντας κανείς το βιβλίο, θα βρει ένα πλήρες περιεχόμενο για το πώς να νικήσει την γκρίνια. Από αναλύσεις και παραδείγματα, μέχρι συγκεκριμένες ασκήσεις και μεθόδους που περιγράφουν ακριβώς πώς πρέπει να κινηθεί το άτομο που θέτει αυτό το στόχο. Θα δει επίσης ένα βιβλίο το οποίο δεν το έχει γράψει κάποιος αποστασιοποιημένος ειδικός, πίσω από την άνεση του γραφείου του. Το περιεχόμενο του βιβλίου είναι καθαρά βιωματικό, αφού η συγγραφεας, όπως αποκαλύπτει, ακολούθησε ακριβώς αυτή τη μέθοδο για να νικήσει τη δική της τάση για γκρίνια, που την ταλάνιζε χρόνια.

Δεν είναι, λοιπόν, κάποια θεωρητική ανάλυση με δυσνόητους όρους και συμβουλές. Πρόκειται για την απόδειξη πως η μέθοδος που προτείνει η συγγραφέας, λειτουργεί και είναι αποτελεσματική 100%.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για κάποιον που θέλει να βελτιώσει τη ζωή του και να μπορέσει να φτάσει στο επίπεδο να επιλέγει, ουσιαστικά, την ευτυχία στην καθημερινότητά του. Όχι γιατί θα πάψουν να του συμβαίνουν αναποδιές, αλλά γιατί θα είναι σε θέση να κατανοήσει πως δεν είναι όλοι γύρω του ένοχοι και πως υπάρχουν και πιο εποικοδομητικοί τρόποι για να τις αντιμετωπίσεις. Και σίγουρα είναι το καλύτερο δωρο που μπορείτε να κάνετε σε έναν γκρινιάρη…

Advertisements

Το βιβλίο “Νίκησε τη Γκρίνια”, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πεδίο (Βρείτε το εδώ)

Συντάκτης | Παναγιώτης Μητρόπουλος

Γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα. Έχω σπουδάσει κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Αγαπώ τα σκυλιά για την αθωότητα τους και μου αρέσει να παρατηρώ την ανθρώπινη συμπεριφορά. Στάση ζωής: Μην κρίνεις κανέναν αν δεν έχεις περπατήσει στα παπούτσια του.

Δείτε όλα τα άρθρα
Advertisements

Συντάκτης | Παναγιώτης Μητρόπουλος

Γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα. Έχω σπουδάσει κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Αγαπώ τα σκυλιά για την αθωότητα τους και μου αρέσει να παρατηρώ την ανθρώπινη συμπεριφορά. Στάση ζωής: Μην κρίνεις κανέναν αν δεν έχεις περπατήσει στα παπούτσια του.

Δείτε όλα τα άρθρα

Αξίζει να διαβάσετε

ΕΚΔΟΣΕΙΣ key books
ΕΚΔΟΣΕΙΣ key books

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ένας γλάρος, μια κότα και ένα πάντα… μας μαθαίνουν την ουσία της ζωής!
Ν. Καζαντζάκης | «Φτωχός είναι όποιος φοβάται τη φτώχεια»
Πώς η άσκηση απογειώνει τη ζωή σου: Προγραμματίστε το μυαλό σας με σύμμαχό σας την κίνηση

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε