,

Προσφορά σημαίνει ροή… δώσε και θα λάβεις

Τα πάντα στο σύμπαν βρίσκονται μόνιμα σε ρευστή κατάσταση. Τίποτα δεν είναι στατικό, τίποτα δεν παραμένει αμετάβλητο για πάντα. Στην πραγματικότητα, το μόνο πράγμα

Προσφορά σημαίνει ροή... δώσε και θα λάβεις

Τα πάντα στο σύμπαν βρίσκονται μόνιμα σε ρευστή κατάσταση. Τίποτα δεν είναι στατικό, τίποτα δεν παραμένει αμετάβλητο για πάντα. Στην πραγματικότητα, το μόνο πράγμα που ποτέ δεν αλλάζει είναι η ίδια η αλλαγή.

Ακόμα κι αν αρεσκόμαστε να θεωρούμε τους εαυτούς μας στέρεους, σταθερούς και αμετάβλητους, το μικροσκοπικό μας εγώ κορδώνεται όταν μιλάμε ή σκεφτόμαστε κατ΄αυτό τον τρόπο. Για την ακρίβεια, το δέρμα, τα κόκκαλα, το στομάχι, η καρδιά, τα πνευμόνια και ο εγκέφαλος συνεχώς αντικαθίστανται από νέα άτομα και κύτταρα, το ίδιο γρήγορα όπως φθίνουν.

Advertisment

Το δέρμα μας ανανεώνεται κάθε μήνα, τα κοιλώματα του στομάχου αναδομούνται κάθε πέντε μέρες, το συκώτι μας κάθε έξι εβδομάδες, ακόμα και ο φαινομενικά στέρεος σκελετός μας αντικαθίσταται πλήρως κάθε τρεις μήνες. Σε ένα χρόνο, το ενενήντα οκτώ τοις εκατό των ατόμων στο σώμα μας αντικαθίσταται από νέα άτομα.

Ωστόσο, παρά τη συνεχή αυτή ρευστότητα, παραμένουμε αιώνια όντα μέσα σε έναν ωκεανό διαρκών αλλαγών. Είμαστε φωτεινές αρμονίες και ενσαρκωνόμαστε σε σώματα τα οποία απαρτίζονται από μικροσκοπικά και ταχύτατα σωματίδια ενέργειας. Δεν υπάρχει τίποτα στέρεο πάνω μας, στο περιβάλλον, ούτε και σε ολόκληρο τον πλανήτη μας.

Τα πάντα είναι ρευστά.
Τα πάντα αλλάζουν.
Και οτιδήποτε αντιστέκεται στις διαρκείς αυτές αλλαγές προκαλεί προβλήματα.
Όλες οι παθήσεις οφείλονται κατ΄ουσία σε συμφόρηση.
Κάθε θεραπεία οφείλεται κατ΄ουσία σε ροή.
Προσφορά σημαίνει ροή.
Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε. Προσφορά σημαίνει ροή και αποτελεί την πανάκεια του σύμπαντος. Όχι μόνο προς όφελος άλλων, αλλά και για το δικό μας.
Η προσφορά είναι μια επιβεβαίωση, ένας τρόπος να διακηρύξουμε ότι κατανοούμε τη φύση του σύμπαντος.
Δώσε και θα λάβεις.

Advertisment

“Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε” Μπάρμπαρα Μπέργκερ εκδόσεις Καστανιώτη – Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αλεξιθυμία | Πώς είναι να ζεις όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα συναισθήματά σου;
Αφαντασία και υπερφαντασία: Δύο παράξενα φαινόμενα που επηρεάζουν έως και το 9% του πληθυσμού
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση