, ,

Όταν αμφιβάλλεις, αποτραβήξου!

Όταν θα έχεις μάθει πώς να επικεντρώνεσαι και να χρησιμοποιείς τη δύναμη της προσήλωσης για να κατακτάς τους στόχους σου, θα διαπιστώσεις ότι η

Όταν αμφιβάλλεις, αποτραβήξου!

Όταν θα έχεις μάθει πώς να επικεντρώνεσαι και να χρησιμοποιείς τη δύναμη της προσήλωσης για να κατακτάς τους στόχους σου, θα διαπιστώσεις ότι η δύναμη αυτή ή η ικανότητά σου έχει διακυμάνσεις. Θα υπάρξουν ημέρες, εβδομάδες ή και μήνες ακόμα που η ικανότητά σου να εστιάζεσαι θα είναι ισχυρή.

Ξαφνικά, για λόγους που δεν κατανοείς, θα νιώσεις τις δυνάμεις σου να διασκορπίζονται και την ικανότητα να επικεντρώνεσαι να χάνεται. Όταν συμβεί αυτό, όταν χάσεις τη συγκέντρωσή σου και δεν νιώθεις «καλά» ή «δυνατός», όταν νομίσεις ότι ξαφνικά έχασες τον προορισμό σου, το καλύτερο είναι να σταματήσεις και να αποτραβηχτείς για λίγο. Αν μπορείς, απλά σταμάτα και περίμενε.

Με άλλα λόγια, μην κάνεις τίποτα. Αν ξαφνικά η προσήλωσή σου καμφθεί, είναι πολύ καλύτερα να περιμένεις. Μέσα στην ανυπαρξία, μέσα στη σιωπή, μέσα στη μάλλον απαραίτητη στιγμή μηδαμινότητας, οι δυνάμεις σου ανακάμπτουν.

Αυτό συμβαίνει επειδή όλοι μας κατευθυνόμαστε από – εξωτερικούς – παράγοντες. Όταν είμαστε απασχολημένοι, έχουμε την τάση να ξεχνάμε πώς λειτουργεί το σύμπαν. Νομίζουμε ότι είναι οι εξωτερικοί παράγοντες που μας επηρεάζουν, ενώ στην πραγματικότητα όσα βρίσκονται «μέσα» μας είναι η πηγή όλων όσων εκδηλώνονται στη ζωή μας.

Να το θυμάσαι αυτό και να αποσύρεσαι, να σταματάς, να στρέφεσαι προς τα μέσα όταν τα πράγματα φαίνονται διασκορπισμένα ή δύσκολα.

Στην ουσία, αυτό ακριβώς σου λέει η αδυναμία εστίασης. Κραυγάζει: Κάνε ένα βήμα πίσω, σταμάτα, κάνε στην άκρη! Φύγε από το κέντρο της προσοχής, άφησε το παιχνίδι για λίγο, κάνε ένα κρύο ντους, αποτραβήξου και κοίτα μέσα σου.

Δες τι συμβαίνει στον περίγυρό σου και βρες τι έχει αποσυντονιστεί στο νου και στο σώμα σου. Παρατήρησε τα λόγια, τις σκέψεις, ποιες πράξεις σου δεν συμβαδίζουν με το σκοπό ή το στόχο σου. Βρες πού αντιστέκεσαι. Ευθυγραμμίσου.

Αν μπορείς, μην ξεκινήσεις, μέχρι η δύναμη προσήλωσής σου να ανακάμψει. Όταν είσαι έτοιμος και μπορείς να επικεντρώνεσαι ξανά, οι αμφιβολίες θα σκορπίσουν.

“Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε” Μπάρμπαρα Μπέργκερ εκδόσεις Καστανιώτη

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε